Γλέζος: «Τις αποζημιώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε μέσα σε 20 μέρες»

Γλέζος: «Τις αποζημιώσεις μπορούμε να τις κερδίσουμε μέσα σε 20 μέρες» Facebook Twitter
9

Να μην δούμε το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ως κομματική εκμετάλευση και να δημιουργηθεί πανεθνικό μέτωπο, ζητά ο Μανώλης Γλέζος. Σε δηλώσεις του στον Bήμα Fm ο βουλευτής τόνισε ότι από αυτό το πανεθνικό μέτωπο δεν αποκλείει κανέναν. «Έχουμε ένα άτοκο δάνειο 99 ετών. Εάν δεν το δούμε ως κομματική εκμετάλλευση, εάν δεν το δούμε ως ένα θέμα κομματικής προβολής και δημιουργήσουμε ένα πανεθνικό μέτωπο από όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις – γιατί δεν αποκλείω κανέναν – και αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό, θα πετύχουμε»,  είπε ο κ. Γλέζος.

Πρόσθεσε ότι με βάση τα στοιχεία που του έχουν δώσει οι δικηγόροι, που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, «μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση σε 15-20 μέρες – το πολύ ένα μήνα. Γνωρίζω και προσωπικά τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Παπούλια και έχουμε επανειλημμένα συζητήσει το θέμα και δεν είναι προσχηματική (η συζήτηση). Θέλω να τη χαιρετίσω, αλλά και να προσθέσω το εξής: δεν είναι νομικό το ζήτημα. Για ποιο λόγο έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να μας πει τι πρέπει να γίνει; Το θέμα είναι πολιτικό.»

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι το θέμα έχει λήξει ο βουλευτής σχολίασε: «Τι θέλει να πει, αφού όλοι ξέρουμε ότι κάθε λέξη από έναν διπλωμάτη έχει σημασία; "Το θέμα έχει λήξει". Δηλαδή, υπήρχε θέμα, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Οφείλει, λοιπόν, να απαντήσει πώς έχει λήξει, πότε έχει λήξει και μέσα από ποια διαδικασία».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Υπάρχουν δύο ξεχωριστά θέματα με τη Γερμανία, προς επίλυση: α) το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και β) το θέμα του κατοχικού δανείου. Το πρώτο αφορά τις αποζημιώσεις για τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, την καταστροφή των υποδομών της τότε οικονομίας της χώρας μας κλπ, ενώ το δεύτερο αφορά το «δάνειο» που πήρε η Γερμανία, αλλά και η Ιταλία από τη φτωχή Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Συγκεκριμένα, το έτος 1942, οι πιο πάνω κατοχικές χώρες υπέγραψαν μεταξύ τους, αρχικά χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας και ακολούθως με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, συμβάσεις δανείου, προκειμένου να συντηρούν τα στρατεύματα τους στην Ελλάδα που είχαν πεδίο, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Με τις συμβάσεις αυτές ορίστηκε ότι τα δανειακά ποσά είναι αναπροσαρμοζόμενα και θα αρχίσουν να επιστρέφονται από τον Απρίλιο του 1943. Μάλιστα κατέβαλαν και δύο εξοφλητικές δόσεις του δανείου και στη συνέχεια σταμάτησαν την επιστροφή του. Τότε το «δάνειο» μετατράπηκε σε έντοκο, λόγω υπερημερίας της Γερμανίας. Υποθέτω ότι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα διεκδικήσουμε και τις δύο πιο πάνω αξιώσεις μας. Σύμφωνα, πάντως, με τη Γερμανική πλευρά το θέμα των αποζημιώσεων (δηλ. το πρώτο θέμα) λύθηκε το 1960, οπότε καταβλήθηκαν στην τότε Κυβέρνηση Καραμανλή 115 εκατ. γερμανικά μάρκα, ενώ για το δεύτερο θέμα (του κατοχικού δανείου) οι Γερμανοί κάνουν την πάπια, μη αναφέροντας, συγκεκριμένα, τον τρόπο που αποδόθηκαν τα ποσά που δανείστηκαν. Υ.Γ. Για τις διεκδικήσεις μας αυτές, θεωρώ, ότι θα απαιτηθεί πολύ περισσότερος χρόνος από τις 20 ημέρες που ο, ως συνήθως, παρορμητικός Μανώλης Γλέζος αναφέρει. Πρέπει να είμαστε επίμονοι με τη Γερμανία και, συγχρόνως, να έχουμε υπομονή.
Πρέπει επιτέλους να σκεφτούμε τον συμφέρον μας όπως το σκέφτονται και πράττουν αναλόγως οι εταίροι μας όλο αυτό το διάστημα... Έχουμε μεν υποχρεώσεις αλλα και επίσης και δικαιώματα... Ας ενωθούμε όλοι οι Ελληνες τιμώντας τον αγώνα που έδωσαν οι προπαππούδες μας καθώς και τα θύματα και τις καταστροφές που γίνανε στην πατρίδα μας απο τις λεηλασίες τους!! Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως το θέμα τον αποζήμιώσεων δεν αφορά ούτε το πολιτικό ούτε το κομματικό επίπεδο... Ειναι κάτι πολυ μεγαλύτερο, εχει να κάνει με την αξιοπρέπεια μας σαν έθνος και αυτο θα πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη σε αυτή την πορεία της διεκδίκησης. *Ενας νέος χωρίς μέλλον αλλα με υπερήφανο παρελθόν και υπερήφανος που είναι Ελληνας παρόλα τα δεινά!
Θα μπορούσε τότε να μας ενημερώσει ο κύριος Γλέζος γιατί δεν τις διεκδίκησε τις αποζημιώσεις με το πρώην κόμμα του ΠΑΣΟΚ την 8ετία 1981-1989 που το τελευταίο είχε αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου; Μέσα στα 8 χρόνια - ήτοι 2920 μέρες- δεν βρέθηκαν αυτές οι ρημάδες οι 15-20 μέρες για την διεκδίκηση;
Περασμένα ξεχασμένα δηλαδή τα όσο ΔΕΝ έκανε ο κύριος Γλέζος ως μέλος του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα του Παπανδρέου, του Τσοβόλα δώστα όλα και του Μένιου του Κουτσόγιωργα. Ότι δεν έκανε τότε ισχυρίζεται μάλιστα πως θα το κάνει τώρα σε 15-20 μέρες με το ΣΥΡΙΖΑ (που διαθέτει ουκ ολίγα παλαιοπασοκικά υλικά - μια από τις συνιστώσες του κόμματος του π.χ. είναι και το κόμμα του Τσοβόλα - το ΔΙΚΚΗ). Όσα ζώα θέλουν ας πιστέψουν αυτές τις ανοησίες. Και όλα τα υπόλοιπα ας πιστέψουν πως τώρα (που η χώρα μας βρίσκεται στην πλέον δυσχερή διαπραγματευτική θέση) είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν οι διεκδικήσεις που δεν έγιναν εδώ και 70 χρόνια!
Αταξινόμητος 13.4.2013 | 20:26 Καλά... Μέχρι εκεί φτάνει η κρίση σου... Εγκεφαλική οξείδωση λέγεται αυτό... Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί θέλω πολύ να σε βρίσω. Με επιχειρήματα φυσικά αλλά να σε βρίσω. Αν εκφραστώ ανοιχτά όπως επιθυμώ θα το κόψουν το σχόλιο...
" Με επιχειρήματα φυσικά αλλά να σε βρίσω."Φαντάζομαι πως αντί για το "και" χρησιμοποίησες κατά λάθος το "αλλά". Είναι σαν να λέμε "και εγώ με επιχειρήματα φυσικά αλλά να σε πλακώσω στις μπουνιές"
@Ο Νοών... νοείτω 14.4.2013 | 00:41> Εγκεφαλική οξείδωση λέγεται αυτό... Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί θέλω πολύ να σε βρίσω. Με επιχειρήματα φυσικά αλλά να σε βρίσω.Στο ΤΕΙ της Πάτρας θα νιώθατε σα στο σπίτι σας.
Ο "Νοών... " νταήδες πίσω από το πληκτρολόγιο έχουμε δει πολλούς. Νταξ όμως πρόσεχε να μην παρασυρθείς και στην εκτός του πληκτρολογίου ζωής γιατί κάποιοι από εμάς βαράμε για λόγους αυτοάμυνας και μάλιστα πολύ άσχημα.. "Δεν θα επανέλθω σημαίνει: "Σε γράφω στα α@#%δια μου""Σε ποιο ΤΕΙ βρίσκεσαι αγορίνα μου;