ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2019 | 12:05

Εξωτερικό και μοναξια

Καλημέρα! Όπως καταλάβατε από τον τίτλο, ζω στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Ήρθα για σπουδές κι έμεινα και για δουλειά. Δυστυχώς από παρέες δεν μπορώ να πω ότι έκανα πολλές. Γνωρίζω λίγα άτομα αλλά κι αυτά στον κόσμο τους. Τους λέω πάμε για ένα καφέ Σαββατιάτικα, κι αρχίζουν τα δεν μπορώ, έχω δουλειά να κάνω για το γραφείο κτλ κτλ. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό έτσι. Απλώς εγώ έπεσα στις περιπτωσαρες. Ειλικρινά έχω τόσο μα τόσο ανάγκη να βγω για έναν καφέ και να πω δυο λόγια με έναν άνθρωπο για να ξεσκασω. Όλη την εβδομάδα πήζω στη δουλειά και δε σηκώνω κεφάλι. Κι όταν έρχεται το ΣΚ, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα με τη μοναξιά. Είναι και κάτι άλλες κοπέλες που έχουν αγόρια και μου λένε ‘δε γίνεται να τους αφήσουμε μόνους το ΣΚ’ γιατί δεν τους βλέπουμε πολύ μέσα στην εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, συγκατοικούν! Τέλος πάντων, τι να πεις... Δε γίνεται να τα έχουμε όλα σ αυτή τη ζωή. Από τη μια, αν γυρίσω στην Ελλάδα θα μένω με τους δικούς μου και θα παλεύω να πάρω 300 ευρώ, κι από την άλλη εδώ να μην έχω άνθρωπο να πάω μια βόλτα. Τέλος πάντων.. λέω να βγω, να πάρω ένα καφέ και να κάνω μια βόλτα μόνη μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Να κάνεις αυτο που θα σε κάνει να είσαι ευτυχισμένη. Τα λεφτά δεν όλη η ευτυχία σου. Καταλαβαίνω ότι πολύ πιθανό να έχεις καλό μισθό, ιατρική περίθαλψη κλπ. Εξασφαλίζουν ασφάλεια και δυνατότητα να κάνεις ορισμένα πράγματα για τον εαυτό σου. Αν σκέφτεσαι να γυρίσεις να το κάνεις για σένα, όχι για τους φίλους που έχεις αφήσει πίσω. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό λείπεις έξω, αλλα σίγουρα αν γυρίσεις θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα είναι το ίδιο με όταν έφυγες.Κάνε αυτό που θα σε κάνει χαρούμενη και γεμάτη. Εξέτασε όλες τις επιλογές σου.Καλή δύναμη σου εύχομαι σε ότι και αν αποφασίσεις!
Λυσσατε να φύγετε όλοι στο πολυπόθητο εξωτερικό να αποκτήσετε ποιότητα ζωής κ μετά δεν έχετε παρέες φίλους κ ποιότητα...δε φταιει το που είστε, εσείς φταίτε που δεν ξέρετε πώς να ζήσετε! Ε μα πια...!
Δεν ειναι το θέμα ότι δεν ξέρουν πως να ζήσουν.Δυστυχώς όταν φεύγεις μετανάστης ειδικά σε μία χώρα όπως Γερμανία, Σουηδία κλπ που η ζωή, η καθημερινότητα και οι άνθρωποι είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχεις μάθει απο μικρός είναι λογικό και αναμενόμενο να δυσκολευτείς στην ένταξη. Επίσης δεν λυσσάνε όλοι να φύγουν, ορισμένοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδια τους ή για χίλιους διαφορετικούς άλλους λόγους. Η κάθε πόρτα έχει τη δική της ιστορία. Μη κρίνεις τόσο σκληρά αν δεν γνωρίζεις.
Θα σου πρότεινα, αν θες όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, να κάνεις πράγματα και δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και μέσα από αυτές να προσπαθήσεις να πλησιάσεις οποια ατομα βλέπεις ότι είναι πιο κοντά στην δική σου ιδιοσυγκρασία, αλλά και αλλά που δεν είναι και τόσο. Σε καθε περίπτωση, μην γυρίσεις στην Ελλάδα μόνιμα, από την στιγμή που έχεις φτιάξει εκεί την ζωή σου, έχεις μια πολύ καλή δουλίτσα, με πολύ καλά λεφτακια, γιατί αν πάρεις σύνταξη κάποια στιγμή σε εκείνη την χώρα που είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να σου την μειώσουν ή να καθυστερούν να στην βάλουν κλπ. Θέλω να πω, να σκεφτεσαι μακροπρόθεσμα τί είναι καλό για σένα. Οι παρέες και η σχέση έρχονται, φεύγουν, μπορείς να τις βρεις στο μέλλον, είναι στο χέρι σου, δεν γίνεται να είσαι μόνη για πάντα, θα βρεις παρέες και θα προσαρμοστείς. Με την δουλειά δεν συμβαίνει πάντα το ίδιο.
Οι ανθρωποι ιεραρχουν τις αναγκες του και βαζουν προτεραιότητες.Εσυ για παραδειγμα, έβαλες πρώτα την εργασια σου, τα χρήματα (δεν θα ζησεις με 300 ευρω), την καριερα.Οι φιλοι (;) σου βάζουν τους/τις συντρόφους τους πιο πανω απο εσενα. Γιατί λοιπόν αυτοι είναι περιπτωσάρες?Ισχυει αυτό που λες και εσυ λοιπον. Δεν γινεται να τα εχουμε ολα. Ωστόσο μπορεις να κανους καινουργιους φιλους, και μαλιστα απο αλλες χώρες που ειναι και αυτή ξενοι σε ξενοι χώρα ή να ξεκινησεις καποια δραστηριοτητα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ