Χειροπέδες σε γνωστό γιατρό της Αθήνας που ζήτησε τρία φακελάκια από καρκινοπαθή, πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.


Ο 50χρονος γιατρός, ο οποίος είναι και αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής, εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία του ασθενούς, ο γιατρός του ζήτησε το πρώτο φακελάκι τον περασμένο Ιούνιο όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο.

 

Ακολούθησε και δεύτερό χειρουργείο για το οποίο ο γιατρός ζήτησε εκ νέου αδήλωτη και παράνομη αμοιβή ενώ, όταν ο ασθενής επισκέφτηκε τον γιατρό στο γραφείο του για μετεγχειρητικό έλεγχο, εκείνος του ζήτησε και τρίτο «φακελάκι», υποστηρίζοντας μάλιστα πως εκκρεμούν και 600 ευρώ από το δεύτερο «φακελάκι».

 

Ο ασθενής αρνήθηκε να δώσει επιπλέον «μαύρα» χρήματα στον γιατρό. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», τη Δευτέρα ο ασθενής μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ο συγκεκριμένος γιατρός. Ο θεράπων ιατρός επέδειξε αδιαφορία για τον ασθενή, που ο τελευταίος αποδίδει στην άρνησή του να πληρώσει και τρίτο φακελάκι. 

 

Όπως καταγγέλλει τώρα ο ασθενής, συνολικά εξαναγκάστηκε να δώσει παράνομα στον γιατρό 2.650 ευρώ.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, είχε οργανωθεί επιχείρηση για τη σύλληψη του γιατρού την Τετάρτη, αλλά ένα προγραμματισμένο χειρουργείο τον καθυστέρησε και έτσι το ραντεβού του με τον ασθενή μετατέθηκε για την Πέμπτη.

 

Χθες, λίγα λεπτά αφότου παρέλαβε το φακελάκι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον ασθενή, οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων μπήκαν μέσα στο γραφείο του και τον συνέλαβαν.