ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.2.2019 | 09:21

Καλημέρα σας!

Ήθελα απλά να γκρινιαξω λίγο. Από μικρή παλεύω να μπω πανεπιστήμιο μεγαλωμένη λες και ειναι το υπέρτατο επίτευγμα. Μπήκα σε σχολή με πρεστίζ κάτι τελείωσα 2 μεταπτυχιακά, έμαθα ξένες γλώσσες και ταξίδεψα. Το αποτελεσμα; Δουλειά σε αντικείμενο τελείως άσχετο και τον κάθε κακοτροπο που δεν εχει ιδεα ποσο εχω κοπιασει και σπουδασει να με αντιμετωπίζει σα δούλα και σαν ανεγκεφαλο κοριτσάκι. Από περιουσία τίποτα. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι θα καταφέρω πολλά και θα έχω λεφτά αλλά τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε καθώς ούτε οι ίδιοι οι γονείς μου είχαν κάτι να μου γράψουν. Και μερικές φορές κοιτάζω την ξαδέρφη μου. Από μικρή κακή μαθήτρια, μπήκε σε μια σχολή από τις μικρότερες βάσεις την οποία τελείωσε χωρίς κόπο. Ποτέ δεν έμαθε ούτε τα βασικα αγγλικά ούτε ταξίδεψε να ανοίξει το μυαλό της. Το αποτελεσμα; Καλή δουλειά στο αντικείμενο της με τις γνωριμίες τους πατέρα της φυσικά (οι δικοί μου έχουν καλα μέσα σε νευραλγικες θεσεις εδω και εξω αλλά δε θέλουν να υποχρεωνονται) έχοντας αλλάξει πολλές εταιρίες αλλά πάντα υπάρχει αντίστοιχη δουλειά και με τεράστια περιουσία καθώς οι αγράμματοι γονείς της είχαν γη και έφτιαξαν 12 σπίτια από τα οποία εισπράττουν ενοίκιο. Συνεπως ζει άνετα σε περιοχή των βορείων προαστίων και ετοιμάζεται να κάνει οικογένεια πάρα το ότι είναι μικρότερη. Εν αντιθέσει εγώ μένω ακόμα με γονείς ενώ έχω σοβαρή σχέση εδώ και χρόνια με κάποιον ο οποίος είναι βιοπαλαιστής. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια αλλά οι αριθμοί δε βγαίνουν. Κανεις δεν έχει περιουσία, καλή δουλειά ή μέσο. Κατά καιρούς είχα την προσοχή αντρών πολύ ευκαταστατων με πολυ Καλές δουλειές και γνωριμίες αλλά αγαπώ το αγορι μου και δε θα το άφηνα για τίποτα. Είναι όμως φορές σαν κι αυτές που με πιάνουν οι μαύρες μου αφού μεγάλωσα σε οικογένεια με φιλοδοξίες και παντα ήταν δεδομένο για μένα ότι κάποτε θα φτάσω ψηλά και θα έχω άνεση στη ζωή μου .
9
 
 
 
 
σχόλια
Φίλη μου κάποτε αν σπούδαζες ήταν σίγουρο οτι θα έχεις και επαγγελματική αποκατάσταση. Στην πορεία αυτό άλλαξε, κάτι που οι γονείς δεν το ήξεραν τότε. Μην μετανιώνεις ούτε λεπτό που σπούδασες, είναι κάτι που όποιος δεν έχει σπουδάσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Συνέχισε να προσπαθείς για το καλύτερο χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια που πήρες.
Μπορώ να σε καταλάβω .Αλλά είναι πολύ άσχημο να μπαίνεις σε σύγκριση με τον οποιδήποτε .Δυστυχώς υπάρχουν πολλά άτομα σαν εσένα που μόχθησαν στις σπουδές με την ελπίδα για κάτι καλύτερο για το μέλλον τους ,ζούμε όμως σε μια χώρα με μια πολύ λάθος νοοτροπία για το ποιος τελικά προκόβει ..Εσύ λες για την ξαδέρφη σου με τον μπαμπά βύσμα εδώ όμως μιλάμε ότι υπάρχουν άτομα με πολύ χειρότερη ξετσιπωσιά επάνω τους που σχεδόν τα έχουν λυμένα όλα .Εγώ θα σου έλεγα να είσαι περήφανη για τις προσπάθείες σου και να συνεχίσεις να προασπαθείς .Επίσης μάθε στη ζωή σου να ρισκάρεις .Το ότι το αγόρι σου είναι βιοπαλαιστής όπως λες δεν είναι τροχοπέδη στο να σχεδιάσετε το μέλλον σας μαζί .2 μισθοί σε ένα σπίτι κάτι κάνουν .Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που τη βγάζουν με ένα ή μισό μισθό .Αντί να είσαι στεναχωρημένη για ότι δεν έχεις να είσαι περήφανη και ευτυχής για ότι έχεις ,θεωρώ ότι είσαι αρκετά μικρή ακόμα για να σε πάρει από κάτω .Την ζωή μας, όσο μπορούμε βεβαια ,εμείς την οδηγούμε έξυπνη κοπέλα μου φαίνεσαι βάλτα κάτω και δες τι μπορείς να κάνεις για να φτάσεις πιο κοντά στις φιλοδοξίες σου .
Σου είπα σε καταλαβαίνω ..Εϊναι αυτό το γαμώτο που σε πιάνει όταν προσπαθείς πολύ και το αποτέλεσμα απλά σε απογοητεύει ..Δεν πειράζει όμως σκοπός είναι να στέκεσαι πάντα όρθιος κοιτώντας ψηλά !Ότι καλύτερο σου εύχομαι κοπέλα μου και να μην το βάζεις κάτω .
Δε συμφωνω καθολου και διακρινω ενα κομπλεξισμο. Το οτι απεκτησες 10 πτυχια δε σε κανει καλυτερη , εξυπνοτερη κτλ απο εναν ανθρωπο που δε τα εχει αυτα..Μπορει η ξαδερφη σου αυτο που κανει να το αγαπαει και να το κανει καλα γι αυτο και να εχει πετυχει.Δε Θελω καν να σχολιασω πως αναφερεσαι στους γονεις της καθως μπορει να ειναι αξιολογοι ανθρωποι και ας ειναι αμορφωτοι οπως λες.Επισης σταματηστε να αισθανεστε θεοι οσοι εχετε 50 πτυχια , σορρυ αλλα δεν εχω κανει καν μαστερ ειμαι 28 και εχω managerial θεση σε πολυεθνικη. Δεν ειχα κανενα μεσο , δεν εγλυψα κανεναν απλα δουλευω σκληρα και θελω συνεχεια να μαθαινω..Οποτε μηπως να ψαξεις λιγο τις επιλογες σου και να αρχισεις να κουνας τα χερακια και τα ποδαρακια σου για να πετυχεις αυτο που θελεις παρα να κλαιγεσαι ?
Δεν θα μπορούσες να το εκφράσεις καλύτερα. Κι εμένα ακριβώς η ίδια αίσθηση μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας την εξ. Και, ναι, η απόκτηση πολλών πτυχίων δεν υπερτερεί της οξύνοιας και της προσπάθειας. Αν δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, τα πτυχία είναι άχρηστα.
Είμαι η κοπέλα που έκανε την εξομολόγηση. Σε ευχαριστώ για το σχολιο σου αλλα θα ήθελα να διευκρινίσω κατι:Αντικειμενικα μιλώντας, δε μίλησα άσχημα για τους γονείς της, απλά αναφέρθηκα σε ένα fact, είναι αγράμματοι καθώς δεν έχουν τελειώσει καν το σχολείο. Πως λέγεται αυτό δηλαδη; Δεν τους απαξίωσα ως χαρακτηρες. Δεν τους ειπα ακαλλιεργητους. Επίσης, ξέρω ότι ο πατέρας της κάθε φορά χρησιμοποιεί γνωριμιες για να την πάρουν από τη μία δουλειά στην άλλη και δεν κάνω υποθεσεις. Μας το λέει ο ίδιος σκέψου. Πετυχημένη στο αντικείμενο της δεν είναι, απλά εργάζεται πάνω σε αυτό που σπούδασε. Το ότι εγώ εργαζομαι σε κάτι άσχετο και εχω καημο δε σημαίνει ότι δεν κουνάω χεράκια και ποδαράκια αλλά ότι δεν έχει τύχει να βρω κάτι στον τομέα μου. Ποσα ατομα εχουν αυτη την τυχη στις μερες μας; αμετρητα. Πιστέψτε με ψάχνω ανελλιπώς αλλά είμαι άτυχη σε αυτό τουλαχιστον Προς το παρον. Ωστόσο μου φεύγει η μαγκιά κάθε μερα στη δουλειά και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Ίσα ίσα αντί να βολεύομαι με τη δικαιολογία ότι σπούδασα κατι τρομερό και είμαι και γαμω και απλά να αράζω μέχρι να βρω κάτι συναφές με το αντικείμενο μου κάθε μερα φτύνω αίμα για να είμαι ανεξάρτητη. Το ότι είσαι μάνατζερ στα 28 σου δε σε κάνει πιο ενεργη απο εμενα ή τον καθε ενα που φτυνει αιμα στις σπουδες για να μπορεις να μιλας με τετοιο υφος υπερβολής (όλοι εσεις με τα 10 πτυχια κοκ) γιατι πολύ απλά όσο εσύ κούναγες χέρια και πόδια για να ανελιχθεις επαγγελματικα, εγώ κούναγα χέρια και πόδια για να σπουδάσω κάτι πολύ δύσκολο και αυτό μου έδινε ελπίδες για το μέλλον και οχι, δε σημαινει οτι θεωρω πως ειμαι καλυτερη απο τους αλλους. Είναι λογικό λοιπόν όσο οι ελπίδες μου δεν επιβεβαιώνονται να κάνω reality check και κάποια χτυπητη σύγκριση από το άμεσο περιβάλλον μου απλά και μόνο για να το βγάλω από μεσα μου. Απόγοητευμένη είμαι που δεν επιβεβαιώνται οι ελπίδες μου και όχι ψώνιο ή κομπλεξικη. Τα βάζω με την τύχη.
Παιδιά ηρεμήστε λίγο δε σημαίνει ότι όποιος έχει πολλά πτυχια είναι άχρηστος και δε δουλεύει πολύ! Το αντίθετο μάλλον! Μη δειχνετε τετοιο κομπλεξ προς τη μορφωση μερικοι. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. ..
Δεν σε αδικώ για τον προβληματισμό σου. Σίγουρα θα νιώθεις οτι είναι "αδικία" όλο αυτό. Οτι από τη μεριά σου έκανες ό,τι έπρεπε κι ακόμα παραπάνω. Οτι η λογική λέει οτι σου αξίζει ανταμοιβή. Πρακτικά όμως, στην αληθινή ζωή εκεί έξω δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι έτσι.Όσα εφόδια και να έχεις συγκεντρώσει, όσο κόπο, αφοσίωση, χρόνο, χρήμα κτλ και να έχεις διαθέσει, το άλφα και το ωμέγα είναι η διαχείριση. Τρανό παράδειγμα η ξαδέρφη και οι γονείς της. Στην αντίπερα όχθη οι δικοί σου. Δεν εκμεταλλεύτηκαν γνωριμίες, δεν δημιούργησαν περιουσία, αλλά εναπόθεσαν σε σένα όλες τους τις (ανεκπλήρωτες) φιλοδοξίες.Φέρεις λοιπόν αυτό το βάρος κι ενώ σου είχαν "υποσχεθεί" οτι αν ακολουθήσεις το δρόμο που υποδεικνύουν θα πετύχεις. Και τώρα βλέπεις οτι άδικος κόπος, που λέει ο λόγος.Καλύτερα να τα βάλεις κάτω και να δεις πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου ξέχωρα από τα πρέπει και τα θέλω των γονιών σου ή του περίγυρου. Να βρεις τι θέλεις, να ρισκάρεις, να παλέψεις. Αν κάνεις τα ίδια και τα ίδια δεν μπορείς να φέρεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Για να ταράξεις τα νερά θες κάποια δυναμική. Δημιούργησέ την. Ο καιρός που είχαν την ευθύνη σου οι δικοί σου πέρασε. Τώρα εσύ κρίνεσαι γιατί εσύ κινείς τα νήματα.Μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, σε πάει πίσω, δεν είναι δημιουργική ανασκόπηση αυτό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ