Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ και επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ και επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Facebook Twitter
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ και επισήμως υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019. MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
8

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ είναι και επισήμως υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019.

Η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, η Ουιντέντ Μπουσαμαουί, στην επιστολή της αυτή προς τον Ζόραν Ζάεφ, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα.

Ακόμη, η Τυνήσια κάτοχος του του Νόμπελ Ειρήνης, το 2015 σημειώνει ότι η κύρωση της συμφωνίας στις δύο χώρες καταδεικνύει ότι ο διάλογος, η θετική ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η συναίσθηση για καλή γειτονία, είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Μιλάμε για το Νόμπελ ειρήνης που έχουν λάβει ο Τζιμι Καρτερ, ο Χένρικ Κίσσινγκερ και... η Ευρωπαϊκή Ένωση... έχει dress code εκεί... παπιγιόν θα βάλει... γραβάτα ποτέ.