Ήττα Τσιτσιπά από τον Ναδάλ στον ημιτελικό του Australian Open

Ήττα Τσιτσιπά από τον Ναδάλ στον ημιτελικό του Australian Open Facebook Twitter
EPA
9

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο του, τον Ραφαέλ Ναδάλ, στον ημιτελικό του Australian Open της Μελβούρνης. 

Παρόλα αυτά η πορεία του ως τους ημιτελικούς ενός από τα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά του τένις και η νίκη απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ θα συζητιούνται για καιρό. 

O Ναδάλ επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0) σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 35 βαθμούς. 

Σημειωτέων πως για την πορεία του στα court της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς θα πάρει το χρηματικό έπαθλο των 808.500 ευρώ.

 Ο Ναδάλ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο σετ, πέτυχε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά μόλις στο 3ο γκέιμ και τελικά επικράτησε εύκολα με 6-2. 

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έπαιξε αρκετά καλύτερα, όμως ο Ναδάλ κατάφερε να κάνει μπρείκ στο 9ο γκέιμ και κέρδισε το σετ με 6-4. 

Το τελευταίο σετ ξεκίνησε με δύο μπρέικ του Ναδάλ στα πρώτα γκέιμ που σέρβιρε ο Τσιτσιπάς. Ο Ισπανός νίκησε τελικά με 6-0. 

Στον τελικό ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα  Νόβακ Τζόκοβιτς- Λούκας Πούιγ. 

Αθλητισμός
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λουκ Πρόκοπ δεν θέλει να είναι μόνο «ο γκέι παίκτης του χόκεϊ»

Αθλητισμός / Ο Λουκ Πρόκοπ δεν θέλει να είναι μόνο «ο γκέι παίκτης του χόκεϊ»

Το The Hockey Player κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου και ακολουθεί τον Λουκ Πρόκοπ, τον πρώτο ανοιχτά γκέι παίκτη με συμβόλαιο σε ομάδα του NHL, σε μια στιγμή που το Heated Rivalry ξανάνοιξε τη συζήτηση για την queer ορατότητα στο χόκεϊ.
THE LIFO TEAM
Η AB Hernandez δεν αποφάσισε να γίνει «τρανς αθλήτρια» — ήθελε απλώς να κάνει στίβο με τις φίλες της

Αθλητισμός / «Δεν αποφασίζεις να γίνεις τρανς αθλήτρια»: η AB Χερνάντεζ απαντά στον πανικό

Η AB Χερνάντεζ τέλειωσε το λύκειο με επτά πολιτειακά μετάλλια, αλλά και με μια χρονιά στοχοποίησης. Στο Pride του Σαν Φρανσίσκο μίλησε για τον στίβο, τις φίλες της, τη μητέρα της και το βάρος να γίνεσαι σύμβολο χωρίς να το έχεις ζητήσει.
THE LIFO TEAM
Η FIFA επιτρέπει τις σημαίες του ουράνιου τόξου στο πιο άβολο Pride Match του Μουντιάλ

Αθλητισμός / Η FIFA επιτρέπει τις σημαίες του ουράνιου τόξου στο πιο άβολο Pride Match του Μουντιάλ

Παρά τις αντιδράσεις των ομοσπονδιών της Αιγύπτου και του Ιράν, οι φίλαθλοι θα μπορούν να φέρουν σύμβολα ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας στον αγώνα του Σιάτλ, που συμπίπτει με το Pride Weekend της πόλης.
THE LIFO TEAM
ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΓΚΟΛ

Αθλητισμός / «Επέστρεψα!» - Ο Ρονάλντο απαντά στους επικριτές του με ιστορικό ρεκόρ στο Μουντιάλ

«Δέχθηκε κριτική και απάντησε με τον τρόπο που απαντά σε όλη του την καριέρα, το να βλέπεις τον Μέσι και τον Ρονάλντο σε αυτή την ηλικία να συνεχίζουν αυτό που κάνουν, είναι πραγματικά εντυπωσιακό», σχολίασε ο Γουέιν Ρούνεϊ
THE LIFO TEAM
Στο Σαν Φρανσίσκο, το Pride Night των Giants έγινε τεστ υποκρισίας

Αθλητισμός / Στο Σαν Φρανσίσκο, το Pride Night των Giants έγινε τεστ υποκρισίας

Μετά την άρνηση παικτών να φορέσουν καπέλα με σύμβολα Pride, ΛΟΑΤΚΙ+ φίλαθλοι των San Francisco Giants κατηγορούν την ομάδα για χλιαρή αντίδραση σε μια πόλη όπου η queer ιστορία δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Προσπάθησε, έχασε και θα πάει για το επόμενο πρωτάθλημα.Μόνο και μόνο που με την επίδοση του, έφερε το ενδιαφέρον σε κάποια παιδιά να παίξουν κάτι άλλο πέρα από Μπάσκετ/Βόλει/Ποδόσφαιρο, αρκεί.
Το ότι κάποιος στα 20 του έχει πετύχει όσα οι περισσότεροι δεν θα φτάσουν ούτε στα 60 τους δεν τον καθιστά αριβίστα. Ο Μπορις Μπέκερ δηλαδή που κέρδισε 6 major singles πρωταθλήματα από τα 17 του, εκεί στην ηρωική δεκαριά του '80 προϊόν τύχης ήταν;Για κάποιον που προγγιζει τους άλλους σχολιαστές ότι δεν έχουν παρακολουθήσει ούτε 2 ώρες τέννις, φαίνεται να παραβλέπεις ότι ο πρωταθλητισμός, όπως κι η επαγγελματική σοβαρή μουσική, ξεκινούν σε πολύ τρυφερές ηλικίες με αποτέλεσμα ως έφηβος να έχεις ήδη μετρήσει πάμπολλα χιλιόμετρα σκληρής δουλειάς και αγωνιστικών αναμετρησεων στο κοντέρ της ζωής.Για το ότι η δικη σου γενιά νιώθει το θυμό της ματαίωσης στην χώρα μας (και ξεσπά) μην το εκτρεπεις σε αριβισμό των αλλων. Καλύτερα σκέψου πως θα ξεφύγεις από το κράτος όπου πάντα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς. Για το δικό σου το καλό, ο Τσιτσιπας δεν έχει ανάγκη, "φτιάχτηκε".Και φυσικά συγχαρητήρια στον Ναδαλ! Ποιος λέει όχι. Κι αυτός την σκληρή δουλειά του εξαργυρώνει. Για όσο ακόμα μπορεί, που νομοτελειακά δεν θα είναι επ'απειρον. Τα νέα φυντάνια αντικαθιστούν τα παλιά, έτσι πάει.
Αυτό ακριβώς... Νο 15 του κόσμου στα 20 του; Από μια χώρα με μηδενική παραδοση στο άθλημα; Ταλέντο, προπόνησεις, στερησεις; Ποιον κοροιδευουν; Αριβίστας! Στανταρντ καποιο βύσμα θα παίζει! Έτσι δουλευουν τα πράγματα. Εγώ και συ μπορεί να είμαστε παγκόσμια αφανείς αλλά ήταν συνειδητή η επιλογή μας να μην ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο του Στέφανου. Για αυτό έχουμε το κουτελό μας καθαρό και προφανώς το ηθικό πλεονέκτημα να του τα χώνουμε και να τον αμφισβητούμε.
Για κάποιον που το παίζει έξυπνος απέναντι στους υπόλοιπους σχολιαστές και (τηλε)θεατές, λίγα ξέρεις.Ξεχνάς ότι είναι 20 χρονών ενώ ο αντίπαλος του ήταν 32 χρονών με εμπειρία πολλαπλάσιων παιχνιδιών απ' ότι ο Τσιτσίπας. Σε 5 χρόνια ποτέ δεν ξέρεις σε τι θέση θα είναι.Επίσης, όταν σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, το τένις είναι άφαντο, το να φτάσει εκεί που έφτασε δεν είναι λίγο.Αντιθέτως εσύ, πέρα απ' την ανωριμότητα που την προδίδει περισσότερο ο τρόπος που μιλάς, που έχεις φτάσει; Αρχισχολιαστής Lifo; Με το συμπάθιο.