MasterChef: Ζαχίρ - Ο παίκτης από το Αφγανιστάν που έκανε τους κριτές να δακρύσουν

MasterChef: Ζαχίρ - Ο παίκτης από το Αφγανιστάν που έκανε τους κριτές να δακρύσουν Facebook Twitter
1

Ήταν ο παίκτης που χθες κατάφερε να κάνει τόσο τους κριτές του MasterChef όσο και το τηλεοπτικό κοινό να κλάψει.

Η ιστορία του Ζαχίρ από το Αφγανιστάν μπορεί για λίγο να σκέπασε τις μαγειρικές του ικανότητες, όμως, έφερε στο φως μια ιστορία ζωής από αυτές που ζουν εδώ και χρόνια χιλιάδες μετανάστες, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες στις οποίες βρέθηκαν ως τραγικοί πρωταγωνιστές του μεταναστευτικού κύματος. 

Ο Ζαχίρ γεννήθηκε στο Αφγανιστάν το 1990. Το 2000 βρέθηκε στην Ελλάδα και ενώ η οικογένεια του προσπαθούσε να τον σώσει από την κτηνωδία του πολέμου στη χώρα.

Για ένα διάστημα προωθήθηκε στο Ιράν, όπου και για αρκετό καιρό διέμεινε και υπό άθλιες -όπως αφηγήθηκε- συνθήκες σε χώρο συγκέντρωσης προσφύγων. Βρέθηκε να δουλεύει σε οικοδομές και εργοστάσια, ξεχνώντας, όπως είπε, για χρόνια το όνειρό του που ήταν να γίνει σεφ. 

Όταν έφτασε στην Αθήνα χρειάστηκε να εργάζεται το πρωί και το βράδυ να κοιμάται σε παγκάκια, ενώ με επιμονή και όσα κουράγια του έμεναν φοιτούσε και στο νυχτερινό σχολείο.

 

Χθες κατά την διάρκεια της δικής του δοκιμασίας δεν ξέχασε τον άνθρωπο που τον βοήθησε να γραφτεί σε δημόσια σχολή μαγειρικής, δεν ξέχασε τον εργοδότη που κάποτε του αρνήθηκε το μεροκάματο, λέγοντας "δεν είμαι μ@@@κας να βάλω στη δουλειά μου έναν εγκληματία Αφγανό" και κέρδισε μία από τις πολυπόθητες ποδιές για τον επόμενο γύρο του τηλεοπτικού μαγειρικού διαγωνισμού.

Οι περιγραφές του για τον πόλεμο, τον τρόπο που αποχωρίστηκε για σχεδόν 20 χρόνια τους γονείς του, η περιπλάνηση και οι περιπέτειες επιβίωσης, αλλά και το εξωτικό πιάτο που στο τέλος παρουσίασε στους κριτές, σίγουρα έκαναν τη δική του συμμετοχή την πιο ενδιαφέρουσα απ' όσες έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα στους τρεις κύκλους του μαγειρικού διαγωνισμού.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ήταν «τηλεοπτικό τρικ» η εμφάνιση του άντρα από το Αφγανιστάν στο Masterchef;
TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

TV & Media / Η Λίλι Κόλινς αποχαιρετά το «Emily in Paris» μετά το τέλος των γυρισμάτων

Η έκτη και τελευταία σεζόν του «Emily in Paris» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της και η Λίλι Κόλινς αποχαιρέτησε δημόσια την Έμιλι Κούπερ. Το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς, που ξεκίνησε φέτος τα γυρίσματά του στην Ελλάδα, έρχεται στο Netflix στις 24 Δεκεμβρίου
THE LIFO TEAM
«Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

TV & Media / «Η μεγαλύτερη κλοπή εργασίας στην ανθρώπινη ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα OpenAI–Microsoft

Νέα αποσφραγισμένα έγγραφα στην αγωγή των New York Times δείχνουν στελέχη να περιγράφουν τα AI προϊόντα ως υποκατάστατα της ενημέρωσης και το scraping ως πρωτοφανή «κλοπή εργασίας». Οι εταιρείες επιμένουν ότι η εκπαίδευση μοντέλων καλύπτεται από το fair use
THE LIFO TEAM
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΖΑ EUROVISION 2027 ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ

TV & Media / Eurovision 2027: Η Ιρλανδία θα μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό ξανά λόγω του πολέμου στη Γάζα

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας επικαλέστηκε την «συνεχιζόμενη και φρικτή απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Γάζα» και την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζεται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

TV & Media / Οι New York Times αναβιώνουν τη θρυλική στήλη «Media Equation» του Ντέιβιντ Καρ επειδή τα media έγιναν πάλι χάος

Είκοσι χρόνια μετά τον Ντέιβιντ Καρ, η εφημερίδα επαναφέρει τη θρυλική στήλη σε μια εποχή όπου βίντεο, podcast, τεχνητή νοημοσύνη, deepfake και η κρίση της διαδικτυακής αναζήτησης έχουν διαλύσει τα παλιά σύνορα της ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

TV & Media / Υποστηρικτής του MAGA παραιτήθηκε από το ΔΣ του ομίλου που εκδίδει τα Out, The Advocate και Them μετά τον σάλο

Ο Jay Katari είχε δωρίσει 10.000 δολάρια σε Ρεπουμπλικανό πολιτικό με θέσεις κατά ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων και είχε ειρωνευτεί τις αντωνυμίες πριν από τον διορισμό του. Η αντίδραση κουίρ και τρανς συντακτών οδήγησε στην αποχώρησή του μέσα σε μία ημέρα.
THE LIFO TEAM
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δάκρυσε όταν η Έιμι Πόλερ τον ευχαρίστησε που μιλά δημόσια

Η Έιμι Πόλερ εξηγούσε στον 83χρονο ηθοποιό γιατί έχει σημασία το ότι εξακολουθεί να μιλά δημόσια, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τον είχε κάνει να δακρύσει. «Δεν πιστεύω ότι μόλις σε έκανα να κλάψεις», του είπε.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ δεν νοσταλγεί καθόλου το late night: «Σαν να μην πίνω δηλητήριο κάθε μέρα»

Τέσσερις μήνες μετά το τέλος του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ κάθισε απέναντι από τον Τζίμι Κίμελ και παραδέχτηκε ότι δεν του λείπει καθόλου η καθημερινή ζωή της late-night τηλεόρασης.
THE LIFO TEAM
Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

TV & Media / Η Τζέιμι Λι Κέρτις αποχαιρέτησε δακρυσμένη τον Ρομπ Ράινερ στα Emmy

Λίγες ημέρες μετά το μεταθανάτιο Emmy του για το The Bear, ο Ρομπ Ράινερ τιμήθηκε στην κεντρική τελετή των βραβείων. Η Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τον «γενναιόδωρο, καλό και ξεκαρδιστικό» δημιουργό.
THE LIFO TEAM
Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

TV & Media / Emmys So White ξανά: Και τα 12 μεγάλα βραβεία ερμηνείας πήγαν σε λευκούς ηθοποιούς

Παρότι 17 μη λευκοί ηθοποιοί ήταν υποψήφιοι στις βασικές κατηγορίες ερμηνείας, δεν κέρδισε κανείς. Είναι η πρώτη φορά από το 2021 που και τα 12 μεγάλα βραβεία υποκριτικής καταλήγουν σε λευκούς ηθοποιούς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"Γιατί δεν κάθονται στην χώρα τους να πολεμήσουν""Δεν είναι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες είναι. Οι πρόσφυγες δεν πάνε σε τρίτες χώρες,μένουν σε αυτές δίπλα από την δική τους""Αλλοιώνουν την εθνική ομοιογένεια και την κοινωνική συνοχή"Κ.λ.π..Όποιος δεν έχει θέμα με ανθρώπους που έχουν τις παραπάνω αντιλήψεις ,"να τους πάρει σπίτι του".Εγώ θα προτιμήσω να συμπορευτώ με τους Ζαχίρ όλου του κόσμου.