ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2019 | 18:03

Είμαι 25...

... και τα έχω κάνει όλα σκατά στη ζωή μου. Τίποτα βέβαια δεν είναι μη αναστρέψιμο, αλλά δε ξέρω από που να αρχίσω. Σε προσωπικό επίπεδο, από σχέσεις τίποτα. Από φιλίες λίγα πράγματα, στην εκπαίδευση έχω ένα πτυχίο που κάνει για ξεσκονόπανο, από δουλειά επίσης λίγα πράγματα από εδώ κι από εκεί και πάει λέγοντας... Τι να πρωτοδιορθώσεις από αυτό το χάλι;Πώς να βρεις κάποια κοπέλα, ειδικά όταν δεν ανήκεις στο 10% των ανδρών, για το οποίο ενδιαφέρεται το 90% των γυναικών;Για φιλίες από που να ξεκινήσεις όταν ο καθένας έχει τις δικιές του παρέες; Στην εκπαίδευση, τι να κάνω; Σεμινάρια; Τι σου προσφέρουν; Να ξαναδώσω πανελλήνιες; (ούτε κατά διάνοια).Από δουλειά, τι σκατά να κάνω; Δε θέλω άλλες περιστασιακές απο δω κι απο κει ό,τι αρπάξουμε και μετά από κάνα τρίμηνο πάλι στη γύρα. Γενικά αυτό που ζητάω είναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.Να βρω μια κοπέλα, μια παρέα 2-3 ατόμων να περνάμε καλά, να έχω μια σταθερή δουλειά(...) και να κάνω κάτι ουσιώδες σε αυτή τη ζωή...Και το χειρότερο από όλα είναι οτι αισθάνομαι μεγάλος για να ξεκινήσω -ουσιαστικά- από το μηδέν.Ποιος θα θελήσει να κάνει σχέση με κάποιον που στα 25 του δεν έχει κάνει τίποτα;Ποιος θα θελήσει να κάνει παρέα με κάποιον που δεν έχει για καιρό;Ποιος θα προσλάβει κάποιον σε εργασία χωρίς προυπηρεσία (ό,τι έχω κάνει δε φαίνεται πουθενά), και γενικά ποιος θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί μου;Δε μπορώ μια ζωή να τρέχω και να τρέχω πίσω από τον καθένα και να κυνηγάω το οτιδήποτε, ειδικά τη στιγμή που δίπλα μου βλέπω κόσμο να τα έχει όλα στρωμένα δίχως τον ελάχιστο κόπο (παρέες, σχέσεις, δουλειά, χρήματα κλπ). Δε φθονώ, αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα...
4
 
 
 
 
σχόλια
Λοιπόν, επειδή εγώ δε χαϊδεύω αυτιά ούτε δίνω ''αισιόδοξες'' συμβουλές για πλάκα, θα απαντήσω στα ερωτήματά σου που θέτεις και παραθέτω κατωτέρω αυτολεξεί ως εξής:-Ποιος θα θελήσει να κάνει σχέση με κάποιον που στα 25 του δεν έχει κάνει τίποτα; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω δει ουκ ολίγους όχι μόνον να έχουν σχέση σε κατάσταση όπως αυτή που περιγράφεις, αλλά να λιποθυμάνε και να μην τους χάσουνε θεωρώντας τους τα απόλυτα κελεπούρια.-Ποιος θα θελήσει να κάνει παρέα με κάποιον που δεν έχει για καιρό; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάποιος που θα είναι στην ίδια κατάσταση με σένα μήπως;;;-Ποιος θα προσλάβει κάποιον σε εργασία χωρίς προυπηρεσία (ό,τι έχω κάνει δε φαίνεται πουθενά), και γενικά ποιος θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί μου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κάμποσοι που δεν τους νοιάζει μία τυπική προϋπηρεσία αλλά μία ουσιαστική επιθυμία σου να εργασθείς και να προσφέρεις. Εν κατακλείδι: ξεκίνα από το επαγγελματικό κομμάτι, και όλα τα άλλα θα έρθουν.Καλή δύναμη σου εύχομαι.
Εμ θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Δεν έρχονται σε όλους τα πάντα στρωμένα και χωρίς κόπο. Σίγουρα υπάρχουν ατομα, που λόγω εμφάνισης, συγκυριών κάποιες φορές, τσαμπουκα, αυτοπεποίθησης, όπως θες πες το, βρίσκουν ευκολότερα δουλειά, παρέες συντροφο κλπ. Πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να βρεις τα δυνατά σου σημεία και να δώσεις εκεί έμφαση. Μην σκέφτεσαι συνεχώς αρνητικά γιατί δε σε βοηθάει κάπου. Φτιάξε την ψυχολογία σου από αυτήν ξεκινάνε όλα. Η εμφάνιση σου μπορεί να διορθωθεί (όχι εντελώς αλλά σίγουρα βελτιώνεται). Οσον αφορά τη δουλειά, προσπαθήσε να παίρνεις τηλέφωνα σε αγγελίες που πιστεύεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις κάτι εύκολο για αρχη, με θάρρος όμως. Να δεις που όταν αποκτήσεις μια δουλειά θα βελτιωθεί η ψυχολογία σου και θα έρθουν τα υπόλοιπα. Και κάτι τελευταίο για τις ερωτικές σχέσεις: δεν είναι ανάγκη να είσαι κούκλος για να βρεις κάποια κοπέλα, ακόμα και αν δεν ανήκεις στο 10 τοις εκατό των ανδρών όπως λες εσύ. Δεν είμαστε όλοι μοντέλα άλλωστε άρα θα έπρεπε μόνο οι όμορφοι άνθρωποι να έχουν σχεση, πράγμα που δεν συμβαίνει. Εξαρτώνται και από άλλα πράγματα οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, χαρακτήρα, ευγένεια, ανεξάρτησια, υποστηρικτηκοτητα. Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως και να μην σε μπερδεψα.
Και αν δεν κόπιασαν για τη δουλειά τους και τα χρήματα τους, κόπιασαν σίγουρα για τις σχέσεις και τις φιλίες τους.Μην περιμένεις από τους άλλους να σου βρουν λύσεις στα προβλήματα σου. Το να αλλάξεις τη ζωή σου είναι μόνο στο δικό σου χέρι. Ούτε τα χρόνια σε πήραν άλλωστε.
Φίλε μου διάβασα το ποστ σου θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ αυτολεξεί. Δυστυχώς εμάς μας χτύπησε η κρίση χειρότερα από όλους γιατί αν κανείς έχει μια δουλειά σίγουρη, ένα σπίτι σίγουρο, μια οικονομική ασφάλεια, μπορεί μετά σιγά-σιγά να ξαναχτίσει την ζωή του, να έχει μια σωστή καθημερινότητα, να βάζει μακροχρόνιους στόχους, να κάνει σιγά-σιγά φίλους κτλ. Αλλά αν δεν έχεις για σίγουρα ούτε τα βασικά... Τρέχα γύρευε. Η μόνη διέξοδος που βλέπω είναι να βρεις μια γυναίκα (αν τα καταφέρεις) που να σε στηρίξει μέχρι να "γίνεις άνθρωπος".