ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.12.2018 | 11:14

Δε θα κάνω παιδί

Καλημέρα σας. Πάσχω εκ γενετής από μια ψυχασθένεια η προσβάλλει περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι γονείς μου κατάλαβαν ότι έχω σχιζοφρένεια όταν ήμουν 5 και από τότε συνέχεια ήμουν σε θεραπείες και εγώ και σε συμβουλευτική η οικογένια μου. Όταν ήμουν 13 πήγα σε μια Παιδοψυχιατρική κλινική στο Λονδίνο και έμεινα εκεί 2 χρόνια. (Έχασα 2 τάξεις προφανώς). Τώρα είμαι 25 στα 26. Ζω εδώ και 1 χρόνο με τον σύντροφό μου . Αυτός έχει σχιζοσυναισθηματικη διαταραχή. Με συνεννόηση γονέων και ψυχιάτρων πάρθηκε η απόφαση ότι μπορούμε να μείνουμε μαζί. Δεν μπορώ όμως να κάνω παιδι. Ούτε να κυοφορησω ούτε να μεγαλώσω. Προσωπικά αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να γίνω μητέρα. Αλλά πώς; δεν μπορείς να κάνεις υιοθεσία άμα έχεις ψυχασθένεια. Ούτε παρένθετη μπορώ να χρησιμοποιήσω (δεν επιτρέπεται λόγω της κατάστασης μου και του συντρόφου μου). Εγώ όμως μέσα μου νιώθω καλά. Είναι τόσο άδικο. Αν κάνω δικό μου παιδί πρέπει να κόψω τα φάρμακα. Αλλιώς υπάρχουν κίνδυνοι. Δε γίνεται να τα κόψω. Ξέρω όμως θα μείνω μόνη μου τα επόμενα χρόνια. Δε θα γίνω ποτέ μαμά ούτε γιαγιά. Βλέπω τη μαμά μου πόσο χαίρεται τα παιδιά της και τα εγγόνια της και δε θα Είμαι ποτέ στη θέση της. Δεν μπορώ να ζήσω με τη σκέψη ότι δεν θα έχω ποτέ παιδί . Με πληγώνει όσο τίποτα άλλο. Η μητρότητα είναι το καλύτερο θείο δώρο και θα ήθελα και εγώ να το έχω αν όχι τώρα σε κάποια χρόνια .
7
 
 
 
 
σχόλια
Η κληρονομικοτητα μπορει να αποφευχθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση φαντάζομαι, δηλαδή να διαλέξουν τα έμβρυα που δεν φέρουν τα γονίδια (αν γίνεται) και να βρεις μια παρενθετη να κυκλοφορήσει. Εσείς νιώθετε αρκετά ικανοί να το μεγαλώσετε; Αν ναι, τότε επιχειρηστε το. Πάλεψέ το. Επίσης δεν ξέρω τί γίνεται με την αναδοχή, αφού λες ότι δεν σας επιτρέπουν υιοθεσία. Εύχομαι να βρεθεί μια λύση, φαίνεσαι ότι το θέλεις πολύ. Καλή χρονιά!
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που μπήκα στη διαδικασία μιας ανώφελης συζήτησης. Το θέμα είσαι εσύ κι όχι η ηλίθια διαφωνία παρακάτω. Θα σου πω το εξής: ήθελα πολύ κι εγώ ένα παιδί αλλά για κάποιους λόγους δε μπόρεσα να το έχω. Στενοχωρήθηκα, έκλαψα, δεν καταστράφηκε όμως η ζωή μου. Έχω ανθρώπους που αγαπώ, με αγαπάνε και βαφτιστήρια που έχω σαν παιδιά μου. Αν έχεις να δώσεις αγάπη, πάντα βρίσκει διέξοδο να πάει. Καλή χρονιά γλυκό μου κορίτσι.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του δρόμο σε αυτή την ζωή. Πολλές φορές μπορεί να θέλουμε κάτι που να μην μπορούμε να το έχουμε … Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι ευτυχισμένη ,στην ζωή μπορείς να βρεις την ευτυχία σε πολλά πράγματα. Όσον αφορά την περίπτωση του ερχομού ενός παιδιού δεν είναι απαραίτητα ο δρόμος προς την ευτυχία να ξέρεις.
Η ζωή είναι γεμάτη από τόσες μα τόσες πολλές άλλες χαρές!!! Χαρά είναι και τα παιδάκια σίγουρα, αλλά όχι απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι ευτυχισμένος! Να είστε χαρούμενοι και να απολαμβάνετε την ζωή σας όσο πιο πολύ μπορείτε!

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ