ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Γιατί θα γίνει πόλεμος στην Κορέα

Γιατί θα γίνει πόλεμος στην Κορέα Facebook Twitter
13

Εμπειρογνώμων σε θέματα Βόρειας Κορέας που έχει σπουδάσει κάποτε και στην πρωτεύουσα του βορειοκορεατικού καθεστώτος, θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο. Ο αναλυτής κ. Zhang δηλώνει στη γερμανική Die Welt ότι η πιθανότητα πολέμου είναι 80% καθώς πιστεύει ότι ο 30χρονος ηγέτης της Β. Κορέας έχει ως στόχο να εξαναγκάσει τη Ν. Κορέα σε επανένωση. Αυτό, όπως τονίζει, περνά μέσα από μια σειρά συμβολισμών της οικογενειακής δυναστείας που κυβερνά τη χώρα. Η πρώτη γενιά της δυναστείας είχε χτίσει τη χώρα, ο δεύτερος ηγέτης Kim Jong-il θυσίασε τα πάντα για να δημιουργήσει ένα ισχυρό στρατό, τώρα ο εγγονός ότι θα αναλάβει να εκπληρώσει την αποστολή της "επανένωσης".

Σύμφωνα με τον αναλυτή, επειδή ακριβώς οι συμβολισμοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την οικογένεια και το λαό της Β. Κορέας, η επίθεση είναι πιθανό να γίνει γύρω στις 15 Απριλίου, οπότε είναι και οι εορτασμοί των γενεθλίων του Kim Il-sung.

Ο Zhang συμβουλεύει όσους δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας να μελετήσουν πολύ προσεκτικά την προπαγάνδα του καθεστώτος. Μιλά για «ιερό πόλεμο» και για «ολοκληρωτικό πόλεμο», η Πιονγκγιάνγκ έχει παραιτηθεί από όλες τις συμφωνίες που δεσμεύουν σε ειρηνική συμπεριφορά ενώ από το 2009, οπότε και πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή, μιλά πλέον μόνο για «βίαιη επανένωση της Κορέας».

Ο αναλυτής καταλογίζει επίσης στη Δύση ότι δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της "μακροπρόθεσμης συνολικής απομόνωσης και κατήχησης».

Οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας έχουν ποτιστεί από μικρή ηλικία με την ιδέα ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά στρατιωτικά έθνη του κόσμου, ότι έχουν νικήσει Ιαπωνία και ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας και ότι τώρα πλέον έχουν και πυρηνικές βόμβες.

13

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / «Να είστε έτοιμοι να φύγετε»: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή για νέα κλιμάκωση

Οι πρεσβείες συνέστησαν στους αμερικανούς πολίτες να ελέγχουν τα δρομολόγια των πτήσεων, να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να προετοιμάζονται για πιθανές ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
Καλώς ήρθες επιτέλους από πίσω, αρχαία Ελλάδα: Τα χριστιανικά γυμναστήρια μόνο για άνδρες που έγιναν viral

Διεθνή / Καλώς ήρθες επιτέλους από πίσω, αρχαία Ελλάδα: Τα χριστιανικά γυμναστήρια μόνο για άνδρες που έγιναν viral

Στις ΗΠΑ, χριστιανικά γυμναστήρια μόνο για άνδρες υπόσχονται προπόνηση, Βίβλο, «αδελφότητα» και προστασία από τον «πειρασμό» των γυναικών μόνο που το ίντερνετ είδε αμέσως την queer ειρωνεία.
THE LIFO TEAM
Ένα ομαδικό φιλί στο AIDS 2026 διεκδίκησε το δικαίωμα των οροθετικών κουίρ ανθρώπων στην επιθυμία

Διεθνή / Ένα ομαδικό φιλί στο AIDS 2026 διεκδίκησε το δικαίωμα των οροθετικών κουίρ ανθρώπων στην επιθυμία

Στο AIDS 2026 στο Ρίο, οροθετικοί κουίρ άνθρωποι φιλήθηκαν δημόσια μετατρέποντας το φιλί σε διαμαρτυρία απέναντι στο στίγμα του HIV και στην ποινικοποίηση της ομόφυλης επιθυμίας.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Ναι. Κατα την διαρκεια του θα περασουν 6.785.314 πραξεις Νομοθετικου περιεχομενουν. Και αμα ζησουμε, στις επομενες εκλογες θα λενε οτι αν δεν ψηφισεις τα γνωστα ζομπι, θα γινει πυρηνικος πολεμος.(θα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ)
Πόλεμος με πυρηνικά τέτοιου μεγέθους και ρωτάς αν θα επηρεάσει και 'μας; Στα ΠΑΝΤΑ θα επηρεαστεί ΟΛΟΣ ο κόσμος: υγεία, οικονομία, παγκόσμια σύρραξη, θα έρθουν τα πάνω, κάτω, με λίγα λόγια ΧΑΜΟΣ!!
χμμμ Τώρα δηλαδή γιατί να δημοσιεύονται τόσο μα τόσο κουτουρού άρθρα στη lifo; Ένας εμπειρογνώμονας λέει...ποιος είναι αυτός; Πως τον λένε; Που το είπε; Όλα αυτά δεν μας ενδιαφέρουν να φανταστώ... [ΑΠΑΝΤΗΣΗ:"Ο αναλυτής κ. Zhang δηλώνει στη γερμανική Die Welt..."Διαβάστε το άρθρο πρώτα :)]