ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.12.2018 | 22:40

περίεργο αλλά πραγματικότητα

Από την εφηβεία ήμουν πεποισμένος οτι ήμουν γκέι. Πάρα πολλές σεξουαλικές εμπειρίες, τις περισσότερες με το ίδιο φύλο. Προσπάθησα να κάνω σχέσεις με άντρες, αλλά πάντα κάτι έλειπε. Τελικά συνειδητοποίησα ότι μπορεί να μην είμαι και τόσο γκέι. Κατάλαβα οτι μου έλειπε η αντρική φιλία. Μοναχοπαίδι με εντονη, νευρωτική μητερα και μαλθακό καλό πατέρα. Που να το πω και να με πιστεψουν; χαχα. Θεέ μου. Το σκέφτομαι και λέω αν είναι δυνατόν. Γαμ* τη πουτ*να μου. Τόσα βάσανα τσάμπα. Νόμιζα ότι μου άρεσαν οι άντρες και στον στρατό κατάλαβα οτι απλά ήθελα να έχω καλούς φίλους. Πόσο καλά ένιωσα όταν μπόρεσα να ενσωματωθώ σε αντρική ομάδα και να έχω τον συγκεκριμένο ρόλο μου και να καβλαντίζουμε και να περνάμε καλά με τις μαλ*κίες μας και τα σοβαρά μας. Πόσο άβολα νιώθω με όλη αυτην την κουλτουρα ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης. Ένιωθα τόσες τύψεις για την επιθετικότητά μου ή για το μίσος μου ή για τις κακές μου σκέψεις γαι άλλους που τελικά όλα αυτά ειναι υγειή πράγματα για ένα αγορι σε εφηβεία. Τοσο αυτομαστίγωμα χωρίς λόγο. Πόσο θα ήθελα να πω στον νεότερο μου εαυτό ναι μικρέ μου είναι φυσιολογικό να θες να εκφραστείς ότι είσαι θυμωμένος, είναι νορμάλ να σε πειράζει που ο φίλος σου επειδή τρέχει πιο γρήγορα απο εσένα θέλεις να τον ξεπεράσεις και όλα αυτά. Πιθανότατα η έλλειψη αντρικής επικοινωνίας έπαιξε ρόλο. Αρχικά έμαθα να λειτουργώ στο αντροκρατουμενο πλαίσιο του στρατου και κατάλαβα πως η ερωτική μου επιθυμία για άντρες είναι σε μεγαλο βαθμό επιθυμία για οικιότητα αποδοχή και ταυτόχρονα ανταγωνισμός αποκλεισμός αυτου που δεν ακολουθει τους κανονες και δεν προσπαθεί. Fuck. Επίσης όταν έχω καλή σχέση με τον πατέρα μου δεν με ελκυουν καθόλου οι άντρες. Όταν πέφτω ψυχολογικά, με ελκύουν πολύ. Τους είχα πει ότι ήμουν γκει, των γονιών μου, στα 22. Εκλαιγαν, και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Μετά από χρόνια συνειδητοποίησα τι γκάφα είχα κάνει. Αυτό που κατάλαβα εναι οτι δεν πρέπει να αφηνεις την σεξουαλικότητα να καθορίζει την ζωή σου. Τελεία και παύλα. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από αυτό. Ευχαριστώ πολύ. Εν κατακλείδι, έχω πολύ καλούς άντρες φίλους πια, μια καλή κοπέλα που καταλαβαίνει ότι έχω πάει με άντρες και μπορεί να διαχειριστει αυτην την πλευρλα μου και με αφηνει να είμαι ο άντρας της, και το αξιοπερίεργο? δεν νιώθω ερωτική έλξη προς τους άντρες τόσο ώστε να καβλ*νω. Fuck. Σε ποιον να το πω και να με πιστεψει.
16
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω ότι γενικότερα την περίοδο της εφηβείας υπάρχει αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας, οπότε δεν βλέπω κάτι τόσο ακραίο σε αυτά που λές και εννοείται χαίρομαι που έχεις ξεκαθαρίσει τι θές!
Συμφωνα με την ψυχοδυναμικη προσεγγιση η ανθρωπινη σεξουαλικοτητα επηρεαζεται πολυ απο τα οικογενειακα μας βιωματα, αλλα και απο κοινωνικες επιρροες και ειναι πολυ πολυπλοκη. Οι κυριοι λογοι της ομοφυλοφυλιας υποστηριζετε οτι οφειλονται στην κακη σχεση του παιδιου με τους γονεις, και κυριως με τον γονεα του ιδιου φιλου. Π.χ μπορει στην ενηλικη ζωη να αναζητα υποσυνειδητα τη στοργη και επικοινωνια που του ελειπε απο τον πατερα στα ατομα του ιδιου φυλου.Η η κατακριση και η απογορευση της σεξουαλικοτητας που υπαρχει να τον κανει να μην αισθανεται ανετα με το αντιθετο φυλο, αντ'αυτου να νιωθει πιο ανετα στο να κατευθυνει τον εαυτο του προς το ιδιο φυλο γιατι το νιωθει πιο οικειο.Δεν νομιζω να ειναι γονιδιακο το θεμα οπως συχνα υποστηριζεται παντως.
Αταλαντη δεν βλεπω το ρατσιστικο πουθενα, πολυ ευθυκτη εισαι χωρις λογο. Ειναι μια θεωρια που πιστευω οτι εχει βαση. Δεν ειπα εγω οτι οι ομοφυλοφυλοι ειναι κατωτεροι η κατι τετοιο. Ολων μας οι συμπεριφορες εχουν διαμορφωθει σε μεγαλο βαθμο απο τα πρωιμα βιωματα τας. Αν οι ομοφυλοφυλοι περναν οι ιδιοι καλα εγω δεν εχω κανενα προβλημα και δεν εννοουσα οτι κανουν κατι κακο. Επισης αν εισαι ψυχολογος οφειλεις να διαβαζεις περισσοτερο αν δεν εχεις ξανακουσει αυτα που εγραψα.
Όπως είπα δεν έχει αποφανθεί η επιστήμη οριστικά. Επομένως υποθέσεις κανουμε, έδωσα μια πιθανότητα στο πεδίο του δυνατού. Πάντως δεν συγκρίνεται η περιπλοκότητα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας με ένα τιγλεξ φτέρνισμα τις στο έντονο φως, είναι δυσανάλογη η σύγκριση.Ένα εμπειρικό δεδομένο που μας πείθει ότι η ομοφυλοφιλια δεν μπορεί να είναι μόνον nurture είναι ότι παιδιά που μεγαλώνουν από ομοφυλοφιλους γονείς (επομένως έχουν όλη την "επιρροή") δεν μεγαλώνουν ευρισκόμενοι τελικώς στο φάσμα της ομοφυλοφιλίας αλλά της ετεροφυλοφιλιας με απόκλιση πάλι ένα 10% οδό δηλαδή για τον γενικό πληθυσμό. Και υπάρχουν έρευνες για αυτό επειδή αποτελεί βασικό επιχείρημα περί της νομοθέτηση η όχι τεκνοθεσιας από ομοφυλόφιλα ζεύγη.Κι αντίστοιχα παιδιά καραstraight οικογενειών όπου υπήρχε τρόμος και φοβερά "μην μας βγουν αδερφές" τελικά βγήκαν...gay. Αν έπαιζε μοναδικό ρόλο η ανατροφή αυτό δεν θα συνέβαινε.Συμπληρωματικό αυτών των ενδείξεων προς τάση nature (παρά nurture) η παρενδυσια: παρατηρείται κυρίως σε ετεροφυλόφιλους άντρες. Επιπλέον που οφείλεται η αμφισεξουαλικούς τα; ο φετιχισμος; τα kinks?πχ.Ένα παιδί 7 χρόνων που "τη βρίσκει" με τις γονυκλισιες και φαντασιώνεται τα μαρτυρία των χριστιανικών μαρτύρων από που έκανε την σύνδεση με την ερωτική ηδονή; Ποιος του το δίδαξε;
Καραβαν δεν ειναι θεμα διδαχης και νουθεσιας. Δηλαδη ενα παιδι δεν εχει περισσοτερες πιθανοτητες να γινει straight σε ενα περιβαλλον που του λενε να ειναι ανδρακλας και βαρυς. Ισα ισα το παιδι εχει αναγκη την επικοινωνια και την αγαπη για την ομαλη εξελιξη του. Αν ο πατερας ειναι απομακρος, αυστηρος υπερβολικα, συναισθηματικα απροσιτος και αρτηριοσκληρωτικος οι πιθανοτητες αυξανονται μαλλον γιατι το παιδι δεν περνει συναισθηματικα αυτα που εχει αναγκη και μπορει να τα κυνηγαει αργοτερα σε ανθρωπους στην ενηλικη ζωη του.Το θεμα δεν ειναι δηλαδη τι σου διδασκουν και νουθετουν αλλα να παρεις αγαπη και τα σωστα προτυπα.Αν δουμε το συγκεκριμενο παραδειγμα της εξ. Εδω ο εξ αναφερει οτι ειχε μια ΕΝΤΟΝΗ, ΝΕΥΡΩΤΙΚΗ μητερα, και εναν πατερα ΚΑΛΟ, ΜΑΛΘΑΚΟ. το καλος κατα την γνωμη μου ειναι ατοπο καθως θελει να πει φοβισμενο και αδυναμο που τον εκανε οτι ηθελε η μανα. Παραλληλα απροσιτο συναισθηματικα διοτι και ο ιδιος κλεισμενος στο καβουκι του. Δεν ηταν λοιπον ενα προτυπο οπως το ηθελε ο εξ για να ταυτιστει μαζι του και να εχουν μια υγιης σχεση πατερα γιου. Σε αντιδιαστολη η μανα σαν "εντονη" πρεπει να ηταν πολυ επικριτικη απεναντυ του, για αυτο του αρεσει τοσο η αποδοχη που του δειχνει τωρα η κοπελα του για αυτο το οποιο πραγματικα ειναι.Επισης αυτο λεω, ολες οι σεξουαλικες παρεκλισεις ειναι αποτελεσμα επιρροων που εχουμε οχι ομως με τη μορφη νουθεσιας αλλα και ως αντιδραση ακομη σε αυτα που προσπαθουν να μας επιβαλουν και γινονται ασυνειδητα χωρις να το καταλαβαινουμε καν. Μπορει το βρισιμο στην διαρκεια του σεξ ας πουμε να ειναι αποτελεσμα του οτι εχουμε ενδοβαλει το σεξ ως κατι μιαρο η βρωμικο. Η το φετιχ των ποδιων το ιδιο μιας και τα ποδια δεν ειναι θεωρητικα και το πιο καθαρο πραμα στο σωμα. Ολοι αυτοι οι συμβολισμοι και μεταβιβασεις της υποσυνειδητης σκεψης μας σε μια πραξη μεταφιεσμενη οπως η σεξουαλικες παρεκλισεις μας δεν γινονται κατα βαση αντιληπτες. Ομως δεν ειναι κατι κακο αν δεν ειναι επικινδυνες και δεν μας δημιουργουν γενικα προβληματα στη ζωη μας.
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα αυτό που λες, δεν χρειάζεται να κουράζεσαι. Είναι η λεγόμενη φροϋδική επεξήγηση της σεξουαλικότητας (τα φετίχ τα επεξηγεί ως την αποστροφή του βλέμματος κατά την αποκάλυψη του γεννητικού οργάνου -και του τρόμου της συνειδητοποίησης του διαφορετικού άλλου φύλου - κατά την νηπιακή ηλικία προς εν αντικείμενο ´η προς ένα μέρος του σώματος αποκεντρωμένο από τα γεννητικά όργανα πχ. ποδι)Είμαι από κινητό και δεν έχω τη δυνατότητα τώρα, όμως το διαδίκτυο είναι γεμάτο από την τεκμηρίωση γιατί η θεωρία του Φρόυντ θεωρρειται επιστημονικώς ξεπερασμένη.Επίσης αν κάτι με ενοχλεί, και ίσως το αναλύσω, είναι η υφέρπουσα στην ανάρτηση θεώρηση ότι όσοι έχουν αποκλίνουσα από την έτεροκανονικότητα συμπεριφορα μεγΛωσαν σε περιβάλλον χωρίς την σωστή δοσολογίας αγάπης, αποδοχής και στήριξης. Δεν ισχύει (και το τεκμηριώνω και βιωματικά ως kinkster) κι υπάρχουν και σε αυτό έρευνες. Κι επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η υφέρπουσα θεώρηση έρχεται και ξεπροβάλλει λιγουλάκι το συμπέρασμα (που γίνεται στο κεφάλι του αναγνώστη, όχι στο δικό σου) ότι επειδή κάτι στραβό συνέβη στην παιδική τους ηλικία βγήκαν ...στραβοί. ΥΓ. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που βγήκαν από το DSM οι παρεκκλίνουσες αυτές συμπεριφορές. Just saying.
Ωραια! Αν και αυτην την ερμηνεια δεν την ηξερα. Γιατι ειναι πολυ φρουδικη οντως. :pΕγω λεω μαλλον οτι οι πιθανοι συμβολισμοι ισως να ειναι αρκετα πολλοι και διαφορετικοι για τον καθενα μας αλλα και το πως εκφραζονται.Καλυτερα Οντως, συμφωνω οτι εχεις δικιο με την συσχετιση αγαπης και ομαλης πορειας. Ειναι σχετικο απλα και πιθανολογικο. Γιατι ειναι ζωη και αρκετα θα πανε "στραβα" ας το πουμε.Παρεκλισεις ειναι λεξη ακομψη. Περισσοτερο ειναι ιδιαιτεροτητες και προτιμησεις. Αλλα καλυτερα να το απολαμβανουμε παρα να το εξηγουμε. Και δεν ειναι κατακριτεες σε καμια περιπτωση αν δεν βλαπτουν καποιον σοβαρα, η και μη σοβαρα οταν δεν γινονται με τη θεληση και τη συναινεση του.
Δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτό που γράφεις τώρα. :) Οπωσδήποτε η σεξουαλικότητα δεν είναι περίπατος, είναι πληθώρα παραγόντων που συμβάλλουν στην διαμόρφωση μοναδικών προσωπικοτήτων (δεν είναι όλοι ομοφυλόφιλοι το ίδιο, δεν είναι όλοι kinksters όμοια κλπ) Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να την μελετάμε και μα παρατηρούμε (για μένα πάντως σίγουρα) επειδή είναι κάτι πολύ προσωπικό, βαθύ κι ιδιαίτερο γι καθένα μας, χωρίς όμως και να μας χαρακτηρίζει απόλυτα: δηλαδή είμαστε και πέραν της σεξουαλικότητας.Ωστόσο, ναι, ας την απολαμβάνουμε!Ο άκομψος όρος ετέθη μόνον επειδή άκομψα αναφερόταν μέσα στο DSM (diagnostic and statistical manual of psychiatric diseases) :)
Αταλαντη προφανως και δεν κανεις τοποθετηση σαν ψυχολογος γιατι η συναισθηματικη σου εμπλοκη σε ολο αυτο ειναι εντονα συναισθηματικη και εχει αγγιξει κατι μεσα σου. Ωστοσο ο χαρακτηρισμος του σχολιασμου μου ως ρατσιστικου δεν πιστευω οτι ειναι βασιμος. Ουτε ανεφερα ως μοναδικο λογο την κακη η ανυπαρκτη σχεση με τον πατερα ως το μοναδικο λογο που συμβαινει κατι τετοιο. Τον ανεφερα ως εναν απο τους κυριους και προσωπικα τον εχω παρατηρησει σε αρκετους ανδρες. Επισης ξαναλεω οτι δεν ειναι κατι μεμπτο η κακο.Και αλλες ερευνες λενε οτι αν οταν γεννηθηκες οι γονεις σου ηταν νεοι θα προτιμας νεοτερους ηλικιακα συντροφους ενω αν ηταν μεγαλυτεροι, μεγαλυτερους κλπ. Ασχετα αν σου φαινεται εσενα political correct η οχι ειναι αυτο που ειναι. Οσο για τα λινκ γκουγκλαρε ψυχοδυναμικη και ομοφυλοφιλια και θα βρεις κατι απο αυτα αν κατσεις σαν ψυχολογος να αφιερωσεις εστω μιση ωρα σε αυτο.
Μια χαρα κουλ ειμαι. Θελω να δω και τον παοκ ομως. Δεν διατυπωσες καμια αποψη η δεν μας ειπες ποιας προσεγγισης εισαι εσυ. Μονο οτι ειναι ρατσιστικες οι αποψεις μου. Ετσι δεν τελειωνουμε ουτε αυριο ομως.
Επισης η ψυχοδυναμικη δεν ειναι δογματικα προσκωλυμενη στον Φρουντ. Ουτε εγω ειμαι. Απο τοτε εχουν μελετηθει πολυ παραπανω τα πραματα και εχουν γινει προσθηκες και εχουν αντιμετωπιστει πιο διαλεκτικα τα πραματα χωρις να ειναι προσκωλυμενη στην κατα γραμα υποστηριξη στις λεπτομερειες του φρουντ. Ωστοσο κατα την γνωμη μου ειναι η πιο πληρης προσεγγιση και ασχολειται διεξοδικα με τα αιτια και οχι απλα με τα συμπτωματα.
Βασικά κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια, Καραβάν. Σαφώς και δεν επηρεάζεται μονάχα από περιβαλλοντικά ερεθίσματα.Ο σεξουαλικός προσανατολισμός εξάλλου, όπως και οτιδήποτε εντάσσεται στο φάσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Αυτός είναι άλλωστε κι ο λόγος που αποτελεί γρίφο για την επιστημονική κοινότητα Μολονότι η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί επί του θέματος, η σεξουαλικότητα φαίνεται να επηρεάζεται τόσο από γενετική προδιάθεση όσο από περιβαλλοντικα ερεθίσματα με τα τελευταία, να διαδραματίζουν διπλό ρόλο, τόσο στη συδιαμόρφωση της εν λόγω συμπεριφοράς όσο και στην ενεργοποίηση ή μη της γενετικής προδιάθεσης. Όσον αφορά στη γενετική βάση, ευρήματα νέων ερευνών καταδεικνύουν πως υπάρχουν δύο γονίδια(τα ονόματα των οποίων δε θυμάμαι) τα οποία σχετίζεται με την λειτουργία του υποθαλάμου(εγκεφαλική δομή που καθορίζει την ορμονική έκκριση και σεξουαλική επιθυμιία-συμπεριφορά). 'Έχει βρεθεί ακόμη ενα άλλο γονίδιο που σχετίζεται με το θυρεοειδή, ο οποίος και εμπλέκεται στις σεξουαλικές ορμές. Ωστόσο, από μόνη της η βιολογική θεώρηση της ομοφυλοφιλίας και του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι κάπως αδύναμη (αυτό μάλιστα φαίνεται από μελέτες σε διδύμους είτε ομοζυγωτικούς είτε ετεροζυγωτικούς που μεγάλωσαν στο ίδιο ή και σε διαφορετικό περιβάλλον).Με λίγα λόγια ο σεξουαλικός προσαντολισμός και η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία.