ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.12.2018 | 18:03

Ωραίος συζυγος!!

Είμαι σε μια πολύ δύσκολη δουλειά στην οποία αναγκάζομαι να κάθομαι πολλές φορές παραπάνω ώρες για να τελειώσω (γραμματέας σε διευθύντρια δημόσιας υπηρεσίας)... Όταν γυρναω αργά ο άντρας μου θυμώνει που κάθομαι παραπάνω και φωνάζει λες και φταιω εγώ... Σήμερα άργησα να γυρίσω και του λέω θα παραιτηθώ και μου λέει παραίτησου αν είναι να μου τα πρήζεις... Που δεν έχω γκρινιάξει σχεδόν ποτέ σ αυτόν για τη δουλειά μου, που αυτός δουλεύει σε γραφείο που κάθεται για 5 ώρες τη μέρα μόνο... Με πειραξε αυτό που είπε και γενικά δεν τα πάμε καλά αλλά αυτό παραηταν
13
 
 
 
 
σχόλια
Και μόνο η συμπεριφορά "παραιτήσου αν είναι να μου τα πρήζεις", δείχνει ότι δε σε σέβεται. Στην τελική δουλεύεις, δεν τον κερατώνεις. Αν θέλει να είσαι στο σπίτι σε φάση "η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά", ας πάει να δουλέψει αυτός σε δυο δουλειές. Οκ, μην του το πεις έτσι. Αλλά πέστου ευγενικά "εργάζομαι, δε χαζεύω. Ούτε εγώ θα ήθελα να κάθομαι τόσο πολύ". Αν δεν το καταλαβαίνει, σου είπα. Ας δουλέψει αυτός σε δυο δουλειές για να τα βγάζετε πέρα.
Καραβάν', εν προκειμένω κάνεις πολύ επικίνδυνο εξορθολογισμό βίας. Δε μιλάμε για άτομο που φωνάζει από το διπλανό δωμάτιο μήπως δεν τον ακούν. Δηλαδή όταν η βία που ασκεί τώρα κλιμακωθεί, γιατί θα κλιμακωθεί, πάντα κλιμακώνεται, όταν τη χαστουκίσει γιατί νιώθει ότι δεν τον ακούν θα πεις "δούλεψε αυτό το κομμάτι (μαζί του)"; Όχι και πάλι όχι, εξ. όταν ο άνθρωπος είναι βίαιος φεύγεις. Την ανικανότητά του να εκφραστεί σαν άνθρωπος μπορεί να τη δουλέψει μόνο μόνος του.
Το είπα με την ψυχολογική υπόσταση (δεν ακούγομαι, δεν μετράει ο λόγος μου, νιώθω ότι δεν έχω έλεγχο) χωρίς διάθεση να δικαιολογήσω καμμία βία. Αν ερμηνεύεται έτσι, τότε λάθος διατύπωση χρησιμοποίησα, μην την λάβετε υπόψιν. Σε κάθε περίπτωση η εντύπωση μου είναι ότι ο τύπος νιώθει μοναξιά και δεν έχει προσωπικά χόμπι να γεμίσει την ώρα του. Ίσως είναι και κάπως χειριστήρια. Βίαιος; Δεν ξέρω, εκείνη ξέρει.
Βία είναι ..Κάθε συμπεριφορά ή συστηματική πολιτική συμπεριφοράς που χρησιμοποιείται για να εξαναγκάσει, να κυριαρχήσει ή να απομονώσει το θύμα.Eίναι κάθε σωματική, ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση ανθρώπου που δημιουργεί σωματικό ή και ψυχικό πόνο ή και πληγές,Είναι η χρήση κάθε μορφής εξουσίας που επιβάλλεται στο άλλο άτομο για τη διατήρηση του ελέγχου της σχέσης και της συμπεριφοράς του θύματος.Συχνά συμπεριλαμβάνει παραβίαση των δικαιωμάτων του θύματος.ΑπομόνωσηΠεριορισμός της ελευθερίας, έλεγχος της επικοινωνίας με φίλους και συγγενείς, περιορισμοί της κοινωνικότητας, 'Ελεγχος της πρόσβασης σε πληροφόρηση, της συμμετοχής σε ομάδες κι οργανώσεις, κλείδωμα σε περιορισμένο χώρο, περιορισμός της κινητικότητας, παρακολούθηση τηλεφώνων, email κλπ.παράδειγμα: "Γιατί να δεις τους παλιούς σου φίλους και την οικογένεια? Τώρα παντρεύτηκες." "Πού θα πας λέει? Δεν κατάλαβες.. Στο απαγορεύω."Λεκτική βίαΦωνές, βρισιές, εξευτελισμοί, απειλές και τρομοκράτηση (με στόχο το ίδιο το θύμα ή και οικείους του) Αποτελεί τμήμα της ψυχολογικής και συναισθηματικής βίας, συνήθως συμπεριλαμβάνει τις απειλές, ενώ η τρομοκράτηση συνήθως συμπεριλαμβάνει κι άλλους τρόπους βίας..http://psixologoi2.blogspot.com/2012/03/blog-post_11.html
Eίναι πολύ σκληρό να γυρνάς από την δουλειά και ο άνθρωπος που κανονικά θα έπρεπε να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και άνετα να σου φωνάζει. Δεν εχω να προτεινω κατι ουσιωδες γιατι ούτε παντρεμενη είμαι, ούτε εργαζομενη αλλά ,γιατί δεν προσπαθείς να του δείξεις πως νιώθεις εννοώντας να του πεις οτι σε στεναχωρεί; Επίσης να τον ρωτησεις που αποσκοπει φωνάζοντας και τι ακριβως θα ηθελε να κανεις..
Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι δνε μπορώ τους ανθρώπους που δεν προσπαθούν να καταλάβουν τους άλλους. Η δεύτερη είναι ότι μου τη δίνει η έλλειψη διάθεσης διαλόγου.Επειδή λογικά δεν θέλετε να χαλάσετε την σχέση προτείνω να μιλήσετε και να ξηγηθειτε. Αν τώρα μιλήσετε και πείτε οκ αλλά συνεχιστεί η ίδια φάση ενώ είσαι σίγουρη για τη δική σου συμπεριφορά στα, πλαίσια του λογικού, σου έχω κακά μαντάτα.Υ. Γ. ΑΝ λύνετε εντάξει. Αλλά μην προσπαθήσεις να καλύψεις τα κενά της σχέσης με προσωπικό κόστος. Σε μια σχέση είμαστε ομάδα κι όχι αντίπαλοι. Αν το εγώ κάποιου υπερισχύει και μάλιστα κατά πολύ, η σχέση δεν είναι καλή, έστω για τον άλλον που νοιάζεται για το εμείς και το εγώ του άλλου. :
Για κανένα λόγο μην παραιτηθείς , είναι δουλειά σου δηλαδή το εισόδημα σου που προσφέρει ανεξαρτησία . Πρέπει να μιλήσετε ανοιχτα πως νιώθετε ο καθένας
Λίγα χρόνια πριν η κοπέλα που μ' άρεσε κλπ εργαζόταν περισσότερες ώρες από μένα με αποτελέσματα να νευριάζω. Αντιδρούσα πολύ άσχημα, γιατί μου έλειπε. Στην ουσία όμως της προκαλούσα άγχος και κατέστρεφα τη σχέση. Δεν το καταλάβαινα τότε. Μήπως κι ο άντρας σου περνάει τέτοια φάση και πρέπει να το συζητήσετε/λύσετε με όμορφο τρόπο; Αν και μετά τον διάλογο συνεχίσει το ίδιο βιολί, ας χωρίσετε.