ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.12.2018 | 16:59

Γιατί κρύβετε την ηλικία σας κορίτσια;

Έχω μια συνάδελφο στη δουλειά κι έχουμε έρθει πολύ κοντά. Μιλάμε τόσο πολύ που ξεχνάμε τι λέμε. Ε κατά τη διάρκεια διαφόρων συζητήσεων μου έχει αναφέρει ότι είναι 26 χρονών. Λίγες μέρες μετά έλεγε ότι είναι 28 χρονών και σήμερα μπροστά σε άλλους δήλωνε 32άρα. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι διατηρεί σταθερούς τους ζυγούς αριθμούς. Κατά τ' άλλα είναι για γέλια. Φανταστείτε να φτάσει τα 50 ή τα 60 έτη.
15
 
 
 
 
σχόλια
Έχει κόμπλεξ με την ηλικία της.Τωρα αμα κατάφεραν να την επηρεάσουν τόσο αρνητικά από το περιβαλλον της δεν μπορούμε να το ξέρουμε σίγουρα. Πάντως είναι πολύ κρίμα.Δεν κρύβουμε όλες την ηλικία μας. Ουτε έχουμε ηλικιακο κόμπλεξ . Προσωπικά πάντα τη λέω όπου μου ζητηθεί. Είναι χαζό να νιώθουμε άσχημα για κάτι που σίγουρα αλλάζει κάθε χρόνο.
Γνωστός μου έλεγε για συνάδελφό του που δήλωσε ότι είχε μεγάλη προϋπηρεσία στο χ μεγαλογραφείο, μετά από λίγο καιρό το χ έγινε ψ, μέχρι που κάποια φορά τον ρώτησαν σε ποιο από τα δύο ήταν, είχε ξεχάσει τι είχε πει και πήγε να τους βγάλει τρελούς.
Ναι μωρέ. Οι γυναίκες που πάνε στα 30 ή τα έχουν κλείσει, εδώ μέσα θεωρούνται γριές. Και γριά να 'σαι δεν είναι κακό. Αλλά λες και οι γυναικες είναι ντροπή να μεγαλώνουν. Προφανώς και είναι ανασφαλής αλλά την καταλαβαίνω, είχα κι έχω έναν "γλυκούλη" αφού έκλεισα τα 25 να μου την λέει σιγά-σιγά και για την ηλικία μου. Αν και δεν ήταν ο μόνος, κι άλλοι τόσοι σχολιαζουν όλοι την ώρα την ηλικία της γυναίκας και το τι θα έπρεπε να κάνει. Οπότε ναι, είναι ανασφαλής η κοπελιά, αλλά σίγουρα αν δεν γινόταν τόσος εκθειασμος των νιατων ειδικά των γυναικών.
Προσωπικά δεν τη κρύβω καθόλου την ηλικία μου και είμαι 33 όπως έχω αναφέρει κάποιες φορές. Οπότε δεν το κάνουν όλες. Αν αυτή θεωρεί ότι το 32 είναι πλέον γεροντίστικος αριθμός, δικό της κόμπλεξ και χαζό συνάμα. Το καλύτερο είναι να μικροδείχνεις αν είσαι γυναίκα και όχι να φαίνεσαι μεγαλύτερη από ό,τι είσαι.
Που να δεις εξομολογουμενε τι γινεται οταν σου το επιβαλουν κιολας, στην δουλεια μου για παραδειγμα ειναι κοπελες που δηλωνουν οτι ηλικια τους αποδωσει η διοικηση(μια φιλη μου ειναι εδω και 4 χρονια 27 "στα χαρτια", εμενα να φανταστεις με πιεσαν να δηλωσω σχεδον δεκα χρονια νεωτερος για λογους "διαφημισης". Οτι ναναι.
Γιατί στις πατριαρχικές κοινωνίες, τα προσόντα των γυναικών που περιμένει η κοινωνία να έχουν είναι: να είναι όμορφες και χαμογελαστές (κυρίως όταν είναι νέες), εξυπηρετικές και καλές μάνες(κυρίως όταν είναι μεγαλύτερες). Ούτε να είναι έξυπνες, ούτε πετυχημένες, με λεφτά κτλ. Εφόσον, λοιπόν, κατευθύνονται από μικρές σε αυτά τα χαρακτηριστικά κι έχοντας τα πρότυπα ομορφιάς κατά νου που προβάλλονται ταυτοχρόνως παντού(δε μπορεί, θα έχεις αντιληφθεί ότι σαν πρότυπο ομορφιάς προβάλλεται η νεότητα και το πώς συμπεριφερόμαστε όλοι π.χ. χαρίζοντας Barbie στα κορίτσια και αυτοκίνητα στα αγόρια, έτσι για να μάθουν από μικρά ποιοι είναι οι έμφυλοι ρόλοι που αναμένουμε να ακολουθήσουν με το ζόρι), πολλές γυναίκες, έχοντας υποστεί την άνωθεν αναφερόμενη πλύση εγκεφάλου, και πιστεύοντας ότι το βασικό τους προσόν πρέπει να είναι η ομορφιά τους, αρχίζουν και «κρύβουν χρόνια» ώστε μα νομίζουν οι άλλοι ότι είναι νεότερες κι επομένως ομορφότερες.——Εφόσον αυτή η συμπεριφορά γίνεται σχεδόν αποκλειστικά από τις γυναίκες, κι όχι από τους άντρες, γιατί ρωτάς εδώ και δεν κάθεσαι να σκεφτείς από μόνος/η σου, τι κοινωνικά αίτια μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό; Και λέω κοινωνικά, γιατί οι βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα είναι αμελητέες ώστε να προκαλέσουν τέτοια διαφορά στο ποια ηλικία λέμε ότι έχουμε!Οι εξομολογήσεις στις οποίες το άτομο που ρωτάει θα μπορούσε μόνο του να βρει την απάντηση αν καθόταν να σκεφτεί δύο λεπτά με εκνευρίζουν λίγο, το δέχομαι.
Περιττό να πω ότι δε βρίσκω «για γέλια» τη συμπεριφορά της συναδέλφου σου. Στη θέση σου θα άκουγα με καταννόηση. Ξέρω και ‘γω μια κυρία που το κάνει από τότε που την ξέρω(εγώ τότε παιδάκι, αυτή ενήλικη, οπότε από μικρή άρχιζα να υποψιάζομαι περί έμφυλων ρόλων, όπως καταλαβαίνεις, και να ακούω κι εγώ η ίδια από όταν ενηλικιώθκα ότι δείχνω μικρότερη από την ηλικία μου λες και είναι προσόν, ενώ π.χ. ο αδερφός μου, που επίσης πάντα μικρόδειχνε, δεν του το λέγανε μην τον προσβάλουν γιατί για τον άντρα είναι προσόν να δείχνει ώριμος·υποσυνείδητα μηνύματα παντού!). Τέλος πάντων, η ζωή της είναι φουλ με πατριαρχικά ιδεώδη, έτσι μεγάλωσε, δεν το βρίσκω αστείο, ίσως λιγάκι στενάχωρο.
1/4/2018, δεν έμεινα σε μια επιφανεική απάντηση και δεν είπα ότι δεν είναι ματαιόδοξη(μπορεί να είναι)· μίλησα γιατί η συμπεριφορά της έφτασε πιθανώς να είναι αυτή που είναι. Σου έιστρέφω τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «αερολογία» για το σχόλιό σου.
Οταν μεταθετεις καθαρα βιολογικα χαρακτηριστικα σε κοινωνικη επιδραση λες και αυτη δεν βασιζεται στην ανθρωπινη βιολογια αλλα ειναι ανεξαρτητο κατασκευασμα τοτε προφανως ειναι αερολογια.
1/4/2018, ναι βρε, τα γεννητικά όργανα των γυναικών τις αναγκάζουν, χωρίς εκείνες να θέλουν, να λένε μικρότερη ηλικία από αυτή που έχουν. Καταραμμένες γοναδοτροπίνες ορμόνες! Επίσης, κάτσε να στείλω κι ένα μαζικό email και στους κοινωνιολόγους που έχουν χύσει τόνους μελανιού μιλώντας για έμφυλους ρόλους και κοινωνικές συμπεριφορές ότι λένε κατασκευασμένες αερολογίες, μη χάνουν το χρόνο του τσάμπα εφόσον ο/η 1/4/2018 έχει την απάντηση. Θα σου στείλουν και βραβείο.
Εχω κανει μεταπτυχιακο στην κοινωνιολογια, για αυτον ακριβως τον λογο λεω πως ειναι αερολογια, και η βιολογια δεν ειναι μονο τα γεννητικα οργανα. Δυστυχως στις θεωρητικες "επιστημες" ο καθενας μπορει να αυτοανακυριχθει ειδικος αν εχει πολλους οπαδους και να λεει οτι του κατεβει καθως ειναι ολα "εικασιες" και δεν αποδεικνυεται τιποτα οπως σε αλλα επιστημονικα πεδια.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ