Οι κάτοικοι της Λάρισας αφήνουν τα παλτό τους στα δέντρα για τους φτωχούς

Οι κάτοικοι της Λάρισας αφήνουν τα παλτό τους στα δέντρα για τους φτωχούς Facebook Twitter
Οι φωτογραφίες από τα «ντυμένα» δέντρα με ρούχα στη Βουλγαρία, έτσι όπως τα φωτογράφησε πέρυσι ο Γιώργος Τράντας.
3

Με πανωφόρια θα γεμίσουν τα δέντρα της Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου. 

Το κάλεσμα απευθύνουν Λαρισαίοι πολίτες, οι οποίοι ζητούν από τους κατοίκους της πόλης να φέρουν μαζί τους τα πανωφόρια που δεν χρησιμοποιούν πια και να τα αφήσουν στα δέντρα της Λάρισας για τους άπορους, ενόψει χειμώνα. 

Πρωτεργάτης της εκδήλωσης είναι ο Γιώργος Τράντας, διευθυντής του 2ου σχολείου δεύτερης ευκαιρίας της Λάρισας. Όπως εξηγεί στο LIFO.gr, η εκδήλωση διοργανώνεται από τους πολίτες της Λάρισας και όχι από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που λανθασμένα αναπαράχθηκε από τα μέσα τις τελευταίες ώρες.  

Η δράση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο κ. Τραντάς είδε «ντυμένα» δέντρα με ρούχα στη Βουλγαρία πέρυσι, τα φωτογράφισε και ανέβασε τα στιγμιότυπα στο Facebook. 

«Αυτό που έγινε δεν το περίμενα. Είχε πάνω από 70 κοινοποιήσεις. Και τότε σκεφτήκαμε ''αφού το έκαναν αυτοί, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς; Έτσι ξεκίνησε» σημειώνει ο ίδιος σήμερα. 

Η εκδήλωση «Ντύνουμε τα δέντρα με πανωφόρια» προωθήθηκε μόνο μέσω των social media, ενώ μέχρι στιγμής περίπου 70 άτομα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν. 

Πάνω στα ρούχα θα υπάρχει η ετικέτα «φόρεσέ το», ενώ με βάση το μέγεθός τους θα τοποθετηθούν και σε ανάλογα δέντρα. Στόχος τους, μάλιστα, μεταξύ των παλτών να υπάρχουν και μερικά μικρά για τα άπορα παιδιά της πόλης. 

Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Όχι μόνος στο κρύο». «Θέλουμε να δείξουμε ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους πως δεν είναι μόνοι τους και ότι μπορούμε να τους σταθούμε αλληλέγγυοι στην αδυναμία, στον πόνο και στη δυσκολία» εξηγεί ο Γιώργος Τράντας. 

Όσα από τα πανωφόρια δεν «ξεντυθούν» από τα δέντρα της πόλης, πρόκειται να δοθούν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου που τροφοδοτεί το κοινωνικό παντοπωλείο της Λάρισας. 

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 19:30 στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Στόχος του κ. Τράντα είναι η εκδήλωση να γίνει θεσμός. «Μακάρι, πραγματικά, να βρει μιμητές αυτή η προσπάθεια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας» καταλήγει.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μόνο σαν εξυπνάδα το βλέπουμε εμείς οι Λαρισαίοι....Αφου τοσο καιρό τα πηγαιναμε γιαυτον τον λογο στο κοινωνικο παντοπωλείο, πρεπει να τα στολισουμε κιολας?Ασε που θα γινουν χαλια απο βροχη κ κουτσουλιές!!!!!!!