ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.11.2018 | 16:57

Δεν παει καλα ο κοσμος;

Καλησπερα ειμαι βρεφονηπιοκομος και κραταω καθημερινα μια μπεμπα ενος ετους. Απο τη πρωτη στιγμη δεσαμε πολυ και μου εκανε χαριτωμενιες. Ετσι οι γονεις της μου εδωσαν τη θεση χωρις δευτερη σκεψη. Αυτες τις δυο εβδομαδες προσπαθω να κανω την μικρη αυτονομη. Μαθαμε μαζι να φτιαχνουμε πανκεικς και να στρωνει το κουβερτακι στην κουνια της. Μολις το πληροφορηθηκαν οι γονεις της με απειλησαν οτι θα με απολυσουν την επομενη φορα που δεν θα ακολουθησω τους βασικους κανονες φροντιδας και διαπαιδαγωγισης. Ε οχι ρε παιδια δεν μπορω να την νανουριζω και να παιζω ολη μερα. Εχω επιστημονικες γνωσεις και ξερω τι ειναι σωστο και τι οχι. Σκεφτομαι να παραιτηθω. Εσεις τι λετε;
15
 
 
 
 
σχόλια
Pancakes και στρώσιμο κούνιας;Στην ηλικία της θεωρούσαμε επιτυχία τα παιδιά μας να κεντράρουν το φαγητό που κρατούσαν στο χέρι στο στόμα και όχι στο μάτι!Από δραστηριότητες είχαμε τα πάντα όλα στο στόμα, η κόρη μου αναρρίχηση σε έπιπλα, ο γιός μου ανακάτευε κατσαρόλες και αμφότεροι μαραθώνιο μπουσουλήματος.Που έχουμε κάνει λάθος ως γονείς;Ενός έτους είναι πρακτικά αδύνατον να στρώνει την κούνια και να μαγειρεύει, βασικά είναι αδύνατον να μένει ακίνητη για πάνω από 2 λεπτά, εκτός αν είναι το μωρό θαύμα που έχει τόσο υψηλή αντίληψη και νοημοσύνη και διαβάζει Μπακούνιν πριν τον ύπνο.Αν οι γονείς της διαφωνήσουν για τον Μπακούνιν παραιτήσου και μην γυρισεις να κοιτάξεις πίσω.
Βρε παιδιά. Το "αυτόνομη" δεν το εννοεί το κορίτσι έτσι, δηλαδή να μαγειρεύει, να πλένει κλπ.Το να φτιάχνουν αυτά τα γλυκάκια, δεν εννοεί να χτυπάει τα αυγά αλλά να τη βλέπει να τα φτιάχνει και να της το περιγράφει. Όπως επίσης και να τη βλέπει να στρώνει το κρεβατάκι της. Δηλαδή να της δίνει τη δυνατότητα από μικρούλα να παρατηρεί διάφορες λεπτομέρειες της καθημερινότητας για να γνωρίσει τον κόσμο. Δεν την έβαλε να κάνει δουλειές. Είναι πολύ επιμορφωτικό και διασκεδαστικό για ένα παιδάκι που δεν είναι πλέον βρέφος. Δεν μαθαίνει το παιδάκι τον κόσμο μόνο με τα τουβλάκια και τα χνουδωτα ζωάκια που μιλάνε.
Γιατί πρέπει να μάθει τον κόσμο από 1 έτους;Πότε θα παίξει με ζωάκια;Τι λάθος κάναμε εμείς με τα παιδιά μας, μάλλον τι μωρό, διότι μωρό είναι, μπορεί και στέκεται ακίνητο και παρακολουθεί μαγειρική;Εμένα θα μου είχαν τραβήξει ότι κρατούσα στο χέρι, θα είχαν βάλει το χέρι στο μάτι της κουζίνας, μόνο δεμένα θα μας παρακολουθούσαν.
Να παραιτηθείς βέβαια.Το ρωτάς;(Το ρωτάει, θα τρελαθώ...) Καθόλου δεν το 'χεις, Βαγγελιστρα μου.Ούτε στη δημιουργική απασχοληση, ούτε στη δημιουργική γραφή.
Βρε παιδί μου ενός έτους είναι ακομη μωρό!!! Μωρό! Τι κουβέρτες και pancakes;Περπατάει; Μιλάει; Αν διψάει δείχνει το νερό της; Δείχνει χρώματα, αντικείμενα κλπ αν τη ρωτήσεις;Ξεκίνα από αυτά και προχώρα σιγά-σιγα.
Έχεις και εσύ τα δίκια σου που σε παίρνει το παράπονο. Αλλά επειδή είμαι και εγώ μαμά νηπίου, θα σου πω ότι ίσως σκέφτονται ότι αφού δεν είσαι μαμά της, είναι πολύ ενοχλητικό να ανακατεύεσαι σύμφωνα με τις προσωπικές σου μεθόδους στη διαπαιδαγώγισή της χωρίς την έγκρισή τους. Όλες οι μαμάδες που πρέπει να δουλέψουμε και αφήνουμε το μωράκι μας σε "ξένα" χέρια, μας πιάνουν αυτά τα παράλογα πείσματα γιατί στεναχωριόμαστε πολύ που δεν μπορούμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στο μεγάλωμα. Και μας φταίνε όλοι και όλα. Εγώ τον έχω βέβαια σε παιδικό σταθμό και δεν είναι τόσο επίπονο όσο αν τον άφηνα μόνο σε μία μόνο γυναίκα.Αλλά εσύ το κακόμοιρο δεν έκανες και τίποτα κακό, ίσα ίσα αυτά που κάνατε ήταν υπέροχα! Μα γιατί να σου μιλήσουν έτσι; Είναι φοβερά άδικο! Μακάρι να σε ήξερα να με συμβούλευες και εμένα με τις ωραίες σου ιδέες.Υ.Γ. Μη παραιτηθείς! Απλά να κάτσεις να τα συζητήσεις μαζί τους. Ίσως στο τέλος βρείτε μαζί όμορφες δημιουργικές δραστηριότητες για τη μικρούλα τους!