ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.11.2018 | 12:04

παχυσαρκία

Τη γυναίκα μου την αγάπησα. Την αγάπησα αληθινά όπως με αγάπησε και εκείνη. Είμαστε μαζί 18 χρόνια. Μαζί αποκτήσαμε ένα παιδί. Το πιο όμορφο παιδάκι του κόσμου. Πάντα ηταν γεματούλα. Χαριτωμένη αστεία αλλά είχε τα πιασιματάκια της. Τα πιασιματάκια όμως έγιναν μεγάλα. Έφτασε να ζυγίζει 104 κιλά. Να τρώει πιτσες και σουβλάκια. Να βάζει κατω ένα κουτι γλυκά και να τους αλλάζει τον αδόξαστο. Να τρώει το γιαούρτι με σοκολάτα σκόνη μέσα. Να πίνει γάλα με σοκολάτα μέσα. Όποτε κάνω κουβέντα για το πάχος βουρκώνει εκνευρίζεται και κάνει να μου μιλήσει καμιά μέρα. Θες να πεις δε σου αρέσω; ΟΧΙ ρε αγάπη ξεχειλίζει το λίπος. Δεν έχω γυρίσει να κοιτάξω άλλη γυναίκα γιατί δεν μπορώ να φιλήσω άλλη δεν μπορώ να κάνω έρωτα με άλλη. Αλλά κι εσύ ράψτο λίγο το ρημάδι. Περπάτα. Από καναπέ σε πολυθρόνα και από πολυθρόνα σε καρέκλα με ένα κομάτι κέηκ στο χέρι. Και όπου πας πας με το αυτοκίνητο. Δεν είναι θέμα αισθητικής είναι και θέμα υγείας. Πόσο να αντέξει αυτή η έρημη η καρδιά; 38 ετων εισαι κάνε κάτι .
15
 
 
 
 
σχόλια
Εξ δεν πάει με ράψτο το ρημάδι. Μάθε για συνδυασμούς τροφών και εφάρμοσε μαζί της τα σχετικά. Σουβλάκια αγάπη μου; Πάρε μερίδα σκέτη με σαλάτα, είναι πιο χορταστική και δεν παχαίνει.
Κάποιος είχε πει ότι τρώμε ό,τι δεν ζούμε. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα τεράστια κενά που έχουμε μέσα μας, τρώγοντας. Κι αυτό γίνεται ασυναίσθητα. Κι είναι φαύλος κύκλος. Τρώω γιατί δε μου αρέσει όπως είμαι κι όπως ζω, παίρνω κιλά και μισώ την εικόνα μου, θλίβομαι γι' αυτό και την ξαναπέφτω στο φαΐ.Δεν είμαι ψυχολόγος, αλλά αυτές οι καταστάσεις κινούνται από μέσα προς τα έξω. Συχνά δε πίσω από την πολυφαγία ελλοχεύει βαθιά θλίψη κι απογοήτευση. Το σίγουρο είναι πως αν η ίδια δεν το πάρει απόφαση να κάνει κάτι, ό,τι κι αν της πείτε εσείς θα το εκλάβει ως απέχθεια κι απόρριψη. Δείξτε της ότι την αγαπάτε και τη θέλετε ακόμη και μην εστιάσετε στο θέμα των κιλών. Ρωτήστε τη πώς νιώθει, τι την απασχολεί, αν υπάρχει κάτι που την προβληματίζει και σταθείτε δίπλα της. Ίσως έτσι τη βοηθήσετε να διακρίνει το αγκάθι που κουβαλάει μέσα της κι αυτό να την οδηγήσει να ξεμπλέξει μόνη της το μπερδεμένο κουβάρι της.
Θα πάτε (μαζί) να κάνετε και οι δυο τις εξής εξετάσεις:LDL χοληστερόλη (την λεγόμενη "καλή", που από όσο μας λες η δίκη της θα είναι στα πατώματα)τριγλυκερίδιακαμπύλη ζαχαρου για διάγνωση υπερινσουλιναιμιας (το απλό ζάχαρο νηστείας δεν θα δείξει τίποτα κι εκείνη θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου καμμία 10ετια ακόμα πριν της χτυπήσει την πόρτα ο διαβήτης)και ένα τεστ κοπώσεως στον καρδιολόγο. Αν δεν βαριέστε ελέγξτε και την T4 του θυρεοειδή της (αιματολογικά) μήπως συμβάλλει στην πολυφαγία.Λογικά θα πάθει ένα σοκ, θα την τρομάξουν, θα τη στείλουν σε διατροφολόγο κ ίσως σώσουν έτσι κι εκείνη κι εσάς.Τα προσδιορίζω όλα αυτά επειδή πολύς κόσμος κάνει σε μικρές ηλικίες το στάνταρ πακετάκι, που λόγω νεότητας δεν δείχνει τίποτα, αλλά η ζημιά "δουλεύει" από μέσα στο μεταξύ. Όταν φανεί στις γενικές εξετάσεις είναι ήδη αργά...Καλή επιτυχία!
sorry μικρή διόρθωση, η HDL είναι η "καλή"(η LDL είναι η κακή που μπλοκάρει τις αρτηρίες)Ο λόγος που επιμένω να δείτε την καλή, κι όχι την κακή, είναι επειδή η κακή μπορεί να είναι οριακή, όπως επίσης είναι σύνηθες να ξεφεύγει προς τα πάνω, αλλά αν η καλή είναι υψηλή όπως πρέπει, ο σχηματιζόμενα λόγος ως προς τ τριγλυκερίδια δεν αφήνει να συμβεί αρτηριακή ζημιά. Της συγκεκριμένης κοπέλας η καλή χοληστερόλη είναι σίγουρα χαμηλή, δηλαδή παθολογική, επειδή δεν κινείται, επομένως είναι δείκτης που σίγουρα θα φανεί προβληματικος Δεν θα έχει δικαιολογία να το "καλύψει".
Πρέπει να είμαι για να γνωρίζω εξετάσεις που γίνονται και γιατί γίνονται; (Πληροφοριακά επιστήμονας πάντως είμαι)Ας πούμε ότι είμαι σιτεμένη κι έτσι έχω κάνει από όλα αυτά τα ιατρικά λόγω ηλικίας. Και για αυτό τα εξήγησα, επειδή κάθισα και τα έμαθα.
Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι, απλά μιας που ανέφερες για HDL και LDL θα ήθελα τη γνώμη σου για τη θεωρία του "the great cholesterol con" και θα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα αν ήσουν γιατρός.
Τώρα το είδα. Λοιπόν προσωπική θέση δεν μπορώ να πάρω επειδή ακριβώς δεν είμαι γιατρός, αλλά επειδή μπορώ ως επιστήμονας ένα δοκίμιο να το διαβάσω και να καταλάβω πέντε πράγματα, θα σε παραπέμψω σχετικώς στο ιστολόγιο του κ.Ντέλλου, καρδιολόγου και διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου, όπου ακριβώς ασχολείται με το cholesterol con. Εμένα με έπεισε. Παραθέτει μάλιστα πηγές για όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται. https://www.ntellos.gr/index.php/arthra/xolisteroli-statines/xolisteroli-oso-pio-xamila-toso-pio-kalaΠράγματι οι οδηγίες είναι απηρχειωμένες όπως προκύπτει, όμως τις ανατροφοτούν τα συνέδρια επειδή υπάρχει φαρμακολογία που έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και συγκεκριμένα αποτελέσματα στους δείκτες (που όμως δεν προκαλούν απαραιτήτως ουσιαστική συνεισφορά στην αποφυγή των καρδιοπαθειών). Ας σκεφτούμε ότι το ίδιο το σώμα παραγάει χοληστερόλη! Και όλες οι κυταρρικές μεμβράνες λειτουργούν με χοληστερόλη. Επομένως δεν είναι μια κακή ή άχρηστη ουσία που πρέπει πάση θυσία να μειωθεί σε αυθαίρετα όρια που συνεχώς μειούνται από τις οδηγίες. Ελπίζω απάντησα με ικανοποιητικό βαθμό. Σοβαρά, διάβασε τον κ.Ντέλλο στο δίκτυο, είμαι σίγουρη θα ρουφήξεις το ιστολόγιο με την ίδια όρεξη που το έκανα κι εγώ.
Τονατάλλο η πιεση που ασκειται απο τη φαρμακοβιομηχανια εχει ωθησει σε μια διαρκη πτωση των φυσιολογικων τιμων τα τελευταια χρονια. Επειδη ομως στη υγεια υπαρχει ασυμμετρια πληροφορησης δε νομιζω πως ο καθενας μας ειναι παντα σε θεση να επιλεξει το καλυτερο για την υγεια του.
Δε ξέρω τι δυναμικότητας έχετε στο σπίτι.Αν εσύ είσαι ο μάγειρας ή πας σουπερμάρκετ, πολύ απλά άλλαξε τη δίαιτα σας.Χωρίς μπλα μπλα. Απλά κάντο.Μετά ξεκινά γυμναστική μαζί της. Μόνη της δε θα το κάνει. Νομίζεις δε ξέρει ότι έχει παχύνει. Λογικά το ξέρει και την ρίχνει και την ίδια.Παρτημ από το χέρι κάθε μέρα και πηγαίνετε βόλτα. Και να μην είναι να χάσετε κιλά, απλά περπατήστε, δείτε τη πόλη, ξανά ερωτευτείτε.Λίγο λίγο κάτι θα φύγει (απτά κιλά ελπίζω)
Συμφωνώ απόλυτα με τον Sound of silence...Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι σε νοιάζει πιο πολύ το θέμα υγείας και είναι πολύ συγκινητικό που δεν έχεις σκεφτεί να την απατήσεις....Σκέψου λιγάκι όμως μήπως και εσύ έχεις παρατήσει λιγάκι τον εαυτό σου και δεν νιώθει "εμφανισιακά κατώτερή" σου, ώστε να έχει κίνητρο να προσέχει. Γενικά αν ζούμε σε περιβάλλον που οι υπόλοιποι είναι του ευ ζην επηρεαζόμαστε και βάζουμε και τον εαυτό μας σε τάξη. Επομένως πηγαίνετε μαζί για περπάτημα, κάνε διατροφή, λέγε ότι θες να προσέχεις τον εαυτό σου και θα μπει στον ίσιο δρόμο.....Όταν συγκατοικούσα με την κολλητή σου τα χρόνια των σπουδών μας, ζούσα κάτι αντίστοιχο. Δεν πρόσεχε καθόλου και έτρωγε τον άμπακο, με αποτέλεσμα τα 10 παραπανίσια κιλά που είχε να γίνουν 30. Λαχάνιαζε για να ανέβει στον πρώτο και ανησυχούσα για την υγεία της. Όπως και εσύ, έτσι και εγώ όποτε πήγαινα να της μιλήσω μαλώναμε. Έτσι ξεκίνησα εγώ γυμναστήριο, ψώνιζα μόνο υγιεινές τροφές, όταν βγαίναμε έξω για φαγητό έτρωγα μία σαλάτα και τόνιζα συνεχώς το πόσο ωραία αισθάνομαι μ αυτό τον τρόπο ζωής και το πήρε το μήνυμα.....Βοηθήθηκε λοιπόν η φίλη μου, αλλά εν τέλει και εγώ!
Αυτό πιάνει μεταξύ φίλων. Μεταξύ συντρόφων θα νομίσει ότι ο άλλος ψάχνει γκομενα, θα νταούνιαστει χειρότερα και ξεσπάει ακόμα περισσότερο στο φαΐ! Θέλει προσοχή ο χειρισμός.
Σου λέω μετά τεράστιας βεβαιότητας ότι και μόνο το συναισθηματικό άγχος που θα βιώσει θα της δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια, παρά πείσμα να αλλάξει. Είχα τέτοιο άτομο στο περιβάλλον μου και μόνο όταν τρόμαξε πλέον ιατρικώς ανασκουμπώθηκε. Η απώλεια ελέγχου στο φαΐ αντικατοπτρίζει την απώλεια ελέγχου στην ζωή της. Οτιδήποτε βγάζει λοιπον τον έλεγχο από τα χέρια της της κάνει κακό. Γι αυτό το λόγο πολλοί γιατροί προτείνουν φαρμακευτική αντιμετώπιση σε διάφορες τέτοιες περιπτώσεις, για να δώσουν μια αρχική αίσθηση ελέγχου, ώστε το άτομο να μπορεί να συμμορφωθεί κατόπιν.
Αχ....έτσι γλυκά της τα λες; Ξεχειλίζει το λίπος; Ραψτο το ρημαδι; Η κοπελιά σου ξεσπά στο φαι για κάποιο λόγο. Πάρτη και πάτε μαζί για περπάτημα. Πάρτη και πηγαίνετε σε εναν διατροφολογο. Θέλει ίσως παρότρυνση. Και ίσως και καμιά καλή κουβέντα, διαθεση, προσφορά από σένα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ