Αναδρομικά πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε ένστολους ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Αναδρομικά πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε ένστολους ανακοίνωσε ο Τσίπρας Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
3

Την καταβολή αναδρομικών ύψους πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε ένστολους ανακοίνωσε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Πρόκειται για χρήματα τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια», οι δικαιούχοι των οποίων έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Σχολίασε ότι «είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις».

Πρόσθεσε ότι ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης», είπε.

Αύριο, στη Βουλή θα ψηφιστούν με τοπολογία και αναδρομικά σε πανεπιστημιακούς, γιατρούς, δικαστές κ.α. Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα από τη σειρά θετικών μέτρων που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τον Νοέμβριο και ως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ Θα ακολουθήσει η κατάθεση του μέτρου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εν συνεχεία όλα τα άλλα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Μετά την ψήφιση όλων αυτών των μέτρων ως τις αρχές Δεκεμβρίου, θα πάρει σειρά ο προϋπολογισμός, που εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιστεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Διότι στην εποχή που διανύουμε οι ριγμένοι οικονομικά είναι οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με τους παχυλούς μισθούς και έτσι τους πληρώνουμε παραπάνω από ότι κάνουμε ήδη μιας και οι φόροι μας είναι ο μισθός τους. Οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούν.
Ήταν δίκαιο - έγινε πράξη...Είναι άραγε η υπερ-απόδοση της εργασίας των ένστολων που κάνει την κυβέρνηση να τους ανταμείβει με χρήματα που μαζεύτηκαν από το υστέρημα των συνανθρώπων μας? (είτε είχαν να δώσουν είτε όχι)Είναι άραγε οι εκλογές που πλησιάζουν?Εγώ που είμαι μάχιμος ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύω σκληρά από το πρωί ως το βράδυ αποδεικνύοντας καθημερινά το ποιος ειμαι , πως άραγε θα πρέπει να νιώσω για όλα αυτά που συμβαίνουν?
Για ακόμη μια φορά μου αποδεικνύουν πως με αντιμετωπίζουν ως πολίτη Β' κατηγορίας. Φαίνεται πως για ορισμένες κοινωνικές ομάδες η εφαρμογή των μνημονίων ήταν αντισυνταγματική, ειδικά αυτή των μπάτσων που τραμπούκιζαν πολίτες σε διαδηλώσεις, χτυπούσαν και έριχναν δακρυγόνα. Για το "θεάρεστο" αυτό έργο τους πρέπει να ανταμειφθούν. Για να μη θυμηθώ τους αξιωματικούς και υπαξιωματιούς που είχα όταν υπηρετούσα στο στρατό και που μου απέδειξαν ότι είναι οι χειρότεροι από τους δημοσίους υπαλλήλους.