ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.7.2015 | 10:37

η υστερια του θηλασμου

Έχω μια μικρή 6 μηνών και κατάφερα και τη θηλάζω αποκλειστικά. Και λέω κατάφερα μιας και από τον δεύτερο μήνα επέστρεψα κανονικά στη δουλειά μου. Κάθε μέρα ξυπναω στις 6 για να την ταισω και φεύγοντας κουβαλάω μαζί θηλαστρο και ειδικό ψυγειακι για να αρμεξω στη δουλειά και να έχει το μωρό γάλα τις ώρες που λειπω. Είμαι ένας βρυκόλακας. Κάθε μα κάθε βράδυ ξυπνάει στη 1 και στις 3:30-4 για να φάει. Σήμερα το πρωι λιποθυμησα και με απογοήτευση το αφεντικό με επέτρεψε να πάρω άδεια και να μείνω σπίτι.Επιλογή σου θα μου πεις και θα συμφωνησω. Άλλου θα κατάληξω. Ήμουν με δύο φίλες μου σε εμπορικό κέντρο και την ώρα που έπρεπε να ταισω τη μικρη, πήγαμε σαυτους τους διαμορφωμένους χώρους για θηλάζουσες μαμαδες. Και εκεί αρχίσαμε να λέμε με τα κορίτσια άντε σε λίγο θα αρχίσει ή μικρή να τρώει στερεά τροφή και τις έλεγα πως με συμβούλεψε ο παιδίατρος να κόψω τα βραδινά γεύματα με τσαγακι. "Όχι! Μην το κανεις!" πετάγεται μια αυστηρή μανούλα που θήλαζε το μωρό της δίπλα μου. "Εγώ θηλασα το πρώτο μου παιδί μέχρι 21 μηνών, ξέρεις τι καλό κανείς στο παιδί σου τώρα;;; Άκου εκεί τσάι, τι θα της προσφέρει το τσάι;; Που θα της στερήσεις το γεύμα της! Εγώ τα θηλάζω όλη την ώρα!". Είπε, ειπε, είπε. Κάτσε ρε συ τι ανακατευεσαι; Δουλεύεις ή θεωρεις εργασία τον θηλασμό και κάθεσαι όλη μέρα; Ξέρεις εσύ τι θυσίες κάνω εγώ για το μωρό μου που θα μου την πεις κιόλας; Εσείς οι φανατικές του αποκλειστικού θηλασμού έχετε την τάση να κρινετε τις υπόλοιπες μανάδες που δε θηλάζουν τα παιδιά μέχρι το γυμνάσιο ή και καθόλου γιατί μπορεί να μην τα κατάφεραν (αυτές ξέρουν ποσό το πάλεψαν και ποσό τις πλήγωσε) λες και είστε πιο άξιες για το λειτούργημα που κάνετε! Και δεν είναι ή πρώτη που μου έκανε κηρυγμα, έχω συναντήσει πολλές από δαυτες γιαυτο και ξεσπαθωνω τώρα. Δικαίωμα σου να θηλασεις οοσο θέλεις. Δικαίωμα μου να ακούω τον παιδίατρο μου και μάλιστα θεωρώ μεγάλο λάθος να στερεις από το παιδί το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά για να ικανοποιησεις τον δικό σου εγωισμό. Μετά αναρωτιεστε γιατί βγαζετε αναιμικα παιδιά!Οριστε τα είπα και ξεθυμανα. Η επόμενη "ηρωιδα" μανα που θα προσπαθησει να μου υποδειξει τι και πως θα ταισω τη μικρη θα τα ακούσει.
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με τις μαμαδες που κρίνουν και επικρινουν τις υπόλοιπες μαμαδες που δεν θηλάζουν η που θέλουν να σταματήσουν. Δεν συμφωνώ όμως ούτε και με την πλειοψηφία των σχολίων που το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορούν και να ειρωνευονται τις "lactation nazis".Η κάθε μητέρα καθημερινά δίνει πραγματικό αγώνα ανεξαρτήτως θηλασμού. Ας μην κατηγορούμε καμία πλευρά.
Αφου θήλασες αποκλειστικά για εξι μηνες,όπως λες, σημαίνει πως είσαι και εσυ φανατική, γιατί αλλίως δε θα άντεχες. Το γεγονός οτι συνέχισε η κυρία που αναφέρεις δε σημαίνει οτι θήλασε αποκλειστικά, μπορεί να το τάιζε με γαλα πρωι και βράδυ μόνο.Δε καταλαβαίνω επίσης τα σχόλια περί ανταγωνισμού ανάμεσα σε αυτές που θηλάζουν και σε αυτές που δε θηλάζουν..Ας κάνει η καθεμία ο,τι θέλει και ο,τι μπορεί και ας πάψει να συγκρίνεται. Δεν δέχομαι με τίποτα οτι είναι μόδα ο θηλασμός,είναι κάτι φυσιολογικό!
πες τα κοπελα μου, πες τα! μου γινε μοδα και πεσαν με τα μουτρα να αποδειξουν οτι ειναι οι καλυτερες μανες του κοσμου! και παλι καλα να λες που βρηκες μια απο αυτες στους ειδικα διαμορφωμενους χωρους.. συνηθως το κανουν οπου ναναι, οπως ναναι και οποτε ναναι!