ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2018 | 22:47

Βία στην εγκυμοσύνη μου

Είμαι έγκυος 7 μηνών. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά με τον σύντροφό μου. Όμως τον τελευταίο καιρό είναι άλλος ανθρωπος! Δεν με στηρίζει, με κάνει να κλαίω και όταν βλέπει ότι κλαίω φωνάζει και βρίζει. Από το σπίτι λείπουν πολλά πράγματα είμαστε με παλιά έπιπλα και λεφτά ξοδεύουμε μόνο για το σουπερμάρκετ. Τα υπόλοιπα χρήματα δεν ξέρω πως εξαφανίζονται. Οι γονείς του πήραν μεταχειρισμένα πράγματα για το μωρό αντί να πάρουμε καινούργια και ο ίδιος μόνο τους υποστηρίζει και τους βάζει πάνω από εμένα και από το μωρό. Σήμερα με έβρισε επειδή ζήτησα βοήθεια από τον πατέρα μου για το σπίτι επειδή δεν τα βγάζω πέρα. Ο πατέρας μου πρόθυμα είπε θα μας βοηθησει και αυτός σηκώθηκε και έφυγε. Τι να κάνω;
8
 
 
 
 
σχόλια
Εσύ Shotgun πιστεύεις ότι αυτή είναι καλύτερη δηλαδή; Σίγουρα αυτά που βιώνει στην κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι ο,τι καλύτερο, αλλά οι δικές της ευθύνες πού ακριβώς αναφέρθηκαν;Πουθενά. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν. Σκοπίμως δεν τις αναφέρει. Εννοείται ότι η βία είναι καταδικαστέα απ'όπου κι αν προέρχεται, αν ξαναδιαβάσεις όμως την εξομολόγηση χωρίς συναίσθημα (μιας και βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση), θα δεις ότι δεν ξέρει τι της γίνεται κι ούτε ήξερε και από πριν. Θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα να κάνεις παιδί με κάποιον που δεν πληροί τις προϋποθέσεις και μετά να κλαίγεσαι για την συμπεριφορά του, ταυτόχρονα να αποσκοπείς στην λύπηση του κόσμου και να τον κατηγορείς.Κάτι μας κρύβει η εξ., κάτι δεν μας λέει. Κάτι που δεν την συμφαιρει φυσικά.
Σχεδόν δεν τις πιστεύω όταν διαβάζω τέτοιου είδους εξομολογήσεις. Λείπουν πολλά στοιχεία από την ιστορία σου πάντως για να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα. Ηλικίες, πόσο καιρό γνωρίζεστε και πόσο είστε μαζί, η δική σου συμπεριφορά, το αν αποφασίσατε να κάνετε παιδί ή σας προέκυψε, για την οργάνωση στο σπίτι και αν αυτή υπήρχε ποτέ, και πολλά άλλα.Και ποια είναι η "αρχή" που όλα πήγαιναν καλά και ποιος ακριβώς είναι ο "τελευταίος καιρός" που έχει γίνει άλλος άνθρωπος;Και γενικότερα, ειδικά όταν αποφεύγει κάποιος να σχολιάσει την δική του συμπεριφορά, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό κακό/λάθος, εγώ είμαι πολύ καχύποπτη.
Και μόνο για τον τίτλο που έχεις βάλει, σε συνδυασμό με την πρώτη πρόταση που επέλεξες να ξεκινήσεις την εξομολόγηση, ήδη παρακαλάς για οίκτο.Με εξοργίζει να κλαίγεσαι για τα μεταχειρισμένα την στιγμή που δεν έχετε φράγκο να πάρετε καινούρια.Και ρωτώ: πώς θα μεγαλώσει αυτό το παιδί; Με τί γονείς; Με τί εφόδια; Με τί λεφτά;
Φύγε χθες. Σου ασκεί βία τωρα, μετά τι θα κάνει;θα κλαίει το μωρό και αυτός θα φωνάζει. Φύγε για σένα αλλά και για το μωρό..ο πατέρας σου δείχνει να σε στηρίζει. Μη το καθυστερεις άλλο.
Aν εσενα που σε επελεξε για τον ανθρωπο, που θα πορευτειτε μαζι για το υπολοιπο της ζωη σας και για μανα του παιδιου που κουβαλας μεσα σου , που ειναι κομματι δικο σου και δικο του... αν εσενα λοιπον και το παιδι του, σας βαζει σε δευτερη μοιρα και στο λεει καταμουτρα.. Μαλλον κοπελα μου εκανες την χειροτερη επιλογη και λυπαμαι ειλικρινα.. Σκεψου καλα αν πρεπει να μεινεις διπλα σε αυτον τον ανθρωπο.. Με αυτα τα δειγματα, αμφιβαλλω αν θα σταθει διπλα σου ως σωστος συζυγος και στο παιδι σας ως σωστος πατερας!
Δηλαδή τι περιμένεις; Να σου ρίξει καμιά κλωτσιά και να συμβούν τα χειρότερα; Ή να μένει νηστικό το μωρό σου, όταν γεννηθεί με το καλό; Να μιλήσεις στους γονείς σου και να χωρίσεις. Είναι καλύτερη μια μονογονεϊκή και αξιοπρεπής οικογένεια παρά μια "κανονική" και νοσηρή.

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα