Η αστυνομία της Ισπανίας σκότωσε ένα εμού μετά από μια πρωτοφανούς έντασης «καταδίωξη» στους δρόμους μιας κοντινής πόλης στη Βαρκελώνη προκειμένου να το πιάσουν.  

 

Το εμού φέρεται να πέθανε «από στρες» μετά το κυνήγι των αστυνομικών, που το ακολουθούσαν με μοτοσυκλέτες στους δρόμους της πόλης, μέχρι που τελικά κατάφεραν να το πιάσουν και να το ακινητοποιήσουν σε μια διασταύρωση. 

 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται το πουλί να τρέχει πανικόβλητο σε έναν δρόμο μονής κατεύθυνσης στην Sant Cugat del Vallès, μια πόλη περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης. 

 

 

Μια πρώτη φωτογραφία δείχνει λίγο αργότερα τους αστυνομικούς να γελάνε ενώ ταυτόχρονα κρατούν ακινητοποιημένο στο πεζοδρόμιο το πουλί, το οποίο είναι ακόμη ζωντανό.

 

Αστυνομικοί σκότωσαν εμού - Πέθανε από στρες μετά από ανελέητο κυνηγητό στην Ισπανία

 

Σε δεύτερο στιγμιότυπο ωστόσο το πουλί φαίνεται νεκρό και σκεπασμένο με μια ισοθερμική κουβέρτα, με τους αστυνομικούς να παραμένουν γύρω του.   

 

Αστυνομικοί σκότωσαν εμού - Πέθανε από στρες μετά από ανελέητο κυνηγητό στην Ισπανία

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που προήλθε το εμού, αλλά το πιθανότερο είναι να έφυγε από κάποια φάρμα ή πάρκο ζώων. 

 

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να ερευνήσει την προέλευση του εμού και αν ο ιδιοκτήτης του είχε το νομικό δικαίωμα να το κρατάει, καθώς πρόκειται για ένα ζώο που ζει στην Αυστραλία και είναι ύποπτο το πώς βρέθηκε σε μια πόλη της Ισπανίας. 

 

Η οργάνωση PACMA (Animalist Party Against Mistreatment of Animals) ζήτησε επίσης η τοπική αστυνομία να εκπαιδευτεί στο πώς να αιχμαλωτίζει άγρια ζώα που έχουν δραπετεύσει.

 

Τα εμού είναι τα μεγαλύτερα πτηνά στην Αυστραλία και τα δεύτερα μεγαλύτερα παγκοσμίως, μετά την στρουθοκάμηλο. Δεν μπορούν να πετάξουν και γι' αυτό το λόγο έχουν αναπτύξει πολύ δυνατά πόδια, που τους δίνουν την δυνατότητα να τρέξουν μέχρι και με 48 χλμ./ ώρα αν χρειαστεί.