Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης - O πιστός σκύλος που συγκίνησε το Πανελλήνιο

Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης - O πιστός σκύλος που συγκίνησε το Πανελλήνιο Facebook Twitter
2

Πέθανε ο σκύλος που είχε γίνει γνωστός ως ο «Χάτσικο της Κρήτης» καθώς κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ στο οποίο είχε χάσει το αφεντικό του.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου πέθανε οκτώ χρόνια πριν από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ και ο σκύλος του πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα εκεί περιμένοντας τον να φανεί ενώ όπως λένε οι γείτονες  αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του.

Η κατάσταση της υγείας του σκύλου επιβαρύνθηκε και γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν, συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. «Ψυχορραγούσε». Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί, το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πέθανε ο «Χάτσικο» της Κρήτης - O πιστός σκύλος που συγκίνησε το Πανελλήνιο Facebook Twitter

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν την συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

Το πρόσωπο του σκυλιού ήταν πάντα στραμμένο προς το σούπερ μάρκετ, διότι περίμενε το αφεντικό του, το οποίο όμως υπέστη ανακοπή μέσα στο σούπερ μάρκετ.

Τον άτυχο ηλικιωμένο έβγαλαν από την πίσω πόρτα του σούπερ μάρκετ και έτσι το σκυλί δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη στο αφεντικό του», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο Χάτσικο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της σχέσης του τετράποδου με τον άνθρωπο. Είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους».

Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ που φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έκοβαν ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου καθώς γνώριζαν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή που ακολουθούσε κάθε μέρα. Εδώ και δύο μήνες, η θέση του είναι κενή.

 

Με πληροφορίες από neakriti

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επί οχτώ ολόκληρα χρόνια αυτό το καταπληκτικό σκυλί έκανε τόσες καρδιές να ραγίσουν με την αφοσίωση του, και δεν βρέθηκε ούτε ένας χριστιανός (ειδωλολάτρης έστω) να του αγοράσει ένα αντιπαρασιτικό αξίας 2 ευρώ;Το να πεθάνει από γηρατειά το καταλαβαίνω. Το να πεθάνει από βαριά και ανίατη αρώστια το καταλαβαίνω. Αλλά επί οχτώ χρόνια δεν βρέθηκαν 30 ευρώ για αποπαρασιτώσεις και εμβόλια;Φαντάσου και να μην ήταν "ο Χάτσικο της Κρήτης" δηλαδή. Φαντάσου να μην είχε "συγκλονίσει" (έτσι γράφεται στο άρθρο) και φαντάσου να μην είχε δώσει ένα "τρανό παράδειγμα αφοσίωσης και κοινωνικό μύνημα".Δηλαδή τα άλλα σκυλιά που δεν είναι Χάτσικο πως τα μεταχειριζόσαστε εκεί στην Κρήτη; Ααααα ξέχασα, τα μισά τα πυροβολείτε και τα άλλα μισά τα καίτε ζωντανά (από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ