Ο Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη: «Είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το ήθος σας»

Ο Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη: «Είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το ήθος σας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Στο προεδρικό μέγαρο υποδέχθηκε τον καθηγητή του MIT Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το ήθος το επιστημονικό, που έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο μάλιστα υπερβαίνει κατά πολύ τον χώρο των μαθηματικών», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον καθηγητή Ηλεκτρονικής Μηχανολογίας και Επιστήμης των Υπολογιστών. 

Αναφερόμενος στη διάκριση του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών, όπου τιμήθηκε με το βραβείο Nevalinna, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «αυτό το κύρος δεν το αποκτήσατε όταν πήρατε το βραβείο παγκόσμιας εμβέλειας στο χώρο των μαθηματικών. Αυτό το βραβείο είναι απλώς η επιβεβαίωση ενός κύρους που το είχατε ήδη».

Ο Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη: «Είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το ήθος σας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
Ο Παυλόπουλος υποδέχτηκε τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη: «Είμαστε υπερήφανοι για το κύρος και το ήθος σας» Facebook Twitter
EUROKINISSI

«Είχατε πει ότι όσο περνάει ο καιρός, οι μηχανές αποκτούν τη δική τους νοημοσύνη και σε λίγο καιρό θα παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις (...) Θέσατε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων", σε ό,τι αφορά την σύγκριση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης νοημοσύνης και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η υπέρβαση που θα μπορούσε να επέλθει. Νομίζω πως με το κύρος που έχετε, με τις γνώσεις που έχετε, μπορείτε και πρέπει -και εσείς και όσοι εργάζεσθε στον ίδιο τομέα- να αναδείξετε πόσο για τις επόμενες γενιές - όχι μόνο στην Ελλάδα, παγκόσμια - υπάρχει ο τεράστιος κίνδυνος της μετάπτωσης της επιστήμης και της γνώσης σε πληροφορία».

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε: «Να ξέρετε ότι δουλεύουμε και για την σύμπλευση του ανθρώπου και της μηχανής στο μέλλον και για την συνεργασία των Ελλήνων του εξωτερικού και των Ελλήνων του εσωτερικού. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Όπως λέτε, η Αριστεία είναι κάτι που πρέπει να προβάλλουμε και να ενισχύσουμε».

Αναφερόμενος στο brain drain ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νέοι Έλληνες δεν θα χρειάζεται να φεύγουν «όπως φύγατε αφού σπουδάσατε, για να πάνε στο εξωτερικό, σ' ένα πολύ μεγάλο πανεπιστήμιο όπως είναι το ΜΙΤ, για ν' αποκτήσουν αυτό το κύρος, το οποίο εσείς διαθέτετε».

«Θα ήθελα πραγματικά - και είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το μπορεί η Ελλάδα- οι άνθρωποι να καταξιώνονται εδώ, ν' "ακτινοβολούν" από εδώ και να τους αναζητεί η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήδη καταξιωμένους στην Ελλάδα».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια