ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.9.2018 | 23:15

Νιωθω χάλια

Μεγάλωσα το γιο μου μόνη μου. Ο πρώην άντρας μου μας παράτησε και πήγε να κανει τη ζωη του από τότε που το παιδι μου ηταν 5 ετων. Τον έφτασα 18. Τον μεγάλωσα με ένα σωρό στερήσεις. Στερηθηκα και εγω και εκείνος. Για καλή μου τυχη το παιδί μου ήταν καλός μαθητής. Τον αγαπούσαν όλοι. Στις πανελλήνιες εξετάσεις περσι το καλοκαίρι αρίστευσε. Και δήλωσε πρώτη σχολή την Ευελπίδων. Σχολή δύσκολη. Τον πήγα πριν δυο εβδομάδες περίπου και όλα φαινόντουσαν παραμυθενια. Καλώς ήρθατε παιδιά καλά λόγια σε εμάς τους γονείς. Και όταν φύγαμε και έκλεισαν οι πόρτες η ζωή των παιδιών εγινε δυσκολη. Γυμναστικές τρεξίματα χαμός. Τι θες θα μου πειτε. Αξιωματικος θα γινει όχι μοδίστρα. Μέχρι στιγμης μάθαινα ότι κάθε μέρα κάποια παιδιά δεν άντεξαν και έφυγαν. Παρακαλούσα να πάρει την απόφαση και ο δικός μου γιος και να φύγει να ξανάρθει στο σπίτι. Κάτι θα βρίσκαμε να κάνει. Εχθές είχε επισκεπτήριο. ¨Εβλεπα οικογένεις να πηγαίνουν στα παιδιά τους να τα βλέπουν να τα γεμίζουν φιλια και δώρα κι εγω ημουν μονη μου να τον περιμενω με ένα πακέτο μπισκότα. Τον ειδα, Είχε μαύρους κύκλους κατω από τα μάτια του. Πονούσε ο αγκώνας του από τις κάμψεις. ¨Ηθελα να τον παρω αγκαλιά αλλά ντρεπομουν τους άλλους γονείς. Ήθελα να εχω χρηματα να του αφήσω αλλά ειχα μονο 50 ευρω. ΤΟ παιδι μου μου εδωσε τα150 ευρω που τους εδωσαν σα μισθό. Του είπα "αγορι μου αν δεν μπορείς φύγε θα ξαναδώσεις. Και μου απάντησε : και τι θα κάνω ρε μανα; θα ξαναρχισω να μοιράζω φυλλάδια;" Νιώθω απαίσια. Εγώ κάθομαι στον υπολογιστη στο σπιτι μου και το παιδι μου υποφέρει. Χάλια.Καλή δύναμη παλικάρι μου.
10
 
 
 
 
σχόλια
Bonus σχολιο:Γιατί καλή μου, στενοχωριεσαι τόσο; Γιατι τα περιγράφεις τόσο τραγικά; (άραγε;) Στην Ευελπίδων μπήκε. Δεν πήγε σε κατεργα. Να σου πω και κάτι; Ευελπίδων είχε βγαλει κι ο πατέρας μου και είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ το πόσα πράγματα (μας) είχε μαθει.
Το παιδί σου πέρασε σε μια δυσκολη σχολή. Στο λέω και πίστεψέ με ξέρω πάρα πολύ καλά τι λέω. Είναι όμως μια σχολή που κάθε έτος της είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Υπομονή και θέληση χρειάζεται. Αυτή η δουλειά έχει πολλά αρνητικά και πολλά θετικα. Από εκεί μέσα όμως θα κάνει σχέσεις ζωής με κάποιους συμμαθητές. Θα πρέπει να καμαρώνεις για αυτον. Να είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις. Όπως έκανες τόσα χρόνια. Και μπράβο σου. Αλλά ήρθε η ώρα να φανεί και αυτός ως άντρας.Μην ξεχνάς ότι από αυτή τη. Σχολή πέρασαν και γυναίκες . Και αυτές τα κατάφεραν.Ναι πονάει από τις ασκήσεις και τα πεζικα. Ναι έχεις μαύρους κύκλους από τα ξενύχτια στην σκοπιά. Θα ήθελες να είχε μαύρους κύκλους από ξενύχτια στα κλαμπ;;;;Στήριξη χρειάζεται το παιδί και χαμόγελο. Το δεύτερο έτος θα είναι πιο εύκολο στο υπόσχομαι!
Μη νιώθεις χάλια. Να είσαι περήφανη για το παιδί σου και να δώσεις μερικά εύσημα στον εαυτό σου. Φαίνεται ότι έχεις μεγαλώσει έναν άνθρωπο που δε φοβάται να αναλάβει ευθύνες και να παλέψει για να έχει μια καλύτερη ζωή. Και το ξέρει ότι είσαι πάντα δίπλα του. Ο ενικός δεν είναι από αγένεια αλλά επειδή το μήνυμά σου ήταν τόσο άμεσο και με τόσα αισθήματα που σε ένιωσα σα φίλη μου, και ας μην έχουμε την ίδια ηλικία ή τις ίδιες έγνοιες. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη και στους δυο σας.
Μη σε στεναχωρεί αυτό! Το παιδί πήγε στην Ευελπίδων οχι στις κομμώτριες! Δεν πέθανε κάνεις απ αυτά! Θα ένιωθες πολύ πιο χάλια αν έφευγε κ τον έβλεπες να ψάχνει δουλειά κ να μην βρίσκει ή να δουλεύει παρα πολλές ώρες για αστείους μισθούς .τουλάχιστον εκει θα μπορεί να βοηθήσει κ οικονομικά! (Μιλώ στον ενικό γιατι πιστεύω ότι ο σεβασμός δεν φαίνεται απ τον πληθυντικό αλλα απ τον τρόπο ομιλίας)
Μην στεναχωριεστε, σκέφτητε πως στο μελλον όλη αυτή η 'σκληραγωγηση' θα του χρησιμεύσει για να αντιμετοπισει την κοινωνία και ότι άλλο συμπεριλαμβάνει η καθημερηνωτητα μας!Συμβουλή μου, αφήστε τον να 'ψηθει' άντρας είναι, ή σκεφτείτε τους παππούδες μας τι πέρασαν και ακόμα ζουν αγερωχοι!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ