Η κυβέρνηση μελετά «πρότυπο έργο» οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών

Η κυβέρνηση μελετά «πρότυπο έργο» οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου- MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
2

Χρηματοοικονομική μελέτη πρόκειται να εκπονηθεί στην οποία θα εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια χρηματοδότησης ενός έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών, που αποτελέσει πρότυπο και θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων σε όλη τη χώρα.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, με τον αντιπρύτανη Προσωπικού και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνο Σπανουδάκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανανοίνωση, η προ ημερών προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών που έχει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος φοιτητικής στέγης τόσο στην Κρήτη, όσο και Πανελλαδικά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην οποία θα εξετάζονται όλα τα δυνατά σενάρια χρηματοδότησης ενός έργου οικοδόμησης φοιτητικών κατοικιών, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο και θα ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην καταγραφή των σχετικών αναγκών και την ιεράρχησή τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως το υπουργείο Οικονομίας αντιμετωπίζει θετικά το εγχείρημα που αφορά στο σύνολό της τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα και που, ταυτόχρονα, θα λειτουργήσει θετικά στην ανάκαμψη της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Τάκης Κορκολής, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Γεωργαντάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Ελλάδα / Άρτα: «Η καρδιά του θα γίνει αετός και θα χτυπάει αλλού» - Συγκινούν οι γονείς του 12χρονου

Συγκίνηση προκαλεί η απόφαση των οικογενειών των δύο παιδιών να δωρίσουν τα όργανά τους – «Η καρδιά του θα χτυπάει κάπου αλλού και θα την ακούω», λέει ο πατέρας του 12χρονου
LIFO NEWSROOM
Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Ελλάδα / Συνελήφθη ο Ιωάννης Φωστιέρης, πρώην διοικητής του ΕΣΚΕ – Είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια για τη φωτιά στο Μάτι

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο φυγόποινος πρώην επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων – Καταζητούνταν μετά την καταδίκη του για την τραγωδία στο Μάτι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μαλλον ειμαι κυνικος, αλλα στα αυτια μου "προτυπο εργο" ακουγεται σαν κατι που θα στοιχισει πολυ παραπανω απο οτι θα επρεπε και τελικα θα αξιοποιηθει οχι τοσο απο αυτους που το εχουν αναγκη οσο απο "δικα" μας παιδια...