No.1

Πρόκληση Ζάεφ: Δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας

Πρόκληση Ζάεφ: Δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας Facebook Twitter
EPΑ
4

«Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας για το "βόρεια", δεν είναι εύκολο να δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" εκτός από τη δική μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Τόνισε πως «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η "Μακεδονία" μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο MΙΑ της γειτονικής χώρας και απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του που ζουν στις ΗΠΑ εν όψει του δημοψηφίσματος, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η συμφωνία «είναι για εμάς, να γίνουμε μια χώρα που αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο, όπου ζει ο "μακεδονικός" λαός ο οποίος θα αναγνωρίζεται από όλους, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανένας δεν θα μπορεί να αρνηθεί, και με αναγνωρισμένη τη "μακεδονική" γλώσσα. Κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί πια τη "μακεδονική" ταυτότητα». Ζήτησε, δε, την υποστήριξη των συμπατριωτών του που ζουν στο εξωτερικό, στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ενώ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον στάθηκε στο πλευρό της χώρας του καθ' όλη τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας, της παιδείας και της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ βοηθούν την ΠΓΔΜ να αποκρούσει ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εν όψει του δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι «δεν λαμβάνουμε καμία συγκεκριμένη υποστήριξη από τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της ρωσικής προπαγάνδας», ωστόσο σημείωσε πως «fake news υπάρχουν παντού». Είπε πάντως ότι «η Ρωσία δηλώνει δημοσίως πως αντιτίθεται στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και είναι δικαίωμά της να το κάνει»

Διεθνή
4

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Ελληνική Κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών δε θα μπορέσει ποτέ να την κρύψει κάτω από το χαλί.Δυστυχώς δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα εναντίον της γνώμης της πλειοψηφίας των Πολιτών.Άρα προχωρά σε προδοσία.Βέβαια και στο Δημοψήφισμα ΝΑΙ-ΟΧΙ,έπραξε τα αντίθετα.Αυτά συμβαίνουν όταν το κάθε κόμμα βάζει το συμφέρον του,πάνω από το συμφέρον της Χώρας.
Αφιερωμένο στους Αφελείς ! Εκεί είναι το πρόβλημα : η αφέλεια. Μέχρι κι ο γέρο - Μπούς σηκώθηκε απ'το κρεβάτι του για να "σπρώξει" την υπόθεση και κάποιοι εδώ κάνουν πως δέν καταλαβαίνουν. ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Γερμανοί, Αμερικάνοι - όλοι έχουν λυσσάξει (μόνο η CIA δέν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση) κι ο αφελής επιμένει : ιστορική ευκαιρία ! Ευκαιρία, ναί αλλα για ποιόν ;
Οι μόνοι αφελείς είναι οι πολιτικοί μας. Όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει απλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Κάναμε συλλαλητήρια, ζητάμε δημοψήφισμα, γενικά εξαντλήσαμε κάθε δημοκρατική οδό. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή; Να πάρουμε τα όπλα; Όλοι πια βγάζουν όλους τους υπόλοιπους αφελείς.
Μπραβο Αλεκση μας, σε ευχαριστουμε που δεν εισαι ακροδεξιος ενθικιστης και παρεδωσες την Μακεδονια αμαχητι στα Σκοπια. Τετοιας ποιοτητας πολιτικο δεν ξαναειχε η χωρα, μακαρι να μας ξεκουμπηστεις το συντομοτερο δυνατο - αλλα δυστυχως η ζημια ειναι μονιμη και περαν επιδιορθωσης πλεον...