Πρόκληση Ζάεφ: Δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας

Πρόκληση Ζάεφ: Δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας Facebook Twitter
EPΑ
4

«Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας για το "βόρεια", δεν είναι εύκολο να δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" εκτός από τη δική μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Τόνισε πως «το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η "Μακεδονία" μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο MΙΑ της γειτονικής χώρας και απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του που ζουν στις ΗΠΑ εν όψει του δημοψηφίσματος, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η συμφωνία «είναι για εμάς, να γίνουμε μια χώρα που αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο, όπου ζει ο "μακεδονικός" λαός ο οποίος θα αναγνωρίζεται από όλους, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανένας δεν θα μπορεί να αρνηθεί, και με αναγνωρισμένη τη "μακεδονική" γλώσσα. Κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί πια τη "μακεδονική" ταυτότητα». Ζήτησε, δε, την υποστήριξη των συμπατριωτών του που ζουν στο εξωτερικό, στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ενώ σημείωσε ότι η Ουάσιγκτον στάθηκε στο πλευρό της χώρας του καθ' όλη τη διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στους τομείς της άμυνας, της παιδείας και της δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ βοηθούν την ΠΓΔΜ να αποκρούσει ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εν όψει του δημοψηφίσματος, ανέφερε ότι «δεν λαμβάνουμε καμία συγκεκριμένη υποστήριξη από τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της ρωσικής προπαγάνδας», ωστόσο σημείωσε πως «fake news υπάρχουν παντού». Είπε πάντως ότι «η Ρωσία δηλώνει δημοσίως πως αντιτίθεται στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, και είναι δικαίωμά της να το κάνει»

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΜΙ ΓΟΥΑΙΝΧΑΟΥΖ ΠΑΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΡΕΣ ΦΙΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Διεθνή / Έιμι Γουάινχαουζ: Ο πατέρας της θα πληρώσει 1 εκατ. λίρες σε δύο φίλες της για την υπόθεση με τα αντικείμενα της

Ο Μιτς Γουάινχαουζ υποστήριξε ότι οι δύο γυναίκες αποκόμισαν οικονομικό όφελος από την πώληση δεκάδων προσωπικών αντικειμένων της κόρης του σε δημοπρασίες
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΡΤΣ ΕΕ ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Είναι απαράδεκτο» - Ο Φρίντριχ Μερτς ξεσπά για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ΕΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε ότι η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους σχεδόν 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να μειωθεί κατά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ETERNAL SUNSHINE

Διεθνή / Αριάνα Γκράντε: Εγκαινιάζει πρόγραμμα ψυχικής υγείας στη μουσική βιομηχανία ξεκινώντας με την ομάδα του «Eternal Sunshine Tour»

To νεοσύστατο ίδρυμα της ποπ σταρ, Brighter Days Ahead Foundation, συνεργάστηκε με τον οργανισμό Backline για να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας και πακέτα φροντίδας
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΒΙΛΑ ΜΑΔΡΙΤΗ

Διεθνή / Η Ισπανία αίρει τις εκκενώσεις από τις πυρκαγιές στην Άβιλα και άλλες δύο στη Μαδρίτη

Ο Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε ότι οι επόμενες ώρες θα είναι «καθοριστικές» στη μάχη για την κατάσβεση της άλλης μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στην περιοχή της Μαδρίτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Η Ελληνική Κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών δε θα μπορέσει ποτέ να την κρύψει κάτω από το χαλί.Δυστυχώς δεν προχώρησε σε Δημοψήφισμα εναντίον της γνώμης της πλειοψηφίας των Πολιτών.Άρα προχωρά σε προδοσία.Βέβαια και στο Δημοψήφισμα ΝΑΙ-ΟΧΙ,έπραξε τα αντίθετα.Αυτά συμβαίνουν όταν το κάθε κόμμα βάζει το συμφέρον του,πάνω από το συμφέρον της Χώρας.
Αφιερωμένο στους Αφελείς ! Εκεί είναι το πρόβλημα : η αφέλεια. Μέχρι κι ο γέρο - Μπούς σηκώθηκε απ'το κρεβάτι του για να "σπρώξει" την υπόθεση και κάποιοι εδώ κάνουν πως δέν καταλαβαίνουν. ΝΑΤΟ, ΔΝΤ, Γερμανοί, Αμερικάνοι - όλοι έχουν λυσσάξει (μόνο η CIA δέν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση) κι ο αφελής επιμένει : ιστορική ευκαιρία ! Ευκαιρία, ναί αλλα για ποιόν ;
Οι μόνοι αφελείς είναι οι πολιτικοί μας. Όλοι οι υπόλοιποι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει απλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Κάναμε συλλαλητήρια, ζητάμε δημοψήφισμα, γενικά εξαντλήσαμε κάθε δημοκρατική οδό. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή; Να πάρουμε τα όπλα; Όλοι πια βγάζουν όλους τους υπόλοιπους αφελείς.
Μπραβο Αλεκση μας, σε ευχαριστουμε που δεν εισαι ακροδεξιος ενθικιστης και παρεδωσες την Μακεδονια αμαχητι στα Σκοπια. Τετοιας ποιοτητας πολιτικο δεν ξαναειχε η χωρα, μακαρι να μας ξεκουμπηστεις το συντομοτερο δυνατο - αλλα δυστυχως η ζημια ειναι μονιμη και περαν επιδιορθωσης πλεον...