Απολύθηκαν από το μπαλέτο της Νέας Υόρκης οι χορευτές που αντάλλαζαν γυμνές φωτογραφίας μπαλαρίνας

Απολύθηκαν από το μπαλέτο της Νέας Υόρκης οι χορευτές που αντάλλαζαν γυμνές φωτογραφίας μπαλαρίνας Facebook Twitter
Alexandra Waterbury
3

Τρεις χορευτές απολύθηκαν από το μπαλέτο της Νέας Υόρκης το Σάββατο εν μέσω κατηγοριών ότι ήταν μέρος ενός δικτύου ανδρών χορευτών που διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο χορευτριών.

Η διοίκηση του μπαλέτου δήλωσε στους χορευτές Amar Ramasar και Zachary Catarazo, καθώς και έναν τρίτο χορευτή Chase Finlay, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, πως είχαν παραβιάσει τους κανόνες συμπεριφοράς που αναμένει το μπαλέτο της Νέας Υόρκης από τα μέλη του.

Οι απολύσεις έρχονται καθώς η μπαλαρίνα Alexandra Waterbury, κατήγγειλε αυτό το μήνα ότι βίντεο και φωτογραφίες της είχαν σταλεί σε άλλους άντρες. Τη διαρροή έκανε ο Chase Finlay, ο οποίος ήταν σύντροφός της εκείνη την περίοδο.

Η μπαλαρίνα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ότι ο φίλος της μοιράστηκε γυμνές φωτογραφίες της με άλλους χορευτές. Την ανακάλυψη έκανε τυχαία καθώς μια μέρα χρησιμοποίησε τον φορητό υπολογιστή του για να στείλει κάποιο μήνυμα. Εκεί ανακάλυψε τι υπήρχε στα μέιλ του.

Απολύθηκαν από το μπαλέτο της Νέας Υόρκης οι χορευτές που αντάλλαζαν γυμνές φωτογραφίας μπαλαρίνας Facebook Twitter
Chase Finlay
Απολύθηκαν από το μπαλέτο της Νέας Υόρκης οι χορευτές που αντάλλαζαν γυμνές φωτογραφίας μπαλαρίνας Facebook Twitter
Zachary Catarazo και Amar Ramasar

Η Waterbury προχώρησε σε αγωγή και εναντίον του μπαλέτου υποστηρίζοντας ότι ανέχτηκε συμπεριφορές όπου οι άνδρες χορευτές «μπορούσαν να υποβαθμίσουν, να καταστρέψουν, να κακομεταχειριστούν, να κακοποιήσουν και να επιτεθούν στις γυναίκες της χορευτικής ομάδας χωρίς να τιμωρηθούν».

Αν και αμφισβήτησαν την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, αξιωματούχοι της εταιρείας, ξεκίνησαν έρευνα μετά την ενημέρωσή τους για τις κατηγορίες και σχεδίαζαν να απολύσουν τον Finlay όταν παραιτήθηκε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν.

Ο Ramasar και ο Catarazo, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους κοινές γυμνές φωτογραφίες με την Finlay, είχαν αρχικά τεθεί προσωρινά εκτός θιάσου, χωρίς αμοιβή.

«Δεν θα επιτρέψουμε στις ιδιωτικές ενέργειες μερικών ανθρώπων να υπονομεύσουν τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη του χαρακτήρα που αποδεικνύεται με συνέπεια από τα άλλα μέλη της κοινότητάς μας ή από την αριστεία της εταιρείας», αναφέρει η διοίκηση.

Όμως μια ένωση που εκπροσωπεί τους Ramasar και Catarazo δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση των απολύσεων.

«Με βάση όλες τις πληροφορίες που έλαβε η εταιρεία, οι ισχυρισμοί αφορούν αποκλειστικά δραστηριότητα που δεν σχετίζεται με τη δουλειά τους», δήλωσε η Αμερικανική Ομοσπονδία που τους υπερασπίζεται.

Ο Catarazo είπε ότι ήταν βαθιά λυπημένος. «Έχω δουλέψει όλη μου τη ζωή για να φτάσω στο επίπεδο του βασικού χορευτή σε μια εταιρεία που έχει το υψηλότερο κύρος και το να μην έχω τη δυνατότητα να μην μοιράζομαι πλέον τη σκηνή με τους υπέροχους, ταλαντούχους καλλιτέχνες και τους φίλους μου εκεί, είναι καταστροφικό».

Οι απολύσεις των Finlay, Ramasar και Catarazo αφήνουν το μπαλέτο χωρίς τρεις από τους 14 άνδρες κύριους χορευτές πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν 2018-19 και στην μητρόπολη της Αμερικής η είδηση έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που οι άνδρες ψάχνουν κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο νόμιμο ή παράνομο, έστω και για να δουν μία γυναίκα γυμνή, τι φάση ; Και πως και δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο από τις γυναίκες.https://www.lifo.gr/now/greece/208070/kryfi-kamera-se-ksenodoxeio-tis-kritis-kategrafe-toyristries
Καλά έκανε η κοπέλα. Καλώς υπήρχαν συνέπειες σοβαρές. Αν υπήρχαν κυρώσεις γι’ αυτό που εκείνοι παίρνουν ως χαριτωμένη καφρίλα ενώ εξευτελίζουν εν άτομο και το βάζουν σε μειονεκτική θέση, θα πρόσεχαν πολλοί και πολύ σε σχεση με τώρα.
Συμφωνώ! Και αυτή η λέξη {καφριλα}. Χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει έως και παράνομα περιστατικά πχ σεξουαλικη παρενοχληση, με σκοπό, κατά την γνώμη μου, να τα απαλύνει.