ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.7.2018 | 13:13

Εκκλησια

Η Εκκλησία θεωρεί άλλες καταστάσεις ηθικές και άλλες ανήθικες. Όσοι θεωρούνται "ανοιχτομυαλοι" πολλες από τις ανήθικες καταστάσεις που θεωρεί η εκκλησία, τις θεωρούν ηθικές.Για παράδειγμα οι ελεύθερες σχέσεις σύμφωνα με την εκκλησία είναι ανήθικες, αλλά σύμφωνα με πολλούς σύγχρονους ανθρώπους θεωρούνται ηθικές. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η εκκλησία ορίζει το ηθικό και το ανήθικο? Το κάνει για να μας προστατέψει!!! Όχι για να μας κατηγορήσει, ούτε να μας ενοχοποιήσει, ούτε να μας βλαψει. Αλλά για να μας προστατέψει!Όπως με τις ελεύθερες σχέσεις που μόνο προβλήματα φέρνουν. Πρώτον πληγώνουν ανθρώπους και δεύτερον καταστρέφουν την αξία του έρωτα. Από αυτά η εκκλησία προσπαθεί να προστατέψει την ανθρωπότητα. Για αυτό καλό είναι όλοι μας να κρίνουμε σωστά αυτά που μας λέει η εκκλησία (και όχι μόνο, αλλά αναφέρω την εκκλησία τώρα γιατί αυτό που γράφω έχει σχέση με αυτήν) και όχι να κατακρίνουμε την κάθε άποψη της χωρίς να ψάξουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο προσπαθεί να την μεταδώσει στους ανθρώπους. Γενικά στις μέρες υπάρχει μια απαξιώση για την εκκλησία. Γιατί να απαξιουμε τόσο έντονα αυτά που λέει?Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι όλες οι απόψεις της είναι σωστές. Εννοώ ότι και εγώ σε κάποια πράγματα διαφωνώ μαζί της (πχ με το θέμα της ομοφυλοφιλίας και άλλα) αλλά έχω επιχειρηματα για να υποστηρίξω την άποψη μου που πηγάζει από την έρευνα μου πάνω στο κάθε θέμα. Για αυτό με άλλες συμφωνώ και με άλλες διαφωνώ. Ποτέ δεν είμαι της άποψης "αφού το λέει η εκκλησία είναι λάθος". Γιατί έχω παρατηρήσει πολλούς ανθρώπους να διαφωνούν με κάτι μόνο και μόνο επειδή το λέει κάποιος συγκεκριμένος. Αυτό λέγεται καθαρά αντίδραση. Ας μην είμαστε αντιδραστικοί λοιπόν. Ας μάθουμε να κρίνουμε. Η κοινωνία μας δυστυχώς πάσχει από ελλιπής κρίση. Ας σκεφτόμαστε πρώτα και να πράττουμε ή να εκφέρουμε την άποψη μας.
7
 
 
 
 
σχόλια
Εξ οι ελεύθερες σχέσεις απαγορεύονται από την εποχή του Μωυσή, το λιθαράκι της Εκκλησίας είναι η ενοχοποίηση κάθε ερωτικής σχέσης και στην προσπάθεια να δικαιώσει την αγαμία κατάφερε να στρεβλώσει τη λογική σε μετάφραση μόλις δύο σειρών:1 Περὶ δὲ ὧν ἐγράψατέ μοι, καλὸν ἀνθρώπῳ γυναικὸς μὴ ἅπτεσθαι·2 διὰ δὲ τὰς πορνείας ἕκαστος τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἐχέτω, καὶ ἑκάστη τὸν ἴδιον ἄνδρα ἐχέτω.Και να τι λέει η Εκκλησία:"Καλό είναι το Χ, αλλά επειδή υπάρχει το κακό Ψ, παραδοθείτε στο ενδιάμεσο ΧΨ."Πριν προσπαθήσει κανένας να υποστηρίξει τη "λογική" της Εκκλησίας, φανταστείτε όπουΧ το "να μην σκοτώνετε" (αντί του "να μην έχετε καμιά σχέση"),Ψ το "να σκοτώνετε όποιον βρείτε μπροστά σας" (αντί του "να έχετε ελεύθερες σχέσεις"),ΧΨ το "να σκοτώσετε μόνο έναν" (αντί του "να παντρευτείτε").Η συναρπαστική "λογική" της μετάφρασης στη συνέχεια λέει ότι όποιος δεν μπορεί την αγαμία καίγεται από επιθυμία... να παντρευτεί. Παραμένει ανεξήγητο γιατί η "λογική" υποχώρησης σταματάει στη μονογαμία. Θεολογικά ανεξήγητο, γιατί πρακτικά εκτός από το ανεφάρμοστο του παραλογισμού η δημιουργία ενοχών είναι το πρώτο βήμα χειραγώγησης. Και τα κέρδη της Εκκλησίας δείχνουν πόσο "για το καλό μας" είναι.
Προσωπικά θεωρώ ότι πολύ λίγοι άνθρωποι επιρεαζονται από την θρησκεία στο κομμάτι των σχέσεων. Εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ των ελεύθερων σχέσεων γιατί φοβάμαι ότι θα κολλήσω πάρα πολύ πιο εύκολα κάνα ΣΜΝΔεν εμπιστεύομαι ένα τέτοιο άτομο για πολλούς λόγουςΔεν μου αρέσει να μοιράζομαι και ούτε έχω σκοπό να κάτσω στην ουρά για να γα****ΥΓΜια κοπέλα έκανε στοματικό έρωτα στο αγόρι της. Αφού τελείωσε τα φτύνει όλα και πάει να τον φιλήσει. Το αγόρι βλέποντας το αυτό κάνει πίσω σα να μη θέλει και την αμέσως επόμενη στιγμή διακρίνει ένα χαμόγελο στα μάτια της κοπέλας του.-Γιατι χαμογελάς; Ρωτάει το αγόρι.-Ξερεις... Λέει η κοπέλα. -Ειναι λίγο αστείο ότι μετά από τον ίδιο τον εαυτό σας σιχαίνεστε να μας φιλάτε, ενώ μετά από τους άλλους δεν έχετε κανένα πρόβλημα.Καλά φιλία!!!!!
Δεν κατάλαβες. Η εκκλησία θεωρεί ανήθικες τις προγαμιαίες σχέσεις. Όχι τις "ελεύθερες" που ίσως να τις θεωρεί και του σατανά. Νομίζεις λοιπόν ακόμα πως η εκκλησία προσπαθεί να μας προστατέψει; η ορθόδοξη εκκλησία έχει καταστρέψει την σεξουαλικότητα στην Ελλάδα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην φαλοκρατία και την γυναικεία καταπίεση. Άστα!
Η Ελληνική εκκλησία αποτέλεσε αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού διαχρονικά.Το ίδιο το νεοελληνικό κράτος χτίστηκε σε μεγάλη βαθμό γύρω από την εκκλησία.Πρώτα πιασαμε τα όπλα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος είπε και ο Κολοκοτρώνης. Γι αυτό πολέμησαν ο Παπαφλέσσας, ο Αθανάσιος Διάκος κτλ
Η κοινωνία μας δυστυχώς πάσχει από ελλιπής κρίση. Πηγή: www.lifo.grΤο οτι κάποιοι έχουν την δική τους άποψη για το πως θα ζήσουν το ερωτικό κομμάτι της ζωής τους, δεν τους κάνει αυτόματα άτομα με ελλιπή κρίση. Το να υπακούεις τυφλά σε κανόνες που αποφάσισε ένα γκρουπ ανθρώπων (=εκκλησία), αυτό είναι έλλειψη κρίσης.Εσύ πάντως γιατί καίγεσαι τόσο; Ακολούθα εσύ τους κανόνες της εκκλησίας σου (που θέλει να σε προστατέψει, γιατί ως γνωστόν εσύ δε μπορείς να κρίνεις σωστά και να προστατέψεις τον εαυτό σου) και άσε τους άλλους να κάνουν οτι καταλαβαίνουν.Τέλος, οι ελεύθερες σχέσεις πληγώνουν μόνο τους ανθρώπους που προσποιούνται οτι θέλουν ελεύθερη σχέση, αλλά κατά βάθος θέλουν κάτι άλλο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ