Πώς έφτασε η αστυνομία στους τρεις δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου

Πώς έφτασε η αστυνομία στους τρεις δράστες του εγκλήματος στου Φιλοπάππου Facebook Twitter
Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε τον θάνατο ο 25χρονος φοιτητής. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
6

Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στου Φιλοπάππου αλλά και δεδομένα από παλαιότερες επιχειρήσεις, οδήγησαν την αστυνομία στους δράστες της ληστείας που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, οι οποίοι φέρεται να ομολόγησαν ότι επιχείρησαν να ληστέψουν τον 25χρονο και τη φίλη του με την απειλή ενός σπασμένου μπουκαλιού, αλλά αρνούνται ότι έσπρωξαν τον νεαρό στον γκρεμό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες, καθώς είχε βρεθεί γενετικό υλικό τους και αποτυπώματα σε αντικείμενα που άγγιξαν καθώς άρπαζαν την τσάντα της κοπέλας. Οι ύποπτοι είχαν σημανθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας και μόλις διαπιστώθηκε αυτό ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Φέρεται να βοήθησε και η μαρτυρία της 23χρονης πορτογαλίδας φίλης του θύματος, που κλήθηκε να αναγνωρίσει τους υπόπτους σε φωτογραφίες σεσημασμένων, ενώ οι αρχές κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν και κλήσεις κινητών τηλεφώνων. 

Οι δύο Πακιστανοί, που είναι ηλικίας 17 και 28 ετών, εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την χώρα. Ο τρίτος ύποπτος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι οι τρεις ύποπτοι πιστεύεται πως είναι μέλη μιας από τις συμμορίες που δρουν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο 17χρονος είχε προσαχθεί τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που στόχο είχε την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη «χαρτογράφηση» των περιοχών του κέντρου της Αθήνας. 

Ο 28χρονος Πακιστανός θεωρείται επίσης μέλος σκληρής συμμορίας, ενώ ο Ιρακινός, επίσης 28 ετών, φέρεται να είχε καταγραφεί στα αστυνομικά αρχεία για παραβατική πράξη από κεντρικό τμήμα της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αναζητούνται δύο ακόμα συνεργοί τους, καθώς η αστυνομία έχει συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι άλλοι δύο Πακιστανοί, μέλη της ίδιας συμμορίας, έδρασαν μαζί με τους τρεις συλληφθέντες στου Φιλοπάππου. 

Οι συλληφθέντες, κατά την πολύωρη ανάκρισή τους, περιέγραψαν πώς έδρασαν στου Φιλοπάππου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο ένας τραβούσε την τσάντα της κοπέλας, ενώ οι άλλοι δυο απειλούσαν τον 25χρονο. Εκείνος για να προστατευτεί άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να παραπατήσει και να πέσει από τα βράχια και να σκοτωθεί.

«Τον απειλήσαμε με ένα μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Προσπάθησε να μας αποφύγει και έπεσε στο κενό. Δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε», είπαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Και οι τρεις δράστες απενεργοποίησαν τα κινητά τηλέφωνά τους έπειτα από τον θάνατο του φοιτητή.

Οι τρεις κατηγορούμενοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Ελλάδα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Με το συμπάθιο, αλλά όταν απειλείς κάποιον με όπλο δεν μπορείς να λες ότι δεν θέλεις να τον σκοτώσεις, εφόσον τα όπλα σκοτώνουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο κι αυτό δεν μπορείς να πεις ότι δεν το γνωρίζεις.Αν μπει κάποιος μέσα στο σπίτι μου με κακές προθέσεις και του κοπανήσω το κεφάλι με ένα τηγάνι, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήθελα να τον σκοτώσω: από την στιγμή που βάζω όλη μου την δύναμη με ένα βαρύ αντικείμενο πάνω στο κεφάλι του άλλου σημαίνει ότι θέλω να τον εξουδετερώσω με οποιοδήποτε κόστος και αναλαμβάνω την ευθύνη.
Και γω αυτο σκεφτηκα. Ειχαν προσαχθει, ηταν γνωστη η δραση τους κτλ κτλ. Οποτε τι; Τους ξαμολαμε παλι οξω κι οποιον παρει ο χαρος; Με την κυριολεξια της λεξης. Και οχι, δεν πιστευω οτι δεν ηθελαν να τον σκοτωσουν. Ειναι εγκληματικες φυσεις, χωρις ορια και ηθικους ενδοιασμους. Ατομα που στερουνται βασικων ανθρωπινων ενστικτων και στων οποιων τη συνειδηση (;) η ανθρωπινη ζωη ειναι ισαξια με μερικα ευρω. Το αποδεικνυουν οι πραξεις τους. Και το οτι επιστρατευσαν την οση ευφυια διαθετουν στο να προσπαθησουν να διαφυγουν.
Τα παιδιά με τα dislikes μάλλον ψωνίζουν ανταλλακτικά από τα γνωστά καταστήματα φθηνών εξαρτημάτων κινητών.Ελπίζω τώρα να καταλάβατε γιατί είναι φθηνά τα ψιψιψίνια και τα κοκοκόψαρα.Ή μήπως όχι;;;;Να το κάνω πιο λιανά παιδάκια;Η σπασμένη οθόνη που μόλις αντικατέστησες σε τιμή ευκαιρίας, παίζει και να είναι του Νικόλα.