Τραγωδία στου Φιλοπάππου: Ανοιχτή επιστολή και «κατηγορώ» σε Τσίπρα και Καμίνη από την μητέρα του 25χρονου που πέθανε

Τραγωδία στου Φιλοπάππου: Ανοιχτή επιστολή και «κατηγορώ» σε Τσίπρα και Καμίνη από την μητέρα του 25χρονου που πέθανε Facebook Twitter
Eurokinissi
16

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στέλνει η Λαμπρινή Μουστάκα, μητέρα του 25χρονου Νικόλα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στα βράχια του Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο νεαρός ο οποίος δέχτηκε επίθεση με σκοπό τη ληστεία, βρέθηκε νεκρός έχοντας πέσει από μεγάλο ύψος.

Η μητέρα του Νικόλα ζητά από την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την αστυνόμευση στην περιοχή και διερωτάται αν «θα έπρεπε η Πολιτεία, αντί να διαθέτει την μισή αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του πολιτικού μας προσωπικού και των οικογενειών τους, να διαθέτει ισχυρότερη αστυνομική δύναμη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο;».

Σε άλλο σημείο της επιστολής τονίζοντας όλα όσα δεν έχουν γίνει αναφέρει: «Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία να διαθέσει κάποια κονδύλια από τα χρήματα των βαρέως φορολογουμένων πολιτών της, όχι μόνον στους κατά την κοινή γνώμη παχυλούς μισθούς σας και στις φιέστες για τα Κούλουμα, αλλά και για να περιστοιχίσει με κιγκλιδώματα ασφαλείας όλο αυτό το πλατό το οποίο εμφανίζεται ως φαιό νταμάρι και καταλήγει σε αβύσσους και στο οποίο μπορεί κάποιος να γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή ακόμα και μη δεχόμενος την επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας;».

«Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον σκότωσε η ίδια του η Πατρίδα με την δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια», καταλήγει η επιστολή.

Αναλυτικά όλη η επιστολή της Λαμπρινής Μουστάκα:

Προς :
Tον Πρωθυπουργό
κ. Αλέξη Τσίπρα
Τους αρμόδιους Υπουργούς
Τον Δήμαρχο Αθηναίων

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και πάντα ένιωθα περήφανη γι αυτό. Το μνημείο του Φιλοπάππου το είχα επισκεφθεί σε παλαιότερες εποχές, τότε που υπήρχε η δυνατότητα, αλλά και η ασφάλεια, να περιηγηθείς τον υπέροχο λόφο των Μουσών και να θαυμάσεις από ψηλά περιμετρικά κάθε γωνιά της όμορφης πόλης μας.

Ο γιος μου Νικόλας, γέννημα- θρέμμα και αυτός της Αθήνας, δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μνημείο. Είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τα Μνημεία του Θησείου, αλλά οι περιηγήσεις του νοτίως του αρχαιολογικού χώρου είχαν περιορισθεί μέχρι τον πεζόδρομο που οδηγεί στον ΄Αγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη.

Στα 21 του χρόνια, ακολουθώντας και αυτός τους χιλιάδες συνομηλίκους του, που διωγμένοι από την ίδια τους την πατρίδα, έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα «καλύτερο αύριο», εγκαταστάθηκε στην Σκωτία, όπου τον καλοδέχθηκαν, τον προστάτεψαν και τον γέμισαν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον. "Η Σκωτία είναι το μέλλον", έλεγε, "η προοπτική". " Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές". Τώρα, λοιπόν, δεν είναι ούτε για διακοπές.

Πράγματι, αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές, μόνο που αυτή την φορά είχε την ατυχία να ανεβεί στον Λόφο του Φιλοπάππου θέλοντας να δείξει από ψηλά σε φίλη του, μια κοπέλα από την Πορτογαλία, τις ομορφιές της πόλης που τόσο αγάπησε.

Λάθος του; ΝΑΙ. ΜΟΙΡΑΙΟ. Γιατί ο Νικόλας, απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή.
Επισκεπτόμενη μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού μου τον χώρο για να αποθέσω λίγα λουλούδια, έγινα μάρτυς εικόνων, που μόνο θλίψη, απογοήτευση, αλλά και οργή με γέμισαν. Επιπροσθέτως, αν και συνοδευόμουν από αρκετά συγγενικά μου πρόσωπα, ένιωθα ανά πάσα στιγμή επαπειλούμενη από κάθε μορφής εγκληματική ενέργεια, αν και ήταν μέρα μεσημέρι.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία, αντί να διαθέτει την μισή αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του πολιτικού μας προσωπικού και των οικογενειών τους, να διαθέτει ισχυρότερη αστυνομική δύναμη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο;
Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία να διαθέσει κάποια κονδύλια από τα χρήματα των βαρέως φορολογουμένων πολιτών της, όχι μόνον στους κατά την κοινή γνώμη παχυλούς μισθούς σας και στις φιέστες για τα Κούλουμα, αλλά και για να περιστοιχίσει με κιγκλιδώματα ασφαλείας όλο αυτό το πλατό το οποίο εμφανίζεται ως φαιό νταμάρι και καταλήγει σε αβύσσους και στο οποίο μπορεί κάποιος να γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή ακόμα και μη δεχόμενος την επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας ;

Μήπως θα έπρεπε όλος αυτός ο χώρος πέριξ του Μνημείου του Φιλοπάππου να φωτίζεται επαρκώς μονίμως, και όχι μόνον όταν τον επισκέπτεται ο Obama;

Μήπως οι εικόνες των παραπηγμάτων και των πρόχειρων καταυλισμών, αλλά και των σκισμένων ρούχων, των παρατημένων μέσα στους θάμνους, θα έπρεπε να απουσιάζουν;

Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία, αντί να καλοδέχεται προσφέροντας "γη και ύδωρ" στα πάσης λογής εγκληματικά και επικίνδυνα με άγρια ένστικτα στοιχεία, να προνοεί πρωτίστως για την ασφάλεια των ίδιων της των πολιτών τους οποίους αφαιμάσσει καθημερινά, εγκαταλείποντάς τους παράλληλα στα χέρια αδηφάγων συμμοριών, για τις οποίες η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει λιγότερη σημασία από την αξία ενός κινητού, ή μιας χρυσής αλυσίδας;

Κύριε Πρωθυπουργέ,


Έχετε συνειδητοποιήσει ποια χώρα υπηρετείτε;

Η Αθήνα μας είναι η αρχαιότερη και ιστορικότερη πόλη στον ευρωπαϊκό χώρο και πόλος έλξης επισκεπτών που έχουν ως όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ακρόπολη, ένα χώρο τον οποίο έχετε εγκαταλείψει, όπως άλλωστε και όλη την όμορφη πατρίδα μας, έρμαιο στην δράση συμμοριών και κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων, οι οποίες δραστηριοποιούνται και λυμαίνονται τους επισκέπτες ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Οι πολιτισμένες χώρες, κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίζουν, όταν υπάρχει τέτοια φυσική επικινδυνότητα, να περιστοιχίζουν τον χώρο με κιγκλιδώματα ασφαλείας, να τοποθετούν αντιολισθητικές πλάκες στα μονοπάτια, να κλειδώνουν όλες τις προσβάσεις μετά την δύση του ηλίου και κυρίως, να φωτίζουν επαρκώς τον χώρο, έργο το οποίο εσείς έχετε παραχωρήσει στο ρομαντικό φως της πανσελήνου!

Εσείς, κυρία Υπουργέ Τουρισμού,

Μήπως θα έπρεπε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς να φροντίσετε εκ των προτέρων για όλα αυτά και, πριν προσκαλέσετε τους επισκέπτες σε αυτή την χώρα, να τους εξασφαλίσετε τουλάχιστον την ασφάλεια των προσωπικών τους αντικειμένων, αλλά και της ίδιας τους της ζωής ;

Μήπως, αντί να επαίρεστε κάθε χρόνο για την αύξηση του αριθμού των τουριστών, να τους ενημερώνετε ότι εδώ μέσα στην καρδιά της Αθήνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνουν βορρά "μελαμψών"(;) κακοποιών, όπως αυτών που επιτέθηκαν στον Νικόλα μου;

Τον Νικόλα μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον καλοδέχθηκε η Σκωτία, προσφέροντάς του αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση και τον τίμησε, όπως και ο ίδιος τιμούσε με την συμπεριφορά του την χώρα καταγωγής του ως πρεσβευτής σε ξένο κράτος.

Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον φιλοξένησε και τον προστάτεψε το βραχώδες και απόκρημνο, αλλά παράλληλα προστατευμένο από την Πολιτεία, κάστρο του Εδιμβούργου και τον σκότωσε η ίδια του η Πατρίδα με την δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια.

Λαμπρινή Μουστάκα
Η Μητέρα του Νικόλα

 

Ελλάδα
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ο Τσίπρας επιβάλλεται να φύγει, όχι μόνο γιατί απέτυχε ως κυβέρνηση αλλά κυρίως γιατί μετατράπηκε σε άλλοθι κάθε ρατσιστή και φασίστα να νομιμοποιεί τις απόψεις του πίσω από τον μανδύα της αντιπολίτευσης. Δεν μιλάω τόσο για την κατάπτυστη επιστολή αλλά για τη συλλογική νοοτροπία που έχει δημιουργηθεί. Οδηγούμαστε σε δρόμους σκοτεινούς γιατί αυτό το τσίρκο θα το αντικαταστήσει μια παράταξη που είναι φιλελεύθερη μόνο προς την ελαστικοποίηση των όρων εργασίας. Στα υπόλοιπα συντάσσεται με μια πλήρως συντηρητική εκλογική βάση. Μοιάζει ανέξοδη και επιβεβλημένη η κριτική στον Τσίπρα και το συνάφι του γιατί πέρα από κάποιες εκλάμψεις περί ισότητας, ελάχιστα πράγματα είχαν προβλεφθεί και η ανοργανωσιά οργιάζει. Το πρόβλημα είναι ότι η μεγαλύτερη μερίδα της κριτικής λίγο ενδιαφέρεται για τις οποίες οικονομικές συνθήκες ή για τους νεκρούς σε φωτιές και δολοφονίες. Αυτά χρησιμοποιούνται κατ επίφαση και ως βιτρίνα βαθύτερων παθογενειών της "Αγίας" ελληνικής οικογένειας. Ευελπιστώ οτι ο Κυριακος ως επόμενος πρωθυπουργός θα μετριάσει λίγο τον εκφασισμό και δεν θα σταθεί δίπλα στην εκλογική του βάση την οποία πιθανόν αναγκάζεται να κανακέψει για να τον φέρει στην εξουσία. Τα ίδια άλλωστε έκαναν και οι Συριζαιοι πρωτύτερα.
ελεος - παιδια το οτι οι ανθρωποι ηταν σεσημασμενοι (α) και παρανομοι μεταναστες (β) και κυκλοφορουσαν ελευθεροι ξερεις ποιοιυς πλητει περισσοτερο;;;Τους νομιμους ή παρανομους μεταναστες, που προσπαθουν και βγαζουν το ψωμι τους με δουλεια. Αυτους δυσφημουν και αυτους στοχοποιουν αυτοι που νομιζουν οτι αν τη πεσεις και σε ενα τουριστα και του ψειρισεις ενα κινητο - δεν τρεχει και τιποτα - η ατιμη η φτωχια ναουμ. Το αν η επιστολη ηταν καταπτυστη σου ευχομαι να μην ερθεις ποτε σε συνθηκες που θα μπορεσεις να τη κατανοησεις. Λιγο ενσυναισθηση δεν βλαπτει.
Μεγαλος ο πονος της μητερας του Νικολα για τον χαμο του γιου της και κατανοητος.Δεν δικαιολογει ομως με τιποτα ολα αυτα τα ρατσιστικα, σοβινιστικα και ανακριβη στοιχεια που περιεχονται στην επιστολη της και την οποια εσεις τοσο απερισκεπτα (ελπιζω) δημοσιευεται.Κριμα που δεν μπορω να ειμαι υπερηφανος, σαν την κυρια απο την Αθηνα, επειδη ετυχε να γεννηθω και να μεγαλωσω στον Πειραια.Επειδη δεν ζω (συμφωνα με την κυρια) στην αρχαιοτερη πολη της Ευρωπης (πολυ γελιο).Επειδη εχω αρκετους μελαμψους φιλους στους οποιους κανεις δεν προσφερε μεχρι τωρα γη και νερο, αναγκασμενοι να ζουν σε πολυ δυσκολες συνθηκες, οι περισσοτεροι προσφυγες πολεμου και οχι οικονομικοι μεταναστες οπως ο ιδιος ο ατυχος γιος της κυριας.Η εγκληματικοτητα ειτε αυτη προερχεται απο ημεδαπους ειτε απο αλλοδαπους δεν εχει να κανει με τοπους και πατριδες, αλλα με κοινωνικες συνθηκες κε προσωπικα βιωματα του καθε ανθρωπου.Τα ειλικρινη και θερμα συλλυπητηρια μου στην κυρια απο εναν οικονομικο μεταναστη στην Βιεννη.
Δεν νομίζω να καταλαβες αυτο που ειπε η μητερα του. Συγκεκριμενα το "μελαμψων" το εβαλε σε εισαγωγικα και με ερωτηματικό. Εμένα μου έδωσε την εντυπωση οτι μάλλον αναφέρετε ειρωνικά στην περιγραφή που δόθηκε απο τις αρχες. Είναι πολύ σκληρό να κουνάς το δάχτυλο σε μια γυναίκα που έχασε το παιδί της και το μόνο που της έχουν πει ως καθορισμό του ποιός και γιατί είναι αυτό το μελαμψος. Επίσης το να είναι κάποιος σε χειρότερη μοίρα δεν καθιστά τον πόνο της λιγότερο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να κάνεις μαθήματα σε μια γυναίκα που μέσα στον πόνο της προσπαθεί λιγο να αφυπνήσει ανθρώπους που πέρα απο λόγια και ρητορίες αποτυγχάνουν στα βασικά: να διατηρήσουν την ασφάλεια σε εναν τόπο.
Φίλε μου, συγχώρεσε και κανένα λάθος στην έρημη γυναίκα, ισως και και να μην έχεις παιδιά ώστε να είσαι σε θέση και μόνο να φανταστείς τον πόνο της! Θα υπάρχουν και αρχαιότερες πόλεις στην Ευρώπη, δεν είμαι αρχαιολόγος να ξερω. Αλλά η γκετοποίηση που έχουν υποστεί τα απολύτως κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, τα σημεία που θα επισκεφθεί ο ανυποψίαστος τουρίστας, δεν έχουν προηγούμενο στον κοσμο! Όταν χρειαστεί να κατέβουμε νύχτα κέντρο με τη γυναίκα μου (πχ για κάποιο θέατρο) είμαστε χωρίς ρολογια, κινητά, πορτοφόλια, τσάντα, με 10 ευρώ στην τσεπη για το ταξι, την ταυτότητα μας και μια πιστωτική κάρτα για να πληρώσουμε αν χρειαστεί να φάμε κάτι. Και την επόμενη φορά που θα έρθεις για διακοπές στην Ελλάδα, πέρνα μια βόλτα μετά τη δύση του ήλιου απ'τα εν λόγω μερη με ενα καλο ρολόι, μια βιντεοκάμερα ή ενα κινητό κι αν βγεις ζωντανός ξαναμιλαμε.
mind the gap Ναι, η Αθήνα είναι η αρχαιότερη πόλη στην Ευρώπη με συνεχή κατοίκηση από τη Νεολιθική περίοδο (συζητήσιμο είναι ίσως αν το Άργος είναι κάπως παλαιότερο). Επί της ουσίας, είναι πολύ άκομψο (για να το θέσω ήπια) να βάζεις λόγια στο στόμα αυτής της κυρίας. Το "γη και ύδωρ" πήγαινε προφανώς στους εγκληματίες, η δικιά σου ερμηνεία είναι παντελώς αστήρικτη. Όπως παντελώς αστήρικτα είναι και τα περί σοβινισμού.
Καμία κλιματική αλλαγή και κανένας στρατηγός άνεμος δεν φταίνε για τον θάνατο αυτόν είτε ήταν δολοφονία είτε ατύχημα. Η ευθύνη είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ της κυβέρνησης και της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε για να παραστήσει τη δήθεν «αριστερή» - και επί Καραμανλή 140.000 αλλοδαποί εισέρχονταν επίσημα στη χώρα. (επίσημα στοιχεία εδώ: https://goo.gl/HuK5aL)Αναρωτιέμαι όμως, πως αυτή η υπόθεση είχε να εμφανιστεί 5 μέρες στην ειδησεογραφική ροή της Lifo όταν για τα επερχόμενα γενέθλια της Μαντόνα είχαμε σχεδόν 2 άρθρα τη μέρα...
Ειναι τραγικο. Δεν υπαρχουν λογια. Τα εγραψε παρα πολυ σωστα η μητερα του Νικολα. Για την ασφαλεια που δεν υπαρχει, για αλλες πατριδες που σε αγκαλιαζουν και σε προστατευουν ενω δικη σου ουτε αυτο το πολυ βασικο δεν μπορει να κανει, για τους παχυλους μισθους, για την απολυτη παραδοση της χωρας στο τιποτα και η λιστα δεν εχει τελος.Δυστυχως φοβαμαι οτι του Τσιπρα και της συμμοριας του απο το ενα αυτι θα τους μπουν και απο το αλλο θα τους βγουν τα οσα ειπε αυτη η μανα. Δεν μπορει παρα να ειναι εκουσια και μεθοδευμενη η κατρακυλα που ζουμε. Θερμα συλλυπητηρια στην οικογενεια του Νικολα.
Δεν ειναι δυνατον να γινεται αυτο στη πιο τουριστικη περιοχη οταν μαλιστα εχουν προηγηθει μαχαιρωματα και ληστειες επι καθημερινης βασεως. Δηλωνει αποφαση να υπαρξει ανομια και τρομος - συνειδητη. Οταν η αστυνομια θελει ακομα και περιοχες γκετο οπως εγινε μετα το 2007 η Ευριπιδου ηρθαν στα ισια τους.
Η ασφαλεια στην Αθηνα κατερευσε επι Παυλοπουλου το 2007 και μετα - η δολοφονια Γρηγοροπουλου ηταν ακριβως ενδειξη οτι δεν τους απασχολουσε η ασφαλεια του πολιτη - τα ειχαν αφησει στον αυτοματο πιλοτο. Ο Δενδιας επειδη ειχε πολιτικη αποφαση να τελειωνει με το θεμα επαναφερε μια στοιχειωδη ασφαλεια στο κεντρο απο το 2012 και αυτο κραταει μεχρι σημερα λογω κεκτημενης ταχυτητητας (αυτο που ο Πανουσης αναφερε ως το κεκτημενο Δενδια)Μεχρι πριν 1-2 χρονια ο λοφος ηταν απολυτα ασφαλης.Πολυ απλα αυτοι δεν νοιαζονται για την ασφαλεια των ανθρωπων, τους ενοχλει η σκεψη οτι με μια εξακριβωση στοιχειων μπορει να εξασφαλίσουν όντως την ασφαλεια μιας περιοχης - να κανουν το κοστος για ανθρωπους που θελουν να παρανομησουν υψηλό. Ειναι τοσο μπλεγμενοι με ΛΜΑΤ στοιχεια τυπου Πυρηνων και wanabe προλεταριους που αδυνατουν να το δουν. Απλα δεν τους νοιαζει, ισα ισα ειναι απελπισμενοι για να προκύψει μια οποιαδηποτε λουμπεν προλεταριατο για να πουλανε ξανα τα ξεπερασμενα παραμυθια και αναλύσεις τους.
Ε βεβαια ακροαριστερη τρομοκρατια Χαυγη στη φυλακη και μονο 50 πνιγμενοι το 2014 στο Αιγαιο αντι 1000 το 2015 ταυτοχρονα. Βγαλαν φλυκταινες οι δικαιωματιστες.
Πολύ απλά ο φόβος σε εποχές ακραίας φορολογίας και οικονομικής αφαίμαξης είναι σούπερ χρήσιμος. Όσο για το θέμα, ο κόσμος φοβάται να πει την άποψη του ελεύθερα, μήπως και τον πουν ρατσιστή...Βλέπε Κική Δημουλά για Κυψέλη, πριν μερικά χρόνια.