Διακοπή ρεύματος σχεδόν στη μισή Αθήνα - Προβλήματα και στο μετρό

Διακοπή ρεύματος σχεδόν στη μισή Αθήνα - Προβλήματα και στο μετρό Facebook Twitter
4

Χωρίς ρεύμα έμειναν το μεσημέρι της Τετάρτης το κέντρο της Αθήνας καθώς και πολλά προάστια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν χρήστες στο twitter, διακοπή ρεύματος σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Πειραιά, Φάληρο, Ελληνικό, Καισαριανή, Νέο Κόσμο, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά και Μαρούσι.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης οφείλονται σε σοβαρή βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης, ενώ σε νεότερη ενημέρωση γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε μία ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε και η γραμμή 2 (Ανθούπολη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το μετρό οι συρμοί ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό. Το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και φανάρια, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στους δρόμους.

Ήδη η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ σε πολλές περιοχές.

Ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης αναφέροντας τα εξής:

«Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν πειραζει που δε συντηρείται επαρκώς το δίκτυο λόγω του ότι οι ιδιωτες εργολάβοι της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι μήνες/χρόνια.Φτάνει που επιτύχαμε να παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα..

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ