Το βίντεο 6 δευτερολέπτων που το Youtube απαγόρευσε επειδή τρόμαζε υπερβολικά τους χρήστες

Το βίντεο 6 δευτερολέπτων που το Youtube απαγόρευσε επειδή τρόμαζε υπερβολικά τους χρήστες Facebook Twitter
3

Το YouTube απαγόρευσε μια διαφήμιση για το φιλμ «The Nun» (Η καλόγρια), μια επερχόμενη ταινία τρόμου, καθώς έκρινε πως παραβιάζει την πολιτική του για βίαιο και σοκαριστικό περιεχόμενο και πως τρόμαζε υπερβολικά τους χρήστες.

Όπως μεταδίδουν ξένα μίντια, η διαφήμιση ήταν τόσο ενοχλητική, ώστε ένα tweet που προειδοποίησε τους χρήστες εναντίον της έγινε viral και συγκέντρωσε 135.000 retweets.

Τα παράπονα έφτασαν και στο YouTube το οποίο έλαβε μέτρα.

Το YouTube δεν επιτρέπει «προωθήσεις που είναι πιθανό να προκαλέσουν σοκ ή τρομάξουν» στην υπηρεσία του και η διαφήμιση είναι αναμφισβήτητα τέτοιας κατηγορίας. Συνεπώς η προβολή της ως διαφήμιση δεν επιτρέπεται πλέον.


Το Διαδίκτυο και το YouTube ειδικότερα, εδώ και πολύ καιρό έχει ενεργήσει ως χώρος δράσης φαρσέρ και τρολς που δημοσιεύουν βίντεο με στόχο να αιφνιδιάσουν και να τρομάξουν ανυποψίαστους χρήστες. Όμως η πλατφόρμα δεν επιθυμεί πλέον κάτι τέτοιο και περιλαμβάνει τέτοιο περιεχόμενα στα ανεπιθύμητα βίντεο, όταν αυτό καταγγέλλεται.

Το θρίλερ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, και επικεντρώνεται γύρω από μια έρευνα του Βατικανού για την αυτοκτονία μιας καλόγριας.

Όμως, η κατάργηση του μόλις 6 δευτερολέπτων σποτ στο YouTube, για κάποιους απλά έκανε το φιλμ ακόμη πιο διάσημο καθώς το teaser εξακολουθεί να υπάρχει στο YouTube ως αυτόνομο βίντεο. Απλά δεν μπορεί να προβληθεί ως διαφήμιση.

Το σποτ που κόπηκε:

 

Το κανονικό τρέιλερ της ταινίας:

 
Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ωστόσο οι αποκεφαλισμοί από τους τζιχανιστές δε θεωρούνταν προφανώς βίαιοι ή τρομακτικοί κι έτσι παρέμεναν στο site για πολύ καιρό. Εντάξει, καταλάβαμε ότι πλήρωσαν οι παραγωγοί για να διαφημιστεί η ταινία ως τρομακτική.