«Υπερβολική» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, την τελετή υποδοχής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. 

 

Μάλιστα ο κ. Ζουράρις εγκάλεσε τους στρατιωτικούς για «αβλεψία και απροσεξία».

 

«Ξαναχάσαμε το μέτρο, εμείς οι ιδρυτές του μέτρου. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Αμυνας, δυο υφυπουργοί, Εξωτερικών και ο αρχηγός του Στρατού, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και το τιμητικό άγημα του Στρατού, όλοι και όλα να αποδώσουν τιμές στους δυο στρατιωτικούς μας που έκαναν απλώς το οπλικό τους καθήκον, αυτό που επιβάλει η οπλιτική παράδοση του γένους τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Σύμφωνα με αυτή οι οπλίτες μας οφείλουν να μπορούν και όταν παύουν να μπορούν», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

«Δηλαδή, αυτή η ''Βίπερ Νόρα'', απώλεια του μέτρου τι ακριβώς ετίμησε; Την αβλεψία των δυο στρατιωτικών μας; Την απροσεξία τους; Ακόμα και την ατυχία τους ίσως; (...) Δηλαδή τι τιμές θα τους είχαμε απονείμει αν είχαν απελευθερώσει τα Κατεχόμενα; Έμεινε καμία τιμή;».

 

Κατά τον ίδιο, η υποδοχή έπρεπε να είναι «τρυφερή και χαρούμενη». 

 

«Ο Ερντογάν απέδειξε για μια ακόμη φορά, μέσα στην αυθαιρεσία της τουρκίλας του, το υψηλό πολιτικό του διαμέτρημα, όταν ξαφνικά σε μια έκρηξη τουρκικού πολιτισμού μας έδωσε τους δυο στρατιωτικούς μας κατά την αγρυπνία και τον όρθρο της Παναγιάς μας. Chapeau», κατέληξε.