Σκουρλέτης: Έχουμε απέναντί μας μια αυτιστική αντιπολίτευση

Σκουρλέτης: Έχουμε απέναντί μας μια αυτιστική αντιπολίτευση Facebook Twitter
(Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
4

«Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Στο θέμα της οικιστικής πολιτικής κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι «είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία», αντιθέτως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία», και αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον τόπο, συμπληρώνει.

Όσον αφορά την οικονομία και το μετα-μνημονιακό σκηνικό, ο Π. Σκουρλέτης, επικαλούμενος σειρά δεικτών, συμπεραίνει ότι «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Σχετικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «αυτιστική» την αντιπολίτευση.

Χαρακτηρισμό που δικαιολογεί λέγοντας πως «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η πολιτική της ακραίας λιτότητας μας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια», και στον τομέα της πυρόσβεσης.

Για τη νέα Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες, αντικαθιστώντας την Πολιτική Προστασία, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι «η βασική λογική αυτού του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι ότι προσπαθεί να ενσωματώσει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων και των φυσικών καταστροφών, στη λειτουργία αυτού του φορέα τόσο την επιστημονική γνώση και εμπειρία μαζί με την αντίστοιχη διαχειριστική εμπειρία αυτών των καταστάσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αρχικά η γραμμή εμμέσως πλην σαφώς ήταν "μαζί τα χτίσαμε" και "εσείς φταίτε που καήκατε". Τώρα βγάζουν την ουρά τους απ' έξω γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία», αλλάζουν το τροπάριο και λένε "εσείς φταίτε που καήκατε γιατί ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ". Το ζουμί είναι το ίδιο δηλαδή. Όπως είπε και ο εμετικός Σπίρτζης κάνοντας μικροπολιτική πάνω από τις απανθρακωμένες σορούς, φταίνε κυρίως τα "πολυτελή" αυθαίρετα. Ευτυχώς που δεν είπε και "των αστών". Το μόνο που δεν έχουν πει ακόμα είναι "καλά να πάθετε". Αναρωτιέμαι όμως, άραγε, στον νέο φορέα ποιοί και πόσοι θα διοριστούν; Και πόσο σχετικοί θα είναι με το αντικείμενο;
Ο νέος φορέας - για τις τόσο σοβαρές και υπερκομματικές / "εθνικές" αρμοδιότητές του - συγκροτήθηκε σε μόλις 10 μέρες, χωρίς κοινοβουλευτικό διάλογο και αντίλογο.Και εξασφάλισε και 500 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση.Όταν επί τριάμιση χρόνια η κυβέρνηση σφύριζε αμέριμνη ! Είναι μάλλον σίγουρο ότι αν ψαχτεί, δεν θα υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παγκοσμίως ποτέ !Μια ΣΟΒΑΡΗ κυβέρνηση, θα ντρεπόταν να ανακοινώσει καν την σύσταση του φορέα με αυτά τα δεδομένα.Αλλά, όταν το μόνο σου όπλο είναι ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ η επικοινωνιακή χειραγώγηση των ιθαγενών, επιλέγεις ένα εντυπωσιακό καθρεπτάκι ! Βολεύεις και ένα ΔΣ και καμιά πενηνταριά δικούς σου και μέχρι την επόμενη καταστροφή κερδίζεις πολιτικό χρόνο και κατηγορείς την αντιπολίτευση για αυτισμό, άσχετα αν σπαταλιώνται πόροι, σιγά τώρα !
Σκουρλέτης: Έχουμε απέναντί μας μια αυτιστική αντιπολίτευση Πηγή: www.lifo.grΣτους συνειδητά "πιασάρικους" χαρακτηρισμούς που στοχεύουν να εξάψουν το πόπολο, είναι μανούλες οι Συριζαίοι.Το μόνο λάθος που κάνουν είναι ότι, μία αναγωγή στο πρόσφατο παρελθόν και σύγκριση με την δική τους στάση σε ανάλογη περίπτωση, προκύπτει ότι ο πολιτικός αυτισμός είναι διαχρονικός και δεν κάνει διακρίσεις σε κόμματα.Και ειδικά στην Ελλάδα - όπου ΑΚΟΜΗ η "πελατειακή" σχέση πολιτικού-πολίτη καλά κρατεί - έχει πολλή "ύλη" να καταβροχθίσει.Πάντως,οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ αυτογνωσία. Επανειλημμένα κατηγορούν την αντιπολίτευση για ό,τι έκαναν οι ίδιοι ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ - ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΖΕΙ, ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ! Το θράσος ότι ο πολίτης είναι στα όρια του Αλτσχάϊμερ με όσα του κάνουμε - φροντίζουμε άλλωστε και με το παιδαγωγικό σύστημα να τον κρατάμε μακρυά από την αριστεία για να μην κρίνει εμάς τους μετριότατους !Οι επόμενες εκλογές θα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, γιατί ο ελληνικός λαός - μετά από όσα του υποσχέθηκαν και όσα τελικά έγιναν -, θα κληθεί να υπερασπισθεί να μην τον θεωρούν ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟ !
Ευτυχώς που είμαι σε άδεια και κοιμήθηκα παραπάνω. Μάλλον δεν πρέπει να έχω ξυπνήσει ακόμα. Αν πάλι είμαι ξύπνιος νιώθω απίστευτη ευφορία που ξύπνησα την κατάλληλη χρονική στιγμή που όλα τα κακά περάσαν και είναι παρελθόν. Αποδέκτης πολλών τέτοιων σχολίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λυπάμαι όλους τους άλλους λαούς του κόσμου που καλούνται να ανεβούν τον Γολγοθά τους.