Μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους γονείς: Πείτε στα παιδιά σας πως δεν θα τα βάλουμε φυλακή αν δεν τρώνε

Μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. στους γονείς: Πείτε στα παιδιά σας πως δεν θα τα βάλουμε φυλακή αν δεν τρώνε Facebook Twitter
10

Ένα μήνυμα προς του γονείς σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν στα παιδιά τους αστυνομικούς αποφάσισε να στείλει η ΕΛ. ΑΣ.

Σε μια απόπειρα να εξηγήσει στους γονείς πως τα δεν θα πρέπει τα παιδιά τους να φοβούνται τους αστυνομικούς, αντιθέτως να απευθύνονται σε αυτούς όταν κάτι τους φοβίζει, τους απευθύνει έκκληση μέσω Twitter.

«Αγαπητοί γονείς, δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι κανείς αστυνομικός δεν θα τα βάλει στη φυλακή "αν δεν είναι φρόνιμα", "αν δεν φάνε το φαγητό τους", "αν δεν κοιμούνται το μεσημέρι"», αναφέρει το μήνυμα.

Και καταλήγει: «Εμείς θέλουμε να έρχονται σε εμάς όταν κάτι τους φοβίζει και όχι να είμαστε αυτοί που φοβούνται»

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Αγαπητοί γονείς, δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι κανείς αστυνομικός δεν θα τα βάλει στη φυλακή "αν δεν είναι φρόνιμα", "αν δεν φάνε το φαγητό τους", "αν δεν κοιμούνται το μεσημέρι"»Ποσο ρεαλιστικο ειναι αυτο το σεναριο; Προσωπικα δεν το εχω ακουσει ποτε στον περιγυρο μου. Σε αναλογο στυλ εννοειται εχω ακουσει πολλα, αλλα συγκεκριμενα για αστυνομικους οχι.
Πάρα πολύ ρεαλιστικό, δυστυχώς. όρεξη να χει κανείς, στην αγαπημένη μας Ελλάδα που οι γονείς ακολουθούν τον πατροπαράδοτο 'παιδαγωγικό αυτόματο' των γονιών και παππούδων τους(που μεγάλωσαν παιδιά στην Κατοχή, στην ύπαιθρο και την άγνοια) αντί να διαβάσουν και να ενημερωθούν, σε κάθε οικογένεια και εναλλακτική. 'Φάε γιατί θα φωνάξω τον αστυνόμο απέναντι, κοίτα τον σε κοιτάζει απαπα', θα έρθει η αρκούδα, θα σε μαζέψει ο γύφτος που μαζεύει παιδάκια άκου τον(και ρατσισμούλης, φυσικά), κύριε αστυνόμε/φύλακα δε θα μαζέψετε το Γιαννάκη αμα δε κάθεται ήσυχος?" . Μια χώρα που μεγαλώνει ηλιθίους, μια ζωή.
Κι εμένα προσπαθούσε να με φοβίσει η θυρωρός της πολυκατοικίας με κάποιον Αράπη που τάχα ζούσε κρυμμένος στον κρυφό φωτισμό της εισόδου! Πού να'ξερε η πτωχή ότι ως παιδάκι έβλεπα ταινίες με τον Σίντνεϊ Πουατιέ μαζί με τον μπαμπά μου.
Που λέει και ο Πολάκης, "σε αυτή την συγκυρία", δεν σκέφτονται ότι το μήνυμα χάνει την ούτως ή άλλως ελάχιστη σοβαρότητά του (αυτό απασχολούσε την ΕΛΑΣ ; όλα τα άλλα καλά και άγια ;).
Η περιπτωση να ειναι απο καποιον που εχει βαρεθει να τον κανουν μπαμπουλα οι μανουλες.com για να καλυψουν την ανικανοτητα και την αδιαφορια τους υπαρχει;Οι γονεις και οι παπουδες να κανουν αυτο που πρεπει και να αφησουν τις ανοησιες τυπου:- ο γιατρος θα σου κανει ενεση- ο κυριος θα σε δειρει - το σκυλι θα σε φαει- ο αστυνομικος ερχεται να σε βαλει φυλακη
Εγώ απάντησα απλώς στο σχόλιο της Lifo όταν το κοινοποίησε στη σελίδα της στο Fb και εξήγησα πως δημιουργήθηκε η φωτογραφία και πως την υιοθέτησε η ελληνική αστυνομία. Από εκεί και πέρα δεν σχολίασα τίποτα αρνητικό για το περιεχόμενο της.
Σωστή η επισήμανση. Επιπλέον, να αναφερθεί ότι μέσω της τρομοκρατίας των γονιών, τα παιδιά πολλές φορές αναπτύσσουν μία αρνητική σχέση με το φαγητό, με τα γνωστά αποτελέσματα στην παχυσαρκία, τη συναισθηματική υπερφαγία και λοιπές διατροφικές (και ψυχολογικές) διαταραχές.