Επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχικές εκτιμήσεις κόστισαν στο Δημόσιο οι νέοι, μεγάλοι οδικοί άξονες που ολοκληρώθηκαν το 2017. 

 

Αιτία για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους στάθηκε η διακοπή και η επανεκκίνηση των εργασιών. 

 

Ανεπαρκής προετοιμασία

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος, «η συρρίκνωση των εσόδων των παραχωρησιούχων από την είσπραξη των διοδίων, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και η ανεπαρκής προετοιμασία των έργων από το ελληνικό Δημόσιο, οδήγησαν στην πρόωρη και τελικώς αναποτελεσματική σύναψη συμβάσεων με τους ιδιώτες παραχωρησιούχους».

 

Το κόστος ανά χιλιόμετρο αυξήθηκε κατά 70% από την αρχική εκτίμηση, με παράλληλη μείωση 55% του αντικειμένου των εν λόγω έργων. 

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πληρώθηκαν πολύ πιο ακριβά έργα μικρότερης έκτασης από αυτά που είχαν αρχικά προβλεφθεί. 

 

Η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτά τα έργα ήταν μόλις 36%. 

 

Παράλληλα, η απορρόφηση κονδυλίων από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς οι λίγοι, σε σχέση με το παρελθόν, διαγωνισμοί που προκηρύσσονται καταγράφουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

 

Το 2017 η Ελλάδα εισέπραξε μόλις 1,24 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ με την ίδια τάση να συνεχίζεται και φέτος, αφού οι εισροές διαρθρωτικών πόρων δεν ξεπερνούν τα 317 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr