Γεννημένη Λατίνα: Τα μάλλον ρατσιστικά αποτελέσματα που δίνει το Google, όταν πληκτρολογείτε αυτές τις λέξεις

2

Μέχρι σήμερα, όποιος έψαχνε στο Google τις λέξεις "latina made" (ελ.απ.: γεννημένη Λατίνα), η μηχανή αναζήτησης αυτόματα άλλαζε την ορθογραφία της δεύτερης λέξης σε "latina maid" (μτφρ.: Λατίνα υπηρέτρια). Αν μάλιστα η αναζήτηση επεκτεινόταν και στις φωτογραφίες, τότε η μηχανή αναζήτησης εμφάνιζε γυναίκες πρωταγωνίστριες πορνοταινιών ή απλώς γυναίκες που αναζητούσαν υπηρεσία ως οικιακή βοηθοί. 

Το φαινόμενο, εδώ και λίγο καιρό, έχει περιοριστεί σημαντικά, καθώς μια ομάδα γυναικών αρχικά, που στη συνέχεια απέκτησε διαστάσεις κοινότητας, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram με το όνομα "Latina Made Not Maid", σε μία πρώτη προσπάθεια να σπάσει όλα αυτά τα στερεότυπα που θέλουν τον λατινόφωνο πληθυσμό των ΗΠΑ προορισμένο μόνο για υποδεέστερες θέσεις εργασίας. 

«Είμαστε γιατροί, δικηγόροι και ηθοποιοί, μπορεί να εργαζόμαστε και ως οικιακοί βοηθοί και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κακό ή πρέπει να σημαίνει κάτι για εμάς», εξηγεί μία από τις μαχητικές νεαρές γυναίκες της συγκεκριμένης κοινότητας που διαθέτει ενεργό δράση στους δρόμους με ακτιβισμό και στο διαδίκτυο με αρθρογραφία και καταγραφή μαρτυριών. 

Το ωραιότερο, όμως, είναι άλλο: όλη αυτή η δράση ανάγκασε τη Google να προχωρήσει σε αλλαγές στον αλγόριθμο της και αναφορικά με τα αποτελέσματα που πλέον βγάζει, όταν κάποιος αναζητά πληροφορίες είτε για Λατίνες σταρ είτε για οτιδήποτε έχει να κάνει με τους λατινόφωνους πληθυσμούς. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμα το ίδιο βγάζει δεν άλλαξε κάτι. Βγάζει αυτόματα αποτελέσματα για latina maid. Δεύτερο αποτέλεσμα sexy Latina maid...!! Αναφέρει πως εναλακτικά αναζητήστε latina made αν πατήσεις αυτό σου βγάζει τα αποτελέσματα του άρθρου.
Απορία όσον αφορά τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την πρωτοκαθεδρία και την αφθονία αντισημιτικών, συνωμοσιολογικών καιαναθεωρητικών σελίδων κάθε φορά που πληκτρολογεί κανείς σε αυτή την αναζήτηση τη λέξη ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ή κάτι σχετικό: είναι απλά πολύ περισσότεροι οι επισκέπτες αυτών των μαύρων ιστοσελίδων, ή μήπως κι εδώ ο περιβόητος αλγόρυθμος της GOOGLE έβαλε την ουρίτσα του;