Tσίπρας: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία κλιματικά φαινόμενα - Θα ξηλωθούν τα αυθαίρετα

Tσίπρας: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ακραία κλιματικά φαινόμενα - Θα ξηλωθούν τα αυθαίρετα Facebook Twitter
8

Για πολιτική ανεπάρκεια, δειλία και κερδοσκοπία πάνω σε διαχρονικές στρεβλώσεις, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την ευρεία, διυπουργική σύσκεψη στο Λαύριο. 

«Η Αττική βίωσε μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «χάος» ανεξέλεγκτης δόμησης, που απειλεί ανθρώπινες ζωές και «δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτό».

«Ό,τι καταστρέφει δάση και ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας. Μα πιο πολύ είναι χρέος μας απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές»

«Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού, ούτε να ελέγξουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα, όμως μπορούμε και οφείλουμε, γνωρίζοντας ότι θα ξανάρθουν, να προετοιμαστούμε καλύτερα. Κυρίως όμως οφείλουμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε, να γκρεμίσουμε μια-μια τις στρεβλώσεις του παρελθόντος»

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση», έγραφε νωρίτερα στο Twitter.

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή υπουργών, της περιφερειάρχου Αττικής, δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γγ & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Σπίρτζης, Σταθάκης και Φάμελλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Παρόντες ήταν και οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.

Η σύσκεψη έγινε στον απόηχο της σφοδρής κριτικής που δέχεται η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δυνάμεις ασφαλείας για την διαχείριση της καταστροφής, που οδήγησε στον θάνατο 91 ανθρώπων. 

Έξι εγκαυματίες δίνουν ακόμα μάχη για τη ζωή τους, διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας εν μέσω καταγγελιών για ελλιπή οργάνωση μεταξύ Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά την εκκένωση του οικισμού στο Μάτι. 

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πρότεινα σε προηγούμενο σχόλιό μου στην Λάϊφο να βάλει ένα παράθυρο-ημερήσιο κοντέρ "Μέχρι σήμερα γκρεμίστηκαν 1, 2, ... ακίνητα. Απομένουν να γκρεμισθούν ακόμη 3199, 3198, ..."
Το επικοινωνιακό σόου συνεχίζεται ακάθεκτο. Δειλοί και ανίκανοι.Τώρα τα βάζουμε με τα "αυθαίρετα" ντουβάρια. Τα οποία "θα" γκρεμιστούν. Γροθιές στο μαχαίρι, γροθιές στο τραπέζι, αγώνες, θυσίες. Σιγά μη σκίσετε κανα καλσόν.Τα ντουβάρια δεν έπεσαν από τον ουρανό. Κάποιοι τα έβαλαν εκεί. Με ονοματεπώνυμο, αφού εισέπραττες ΕΝΦΙΑ και ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια.Αν λοιπόν ανακάλυψες καινούργιον εχθρό, αν υποστηρίζεις ότι τα αυθαίρετα ντουβάρια φταίνε για την εκατόμβη νεκρών και τις τεράστιες υλικές ζημιές, τότε τσίμπησε τους ιδιοκτήτες των ντουβαριών και δίκασε τους για πολλαπλό έγκλημα εκ προμελέτης.Αν σου βαστάει, δειλέ.Το "θα γκρεμίσω τα αυθαίρετα" είναι μια επικοινωνιακή βλακεία. Αν τα κτίσματα είναι νόμιμα (συνήθως ΕΙΝΑΙ τυπικώς νόμιμα, γιατί εσύ και τα φιλαράκια σου φροντίσατε να τα νομιμοποιήσετε με φωτογραφικές διατάξεις), τότε κανένας δεν μπορεί να τα γκρεμίσει.Αν τα κτίσματα είναι παράνομα, ακόμα και τότε ΔΕΝ θα τα γκρεμίσεις εσύ. Θα αναγκάσεις τους παράνομους ιδιοκτήτες να τα γκρεμίσουν με δικά τους έξοδα (έτσι λέει ο νόμος). Και θα τους επιβάλλεις και πρόστιμο για την παρανομία τους.Και μετά θα τους δικάσεις κι από πάνω για έγκλημα εκ προμελέτης.Θα δούμε - με γιγαντιαίες επικοινωνιακές φανφάρες - τον τσίπρα πάνω σε μπουλντόζα να ρίχνει μάντρα. Δηλαδή κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει. Αν είναι τύποις νόμιμα, δεν γκρεμίζονται. Αν είναι παράνομα δεν τα γκρεμίζει ο τσίπρας αλλά οι ιδιοκτήτες τους.Βρίζουμε τα ντουβάρια, μόνο και μόνο για να διώξουμε από πάνω μας την ευθύνη. Αν _πραγματικά_ φταίνε τα ντουβάρια, τότε δίκασε αυτούς που τα έχτισαν.Αλλά δεν τολμάς, γιατί θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες εναντίον σου.Αν τολμήσεις να δικάσεις έστω και έναν από τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων, θα αποκαλύψει στο δικαστήριο ΠΩΣ και ΠΟΙΟΣ από τους υπουργούς σου έβαλε την υπογραφούλα του για το αυθαίρετο. Θα γελάσουμε.
100 θανατοι για να ακουσουμε βαρύγδουπες εξαγγελιες για το αυτονοητο: εφαρμογη της νομοθεσιας απο την κυβερνηση. Ξερουμε βεβαια οτι παλι δε θα γίνε τιποτα.
Μετά το σόου το βράδυ της 23ης Ιουλίου, πάλι καθαρά επικοινωνιακό σόου (απολογιστικό αυτή την φορά).Με "πιθανά" λάθη και μπόλικη κατηγόρια για - μέχρι τώρα βέβαια - "πολιτική ανεπάρκεια, δειλία και κερδοσκοπία πάνω σε διαχρονικές στρεβλώσεις". Με την "επίθεση" αυτή για πολιτική εκμετάλλευση, ουδεμία περίπτωση βέβαια συνεργασίας με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ θα σώσουν την χώρα από τους μέχρι τώρα "κακούς". Και ο κ. Σταθάκης παρών, με το γνωστό μόνιμο και ανεξήγητο χαμόγελό του της ευδαιμονίας.Όλα καλά, ας κοιμηθούμε ήσυχοι.