Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια Facebook Twitter
12

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε σήμερα πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις φονικές πυρκαγιές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι και ειλικρινά σας το λέω, δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι, αλλά εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οχτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται [από το μνημόνιο]».

«Προχθές αποδεσμεύτηκε η αναγκαία αυτή δόση των 15 δισ. ευρώ, διαμορφώνεται το λεγόμενο μαξιλάρι για την αντοχή της ελληνικής οικονομίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά δεν είναι δυνατόν, ούτε κανείς να τα αποσιωπά, ούτε να τα βάζει στο περιθώριο», συνέχισε και εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, σχετικά με την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση.

«Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. [...] Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;», ανέφερε.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα».

 
Πολιτική
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Θύμαμαι κάτι εκλογές, τότε που βγήκε ο Σαμαράς...και ο Συριζας ανέβαινε για εξουσία... Υπήρχε μία ομάδα αριστερών (;), αυτό που κάποιοι αποκαλούν πνευματικοί άνθρωποι, που είχε μυριστεί τι τύπος ήταν ο Τσίπρας... Μιλούσαν για την αμορφωσιά του, τον τυχοδιωκτισμό του, την απειρία του και τα πολύ κακά αγγλικά του. Αυτοί οι αριστεροί της ευθύνης και του πολιτισμού, τότε, είχαν μία αντιπρόταση να κάνουν καθώς μας κουνούσαν το δάχτυλο και μας λοιδορούσαν που χαφταμε το παραμύθι του Σύριζα... ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Καλα, η ατακα της χρονιας!!! Τι γλυκιά παρηγορια, πως δεν το σκεφτηκαμε νωριτερα. Τους εχω ικανους να βαλουν μεγαφωνα στις πληγείσες περιοχες για μεταδοση του μηνυματος: "αντιλαμβανομαστε απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι και ειλικρινά σας το λεμε, δεν επιχειρουμε να συμψηφίσουμε κάτι. Η χώρα μετά από την περιπέτεια και την οδύνη -σε άλλο επίπεδο οδύνη- των οχτώ μνημονιακών ετών, εξέρχεται από το μνημόνιο"Σε αλλο επιπεδο οδυνη, σε αλλο επιπεδο και η ασυναρτησιαΚαι δεν μπορω και να γελασω γιατι ειναι δημοσια τοποθετηση υπουργου.
Αξίζει νομίζω να επιχειρήσει κάποιος μια λεπτομερή καταγραφή των όσων έχουμε ακούσει ως τώρα και εξακολουθούμε να ακούμε εμβρόντητοι κάθε λίγο και λιγάκι από εκείνη την μαύρη Δευτέρα. Να γράψει κάποιος ένα άρθρο με τίτλο "Ηθικό Πλεονέκτημα" παραθέτοντας μία προς μία τις ατάκες, τις χοντράδες, όλα αυτά τα αδιανόητα που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε από την φρίκη και την αγανάκτηση τόσες μέρες. Από την ασύλληπτη γελοιότητα του ίδιου του Τσίπρα και εκείνου του "συμβουλίου" τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το εξοργιστικό θράσος, την αναισθησία, την απανθρωπιά του Καμμένου, του Πολάκη, του Τζανακόπουλου, της Δούρου και όλου του υπόλοιπου συρφετού, μέχρι την Αυλωνίτου, τον Κουβέλη και οποιουδήποτε άλλου ακολουθήσει αδειάζοντας τον εμετό του πάνω μας...
"Αναισθησία, απανθρωπιά, ..."Η απόδειξη είναι ότι συμψηφίζονται οι 92 φρικτοί και άδικοι θάνατοι - και μικρών παιδιών - με την "έξοδο" από τα μνημόνια.Μήπως μετά το τριήμερο πένθος, να ανακηρύξουμε εθνική γιορτή την 21η Αυγούστου και να παρελάσουμε κιόλας ;