Αυλωνίτου: Κάηκε κόσμος στη θάλασσα επειδή δεν είμαστε εκπαιδευμένοι - ΒΙΝΤΕΟ

Αυλωνίτου: Κάηκε κόσμος στη θάλασσα επειδή δεν είμαστε εκπαιδευμένοι - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Στα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα «40 χρόνια παθογένειας», απέδωσε την καταστροφή από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. 

Η κα Αυλωνίτου κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα «πολιτικού όφελους» από την τραγωδία, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση και σε «εκδοτικά μέσα» που ωστόσο δεν κατονόμασε. 

«Υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί. Το ξέρετε ότι υπάρχει κόσμος που κάηκε μέσα στη θάλασσα γιατί νόμιζε ότι με το που θα μπει στο νερό, ότι όλα εντάξει;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ίδια διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και θα λάβει μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοια τραγωδία. 

«Η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να φέρει τους ανθρώπους που έφυγαν», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι σωστό να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα για την καταστροφή, δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη ήδη ελέγχει και ερευνά την υπόθεση.  

Η κα Αυλωνίτου κατηγόρησε τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ότι ήταν αντίθετα και στο γκρέμισμα αυθαίρετων επιχειρήσεων στην παραλία του Σχοινιά, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στην πρώην υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη που, κατά την βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ, παρενέβη πολιτικα για μην γκρεμιστούν 80 αυθαίρετα στην Κρήτη. 

 
Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σε μια χώρα με τόση θάλασσα και τόσες πυρκαγιές, δεν θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι σε:1. Μηνιαίες ασκήσεις εκκενώσεως οικισμών και πόλεων παντού2. Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για όλουςΓιατί να μην έχουμε τους καλύτερα εκπαιδευμένους πυροσβέστες, ναυγοσώστες, κλπ. στην Ευρώπη?Ας αφήσουν λοιπόν το victim blaming κι ας κάνουν κάτι γι'αυτό. Ας ξεκινήσουν τις ασκήσεις κάθε μήνα, σε όλους τους οικισμούς που χρειάζεται, ας κάνουν σε όλα τα σχολεία και τις εταιρίες την 20ωρη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, ας έχουν παντού σε όλες τις παραλίες καλούς ναυγοσώστες, ας έχουμε τις καλύτερες σχολές τέτοιας εκπαίδευσης να έρχονται εδώ από το εξωτερικό για να μάθουν. Αλλά όχι. Να μην είμαστε οι καλύτεροι ενώ πρέπει να προσπαθήσουμε γι'αυτό. Να είμαστε οι καλύτεροι μόνο στην γκρίνια και την κατηγορία. Μπράβο σε όλους τους πολιτικούς ανεξαρτήτως παράταξης που κοιτάνε την κοιλιά τους και μόνο. Και μπράβο και σε μας που καθόμαστε και γκρινιάζουμε μόνο.
Εννοείται πως απαντάω επειδή την ζηλεύω που είναι ωραία, έξυπνη και πετυχημένη (συ ειπας).Προτείνω λοιπόν, να περάσουμε όλοι από ταχύρυθμη εκπαίδευση, όλοι και η κα Αυλωνίτου. Μετά να μας ρίξουν σε έναν οικισμό με στενούς δρόμους μέσα σε δάσος κωνοφόρων που θα καίγεται. Όλους όμως, ηλικιωμένους, ενήλικες, παιδιά, βρέφη. Να δούμε ποσό καλύτερο σκορ θα πιάσουμε. Ας αφησουμε τώρα το πριν με τα περιβόητα 12 μποφορ (ο αναμενόμενος άνεμος δηλαδή που δημιουργείται πάντα μέσα σε ένα τοσο μεγάλο μέτωπο φωτιάς υψηλότατων θερμοκρασιών). Η Goldilocks της σουπερντουπερκυβερνησης είναι ευχαριστημένη με το μετά; Εγινε σωστά η καταγραφή των νεκρών ανθρώπων, των αγνοουμένων ανθρώπων, η συλλογή των σορών; Εκεί χρειαζόμαστε εκπαίδευση ή το ‘χουμε; Η απορία μου είναι ειλικρινής, μπορεί να μου απαντήσει και κάποιος λιγότερο όμορφος, έξυπνος και πετυχημένος.
Όλος ο κόσμος διερωτάται γιατί δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή έστω να το βουλώσουν αφού έτσι κι αλλιώς η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της.Δεν μπορούν να το βουλώσουν επειδή είναι κτήνη. Είναι ένα τίποτα, ερπετά που έμαθαν στη ζωή τους να γλύφουν και να πουλάνε ακόμα και την μάνα τους για λεφτά και εξουσία. Αυτοί είναι. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα πει Συριζαίος. Δυστυχώς δεν θα σταματήσουν, δεν πρόκειται .
1. ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ = ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ2. "πουλάνε ακόμα και την μάνα τους για λεφτά και εξουσία" Όπως η πλειοψηφία των πολιτικών που δεν θα σταματήσει να ψεύδεται και να κοιτά την κοιλάρα της μόνο. Ποτέ.
Πιθανότατα να θεωρείται κυνικό το σχόλιο της, αλλά διαβάζοντας ιστορίες για ανθρώπους που τρέχαν στα φλεγόμενα σπίτια τους για να τα σώσουν, αντί να σώσουν τους εαυτούς τους, τείνω να συμφωνήσω με την επικεφαλίδα. Ασχέτως γιατί θα έπρεπε να είναι αυτή και όχι το γεγονός πως διαχρονικά οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια (ή καλύτερα, βρήκαν μια χρυσή αγελάδα) στην παράνομη δόμηση, με τα σημερινά αποτελέσματα. Κι επίσης, γιατί δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης πουθενά, με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.κοινώς, όποιος θεωρεί πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Τσίπρα (έχει μερίδιο ευθύνης και αυτός) είναι μεγάλο πρόβατο.