Τσιρώνης: Ούτε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν όλα «καλά καμωμένα» - ΒΙΝΤΕΟ

Τσιρώνης: Ούτε στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν όλα «καλά καμωμένα» - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
5

Την υποστήριξή του στον Νίκο Τόσκα και τους πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. 

«Δεν σημαίνει ότι όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, φταίει κιόλας», σχολίασε χαρακτηριστικά στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 91 ανθρώπους. 

Μιλώντας, σήμερα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχθηκε ωστόσο πως «δεν μπορούμε να λέμε ότι όλα έγιναν καλά καμωμένα, όταν υπάρχει έστω και ένας νεκρός».

Συγκρίνοντας την τραγωδία στο Μάτι με αυτή της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους, σχολίασε πως ούτε στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου έγιναν όλα «καλά καμωμένα». 

«Θέλω να αναφέρω ένα άλλο τραγικό περιστατικό για να αποφορτίσουμε την κατάσταση, να μην μιλήσουμε για την Ελλάδα. Όταν έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι και χάθηκαν μερικές χιλιάδας άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι όλα ήταν καλά καμωμένα. Από την άλλη μεριά βέβαια το να παραιτηθεί ένας αξιωματικός από μια θέση ευθύνης. Δε σημαίνει ότι είναι φταίχτης, επειδή εκείνη την στιγμή βρέθηκε στο τιμόνι».

«Εμείς οι οικολόγοι ζητήσαμε συγνώμη. Νιώθουμε την ανάγκη, εμείς οι οικολόγοι να ζητήσουμε συγνώμη, γιατί εμείς κάποια πράγματα τα ξέραμε. Δεν πιέσαμε όσο έπρεπε», πρόσθεσε. 

 
Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ε, μα ναι. Το ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη δεν σημαίνει πως φταίνε κι ολας.Λογικό, εξάλλου εδω και τρία χρόνια διεκδικούν εύσημα. Δεν σημαίνει πως έκαναν και τίποτα της προκοπής. Καλε, σταματήστε να μιλάτε, το τερματίσατε.
Τι ηλίθια αναλογία είναι αυτή; Στους Πυργους σκοτωθηκαν 350 πυροσβεστες και 70 αστυνομικοί, στην προσπάθεια τους να σώσουν ζωες. Ακολουθήθηκαν οι μέθοδοι εκκενωσης φλεγόμενων ψηλών κτιρίων, παρόλο που ήταν ξεκάθαρο πως αυτή δεν ήταν μια κοινή πυρκαγιά, και πως επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονιας (και για τους ιδιους τους διασώστες, εννοώ--πέραν των τρομοκρατών). Κανεις δεν θα μπορούσε να τους κατηγορήσει για ανικανότητα ή ολιγωρία, όταν θυσιάστηκαν ακολουθώντας διαταγές και συγκεκριμένες τακτικές και πρωτόκολλα.Και φυσικά η κυβέρνηση Μπους κατακρίθηκε δριμύτατα από την αντιπολίτευση (Δημοκρατικοί) αλλά και από δημοσιογράφους όλων των αποχρώσεων, και για την αμηχανία του Μπους εκείνη την ημέρα (που θύμιζε έντονα Τσίπρα) αλλά και για την ανικανότητα των μυστικών υπηρεσιών να αποτρέψουν τις επιθέσεις. Κανείς όμως από την κυβέρνηση Μπους δεν κατηγόρησε "τους προηγούμενους" για το φιάσκο της CIA (παρόλο που η κυβέρνηση μετρούσε λίγους μόνο μηνες στην εξουσία) ή είπε το εξωφρενικό πως τα θύματα δήθεν ευθύνονταν εν μέρει για τον χαμό τους, επειδή λ.χ. τα κτίρια είχαν αποτελέσει και το 1993 στόχο τρομοκρατικής επίθεσης--με 6 νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες--και ως εκ τούτου θα έπρεπε να έχουν λάβει οι ίδιοι μέτρα (να έχουν προσωπικά αλεξίπτωτα), όπως κατ'αναλογίαν ισχυρίστηκαν οι κυνικοί βλάκες που μας κυβερνούν για τους νεκρούς στο Μάτι.Να κλείσω με μια δική μου ιστορία: το 2002 συνάντησα στην ΝΥ καλό φίλο μου, Ελληνοαμερικανό από το SF, και μιλήσαμε και για τα πρόσφατα γεγονότα. Ο φίλος (αρχιτέκτονας και αριστερός) μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η τραγωδία αποδεικνύει περίτρανα πως δεν πρέπει να χτίζονται τέτοια αλαζονικά, ψηλά κτίρια. Κύριο (δυστυχώς) μέλημα του φίλου ήταν η κατά τα άλλα ευγενής και σωστή προσπάθεια να μην θεωρηθούν οι μουσουλμάνοι συλληβδην υπεύθυνοι, αλλά...basta ρε φίλε. Δεν έπεσαν οι πύργοι από σεισμό ούτε από ατύχημα. Τον διαολόστειλα φιλικά, προτρέποντάς τον να εντρυφήσει στην διπλωματική του πρωτεργάτη των επιθέσεων Mohammed Atta (που έγραψε για το μαστεράκι του στο Πολυτεχνείο του Αμβούργου), όπου συνέκρινε τους ουρανοξύστες με το Χαλέπι και κατέληγε πόσο πιο ταπεινή και ηθική και σοφή, και ανθρώπινης κλίμακας κατασκευή είναι το Χαλέπι. Περιττό να πω πως ο φίλος υποστήριξε φανατικά Σύριζα (και Βαρουφάκη...) δεκατρία χρόνια αργότερα. (Το δε Χαλέπι ισοπεδώθηκε από τους ίδιους τους μουσουλμάνους, κατά κάποιον τρόπο και ως μακρινή συνέπεια της πράξεως του Atta στις 9/11).
Έχουμε ξεφύγει τελείως, συγκρίνουμε τώρα ένα κράτος με υποδομές που λειτουργεί και οι νόμοι εφαρμόζονται με το ξεφραγο αμπέλι.Το επόμενο βήμα μετά την άστοχη δήλωση του υπουργού για την 11η Σεπτεμβριου, βλέπω να είναι η αδελφοποίηση του δήμου Μαραθώνα/Ραφήνας με το Μανχάταν, και το άνοίγμα ενός νέου κεφάλαιου στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Το πρώτο βημα μάλιστα έγινε με τη φυγάδευση του 1ου πιστολιού στο βόλο