Αστυνομικός καταγγέλλει πως δεν λειτουργούσε ο ασύρματος και το GPS κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς - ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομικός καταγγέλλει πως δεν λειτουργούσε ο ασύρματος και το GPS κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Σοκάρει η καταγγελία του αστυνομικού Γιώργου Βαχλιώτη για την κατάρρευση του συστήματος επικοινωνίας και πλοήγησης της ΕΛ.ΑΣ, κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό epsilon, ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ αποκάλυψε πως, από τις 5:50 μ.μ και ενώ η φωτιά ήταν ήδη στον Νέο Βουτζά, δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός αλλά ούτε και ο ψηφιακός ασύρματος στον όχημα του, όπως και σε άλλα περιπολικά. 


«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το κέντρο, ούτε προς τα που κατευθύνεται η φωτιά, ούτε από που έχει περάσει, ώστε να μην εγκλωβιστούμε και να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό άλλων», λέει ο κ. Βαχλιώτης.


Παράλληλα καταγγέλλει ότι εκτός από τον ασύρματο, είχε καταρρεύσει και το υπηρεσιακό GPS, με αποτέλεσμα οι ένστολοι που έρχονταν από άλλες περιοχές και δεν γνώριζαν το Μάτι, να μην μπορούν να προσανατολιστούν και λειτουργούσαν αυτοβούλως. 


Ελλείψεις διαπίστωσε και σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού αφού, όπως λέει, δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε καν μάσκες μίας χρήσης. 

«Είχαμε ενημερώσει για 7 νεκρούς από 22:15μ.μ»

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, ήδη από τις 10:15μ.μ οι αστυνομικοί είχαν ενημερώσει για τουλάχιστον 7 νεκρούς. 

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης υποστήριζαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς μεταφέρθηκαν στον πρωθυπουργό μετά την επίσημη ενημέρωσή του μπροστά στις κάμερες, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, ώρες αργότερα.

Ωστόσο εξερχόμενος από την αίθουσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός δεν έκανε ουδεμία αναφορά σε θύματα. 

Ο κ. Βαχλιώτης κάνει παράλληλα λόγο για έλλειψη συντονισμού: «Δεν βρέθηκε κάποιος από την Περιφέρεια ή την Πυροσβεστική να συντονίσει το έργο. Πηγαίναμε στα τυφλά και επικοινωνούσαμε με τα κινητά μας», λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο που ακολουθεί. 

 
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μπορεί τα gps που έχουν να λειτουργούν με καρτα sim και αριθμό όπως τα κοινά κινητά, οπότε αν την κρίσιμη στιγμή είχε πέσει το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας όπως έχει ειπωθεί τότε είναι λογικό να μην έπιανε σήμα το gps και να ήταν άχρηστο.
Χμμμμ...οκ (ίσως) για τους ασυρμάτους. Αλλά πώς καταρρέει και "το υπηρεσιακό GPS"; Το GPS δεν είναι....δημόσια υπηρεσία για να καταρρέει. Απλά λειτουργεί. Εκτός αν ξεχάσεις να βάλεις μπαταρία στο δέκτη σου. Μήπως κάτι άλλο εννοεί;
Καλά ο ασύρματος, αλλά το GPS; Θέλει να μας πει πως οι Αμερικάνοι που διαχειρίζονται τους δορυφόρους σταμάτησαν την εκπομπή; Συγνώμη, αλλά δεν το τρώω. (Και ως επακόλουθο, αμφιβάλλω και για όλα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται)