Συγκλονίζει η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικόπεδου στο Μάτι: Οι 26 άργησαν να έρθουν - BINTEO

Συγκλονίζει η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικόπεδου στο Μάτι: Οι 26 άργησαν να έρθουν - BINTEO Facebook Twitter
5

«Ανοίξαμε τις πόρτες. Πέρασαν ένα σορό άνθρωποι και πήγαν στη θάλασσα. Οι επόμενοι, όμως, οι 26 που ήταν από πίσω.. άργησαν» ανέφερε μεταξύ άλλων η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικόπεδου όπου πέθαναν 26 άνθρωποι, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην παραλία και να σωθούν από την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική.

Με δάκρυα στα μάτια η πεθερά του ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Μάτι της Αττικής όπου πέθαναν 26 άνθρωποι περιγράφει μπροστά από τον τόπο της τραγωδίας όσα έγιναν.

Eίναι τρομακτικό είναι τρομερό» λέει με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα. «Δεν έμεινε τίποτα μέσα στο σπίτι. Εγώ γλίτωσα επειδή έφυγα νωρίς και ήξερα το δρόμο για τη θάλασσα».

Η πεθερά του ιδιοκτήτη στέκεται μπροστά στο οικόπεδο, εκεί που κάηκαν ζωντανοί 26 άνθρωποι και θυμάται:

«Ανοίξαμε όλες τις πόρτες και άρχισαν να έρχονται τρέχοντας πολλοί άνθρωποι. Οι πρώτοι τα κατάφεραν, αλλά οι επόμενοι παγιδεύτηκαν» λέει η κυρία Άλκηστη Ραφτοπούλου. «Οι άνθρωποι που πέθαναν, άργησαν. Όταν έφυγα εγώ από το οικόπεδο, οι φλόγες βρίσκονταν 3 μέτρα πίσω μου».

«Όπως με βλέπετε τώρα, έτσι και εκείνη τη μέρα, έπεσα στη θάλασσα. Κάηκαν τα σκυλιά μου, οι γάτες μου. Όπως με βλέπετε ήμουν. Ούτε παπούτσια δεν έχω. Αυτά τα δανείστηκα. Εκείνη την ώρα έτρεχα και δεν ήξερα τι συνέβαινε πίσω μου. Τους άκουσα που έρχονταν από πίσω μου. Έμαθα τα πάντα αργότερα».

Λέει ακόμα πως εκτός από τις σκάλες που οδηγούν στην παραλία, υπήρχε και ένας δεύτερος δρόμος διαφυγής και αυτόν ακολούθησε η ίδια.

«Πήγα από εκεί γιατί είμαι γριά γυναίκα και σκέφτηκα ότι από τις σκάλες θα σκοτωθώ. Πήγα δεξιά που έχει ένα λιμανάκι. Μέσα στη θάλασσα έπρεπε να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό για να μην πάρουν φωτιά τα μαλλιά σου».


Όπως λέει κάποιοι από τα θύματα, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες μπήκαν μέσα στο σπίτι. «Προσπάθησαν να γλιτώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους βρήκαν καμένους μέσα στο σπίτι. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να ξεφύγουν από αυτό που συνέβαινε».

 

Πηγή: philnews.com

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Πριν φύγει, όμως, για τη θάλασσα, φρόντισε να κλειδώσει την πόρτα. Σαν να μας λέει "Ας έρχονταν πιο νωρίς να μην καιγόντουσαν. Αυτοί φταίνε που καθυστέρησαν".