Ο Ψινάκης φέρεται να ακύρωσε την παράσταση «Αντιγόνη» - Τα έσοδα θα δίνονταν στους πυρόπληκτους

Ο Ψινάκης φέρεται να ακύρωσε την παράσταση «Αντιγόνη» - Τα έσοδα θα δίνονταν στους πυρόπληκτους Facebook Twitter
NDP Photo Agency, Nikolareas-Daskalakis- Poupoulidou
1

Με απόφαση του Ηλία Ψινάκη φέρεται να ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης (2/8) παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη Νέα Μάκρη.

Όπως είχε αποφασιστεί από την παραγωγή και το σύνολο των συντελεστών, όλα τα έσοδα της παράστασης θα δίνονταν στους πληγέντες από την πυρκαγιά, ωστόσο, η δημοτική αρχή της περιοχής την ακύρωσε με αιτιολογία το πένθος.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο πρωταγωνιστής και συν-σκηνοθέτης της παράστασης, Αιμίλιος Χειλάκης τόνισε πως «ειδοποιήθηκε ο παραγωγός μας από την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του δήμου ότι η παράστασή μας ακυρώνεται λόγω πένθους! Ο ίδιος ο κ. Ψινάκης δεν εμφανίστηκε στα τηλέφωνα αν και γνώριζε πως υπήρχε απόφαση να δοθούν όλα τα έσοδα στους πληγέντες. Είναι τουλάχιστον λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

Κραουνάκης: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρωπινή ανοησία»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης. Σε ανάρτησή του στο Facebooκ τόνισε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Ψινάκη αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της "Αντιγόνης" στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης... Λόγω πένθους είπε... Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε... Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε... Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. "Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία"».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM