Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές

Τσίπρας: Οι τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα είναι το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές Facebook Twitter
6

Μήνυμα στο Twitter για τις πολύνεκρες τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής, ανάρτησε στον λογαριασμό του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Ας είναι οι δυο μεγάλες τραγωδίες της Αττικής στη Μάνδρα και στο Μάτι, ο συναγερμός και το έναυσμα για σημαντικές αλλαγές», έγραψε ο πρωθυπουργός που δέχεται σφοδρές επικρίσεις τόσο για την διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς από τους αρμόδιους υπουργούς όσο και για την επικοινωνιακή στάση των πρώτων ημερών. 

«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική.  

«Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε, επίσης μέσω Twitter, πως ζήτησε τις συμβουλές των επιστημόνων και ακαδημαϊκών, Χρήστου Ζερεφού και Ευθύμιου Λέκκα για θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, σήμερα, για τις οποίες τους ευχαριστεί.

«Ζήτησα τις συμβουλές τους και δεσμεύθηκαν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις. Τους ευχαριστώ» έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πολιτική / Πάνος Καμμένος: «Θα εμπλακώ στην πολιτική εάν επιστρέψει ο Σαμαράς - Μιλάω με Τσίπρα»

«Θα εμπλακώ διότι δεν μπορώ να αφήσω τον κ. Σαμαρά να έρθει και να το κάνει πάλι για προσωπικούς του λόγους διότι φαίνεται ότι είναι στημένο το παιχνίδι», είπε ο Πάνος Καμμένος
THE LIFO TEAM
Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Πολιτική / Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Επιστολή της Ελλάδας στον Γκουτέρες μετά την απόφαση της λιβυκής Βουλής

Η Αθήνα επαναλαμβάνει ότι το μνημόνιο του 2019 είναι άκυρο και δεν μπορεί να παραγάγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων κρατών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ SOCIAL MEDIA ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Πολιτική /  «Φαντάζομαι ότι αυτό δεν θα πάρει πολλά likes»: Βίντεο Μητσοτάκη για τον ηλικιακό «κόφτη» στα social media

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή το όριο ηλικίας των 15 ετών για την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα – Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2027 και πώς θα γίνεται ο έλεγχος της ηλικίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Λέει ο ΠΘ :«Πρέπει να ενισχύσουμε κατάλληλα τον μηχανισμό πρόληψης και προστασίας για να μη ξαναζήσουμε ποτέ, παρόμοιες τραγωδίες», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ίδια μέρα που έγινε η πρώτη κατεδάφιση αυθαίρετης περίφραξης, για τη διάνοιξη διόδου προς την παραλία στην Χαλκιδική. «Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή θα μας φέρνει πιο συχνά μπροστά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τα μοντέλα και τα πρωτόκολλα πολιτικής προστασίας απέναντι σε πλημμύρες και πυρκαγιές» επισημαίνει ο πρωθυπουργός. Πηγή: www.lifo.grΑυτά είναι ΕΜΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ 23η ΙΟΥΛΙΟΥ . ΥΠΗΡΧΑΝ.Πρόκειται για αλλαγή της κυβερνητικής στάσης - αφού μέχρι τώρα ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ δήλωναν ότι ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και ότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν τέλειο με 90 ΜΟΝΟ νεκρούς - , Ή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΥΚ ;Οι άμεσες ή μη κατεδαφίσεις των χιλιάδων αυθαιρέτων θα δώσουν την ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Έχουμε μάλλον ξεχάσει την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τις ανατριχιαστικές καταγγελίες του. Τώρα θυμήθηκε ο αρχιψεύταρος τον Ζερεφό και τον Λέκκα;
Τί άλλο περιμένει για να παραιτηθεί δηλαδή; Να έρθει κι ένας ανεμοστρόβιλος να μας πάρει και να μας σηκώσει;; Ρε αυτός έτσι όπως πάει θα μας αφανίσει στο τέλος!