Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εισηγηθήκαμε εκκένωση - Τόσκας και Αρχηγός του Σώματος έπρεπε να ζητούν συγγνώμη κάθε 5 λεπτά

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εισηγηθήκαμε εκκένωση - Τόσκας και Αρχηγός του Σώματος έπρεπε να ζητούν συγγνώμη κάθε 5 λεπτά Facebook Twitter
5

Την αποκάλυψη πως υπηρεσιακοί αξιωματικοί είχαν εισηγηθεί εκκένωση έκανε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών, Δημήτρης Σταθόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Υπουργός έπρεπε να ζητούν κάθε πέντε λεπτά συγγνώμη.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ είπε: «Εντολή εκκένωσης δεν μπορώ να σας πως εγώ γιατί δεν δόθηκε, καθώς δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Εμείς ως Πυροσβεστική εισηγούμεθα να γίνει εκκένωση. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι οι υπηρεσιακοί αξιωματικοί που ήταν παρόντες είχαν εισηγηθεί  εκκένωση. Πρόκειται για τους καλύτερους αξιωματικούς που έχει αυτή τη στιγμή στο Σώμα. Τους ξέρουμε, του εμπιστευόμαστε πλήρως».

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν άμεσα οι εγκατααστάσεις του Λύρειου Ιδρύματος και οι κατασκηνώσεις», τόνισε ο πρόεδρος των Πυροσβεστών.

Πρόκειται για ένα άτυπο συντονιστικό όργανο στον τόπο της πυρκαγιάς, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να γίνει εκκένωση. Έτσι, ζητήθηκε εκκένωση από τον αρμόδιο της Πυροσβεστικής, πρόσθεσε.

Παρόντες στο συντονιστικό ήταν ο Δήμαρχος Ραφήνας και η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο.

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Αυτά που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοί μας ήταν απίστευτα και απερίγραπτα. Δεν έχουν ξαναγίνει», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν είναι μια απλή επιχείρηση, έχουμε θύματα και μάλιστα πολλά. Και αυτά τα θύματα ζητούν δικαίωση», είπε ο κ. Σταθόπουλος.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινίσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το παρακάτω σχόλιο το έγραψα σε άλλο σχετικό άρθρο και το επισυνάπτω αυτολεξεί και εδώ:Ο κ. Τόσκας αρνήθηκε για μια ακόμα φορά πως ήταν δυνατή η πλήρης εκκένωση του οικισμού Μάτι στο χρονικό περιθώριο που υπήρχε, λέγοντας ότι παγκοσμίως ουδέποτε έχουν απομακρυνθεί 20.000 άνθρωποι εντός 90 λεπτών. Πηγή: www.lifo.gr Ή είναι αναίσθητοι, ή είναι εντελώς, παντελώς ηλίθιοι. Τείνω να πιστέψω πως είναι ο τέλειος συνδυασμός και των δύο. Ο άνθρωπος (;) εξακολουθεί να υβρίζει (γιατί είναι ύβρις στην μνήμη των νεκρών αυτό, σαν να πηγαίνει πάνω από τα απανθρακωμένα πτώματα ενηλίκων και παιδιών και να τα φτύνει), λέγοντας ότι δεν βρίσκει λάθη, ότι δεν γίνεται να εκκενωθούν 20000 άτομα σε τόσο λίγο χρόνο οποιοδήποτε σχέδιο και να υπάρχει, και μετά, στο καπάκι, λέει ανερυθρίαστα ότι πρόλαβαν να φύγουν (στον ίδιο εννοείται χρόνο) 15000 άνθρωποι, χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο. Δηλαδή αν υπήρχε ένα έστω υποτυπωδώς υποτυπώδες σχέδιο, αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, μέσω sms, μέσω των social media, μέσω των ΜΜΕ, όταν ακόμα η φωτιά ήταν στην Πεντέλη, ίσως να γλιτώνανε όλοι. Ίσως και να μην θρηνούσαμε ούτε έναν νεκρό. Απλά και μόνο μέσω μιας επίσημης ειδοποίησης. Είναι δυνατόν να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μην καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι τι λένε; Πόσο τεραστίου μεγέθους ύβρις είναι όλα αυτά που λένε χωρίς να διστάζουν στιγμή να τα πουν; Τί είναι αυτοί οι άνθρωποι; Πόσο απερίσκεπτοι, πόσο ξεδιάντροποι είναι; Ποιοί είναι πραγματικά και ποιοί νομίζουν ότι είναι; Ποιοί είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε; Πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά; Πως είναι δυνατόν να προσβάλλουν με τέτοια αναισθησία την νοημοσύνη όλων και ακόμα χειρότερα τους ίδιους τους νεκρούς; Πως είναι δυνατόν να εξακολουθούν να κάθονται στις καρέκλες τους και να οργανώνουν επικοινωνιακά πανηγυράκια λες και απευθύνονται σε ηλιθίους; Αναρωτιέμαι, αφήνοντας λόγω της οργής το μυαλό μου να ξεφύγει λιγάκι, αν όλα αυτά που έχουμε ακούσει όλες αυτές τις μέρες από το στόμα τους τα έλεγε ας πούμε ο Πάχτας (ο γνωστός), τότε τι θα έλεγε ο Καμμένος; Τι θα μας συμβούλευε; Και γιατί να φτάνω στο σημείο να σκεφτώ κάτι τόσο έξω από τον εαυτό μου; Γιατί;
Γιατί να ζητήσουν συγγνώμη, κάθε πέντε λεπτά μάλιστα, κ Σταθοπουλε? δε μάθατε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και μάλιστα υπέδειξε να κανουν το ίδιο οι υπουργοί και υφυπουργοί? τι άλλο θέλετε?
Μα πώς να διαταχθεί η εκκένωση αφού ο Τόσκας πίστευε και πιστεύει ότι είναι αδύνατον να γίνει εκκένωση 20.000 κατοίκων σε 1,5 ώρα.Προφανώς θα πιστεύει ότι οι 19.912 που έφυγαν μόνοι τους θα ...πέταξαν αφού δεν ήταν φυσικώς δυνατόν να εκκένωσαν τον οικισμό.Ας βγαίναν έστω στην ΕΡΤ να πούν εκκενώστε και ας σωζόταν έστω 1 άνθρωπος παραπάνω.
Οι συγνώμες τους πλέον είναι περιττές. Μιλάμε για τραγωδία άνευ προηγουμένου-παιδάκια, βρέφη, νέοι, ηλικιωμένοι όλοι αθώα θύματα της ανοργανωσιάς και της προχειρότητας ενός κράτους που ξέρει να σε ξεζουμίζει στη φορολογία, χωρίς ποτέ να σου ανταποδίδει την προστασία που οφείλει να σου παρέχει σε κανένα επίπεδο. Αυτά ισχύουν δεκαετίες τώρα, και είναι να απορεί κανείς πως με τις υποδομές που (δεν ) έχουμε δεν θρηνούμε καμμιά διακοσαριά νεκρούς κάθε χρόνο από το πουθενά. Αυτό που είναι εξοργιστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η στάση των κυβερνώντων, οι οποίοι μέσα στην έπαρση αλληλοσυγχαίρονται for a job well done. Τέτοια απαράδεκτη , αναίσθητη συμπεριφορά από κυβέρνηση συμβαίνει μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα- αυτό θέλουν να μας πουν έμμεσα? Διαπράττουν ύβρι απέναντι στους νεκρούς, στις οικογένειές τους και σε όλους εμάς. Θα ξεχάσουμε? Θα τους αφήσουμε ατιμώρητους? Πέρα από τις όποιες παραιτήσεις οι οποίες δεν βλέπω να γίνονται, υπάρχουν και τεράστιες ποινικές ευθύνες. ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ?