Σεισμός

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι υπήρχαν νεκροί

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι υπήρχαν νεκροί Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι υπήρχαν νεκροί, δήλωσε ο επικεφαλής των ΟΥΚ για τις πρώτες τραγικές στιγμές στις φονικές πυρκαγιές.

«Μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποίηθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους. Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε.

Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Θέμα 104,6» ο επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού Δ. Μπαλτάκος.

Ο Δ. Μπαλτάκος, αξιωματικός της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής 40 ανδρών, είχε προηγουμένως μιλήσει και στον ΣΚΑΙ όπου και εκεί είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι του τρόμου στο Μάτι, όπως σημειώνεται, και στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση, αφού οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.

Ελλάδα
4

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Προφανώς του βάλανε χέρι να αναθεωρήσει τα λεγόμενά του. Κατά τα λοιπά, μόνο σε εμένα φαίνεται παράξενο που ο επικεφαλής των ΟΥΚ παρουσιάζεται σε τηλεοπτικά πάνελ; Δεν είναι αντικανονικό;
Ο επικεφαλής της ομάδας ΟΥΚ που είναι η "αφρόκρεμα" των ειδικών δυνάμεων της χώρας, θυμάται να μας πει, πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα ανθρώπινο σώμα.Δηλαδή, μας λέει πως η εκπαίδευση του είναι για τα πανηγύρια; Η μήπως οι άνθρωποι που πνίγηκαν ήταν ταυτόχρονα απανθρακωμενοι σε τέτοιο βαθμό που δεν έμοιαζαν με ανθρώπους; Αν είναι έτσι, μάλλον εξωγήινοι κατοικούσαν στο Μάτι. Τόσο δυνατοί που έτρεχαν απανθρακωμενοι κι έπεφταν στο νερό... Σε άλλη περίπτωση θα κρατουσα το στομάχι μου από τα γέλια. Τώρα το κρατάω από αηδία...
Λίγο μπερδεμένα τα λέει ο κ. Μπαλτάκος.Το "αν καταλαβαίνετε τι εννοώ" όφειλε να το διευκρινίσει ο ίδιος.Εν πάσει περιπτώσει, επειδή λέει "εμείς είμαστε μέσα στην θάλασσα προσπαθώντας να διασώσουμε ανθρώπους και δεν ήμαστε σίγουροι αν αυτό που βλέπαμε ήταν νεκροί άνθρωποι, αλλά ενημέρωσα αμέσως", υποθέτω ότι έβλεπαν μάλλον τους άμοιρους 26.Και αυτή είναι η πληροφορία που ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι "αξιολογήθηκε σαν μη ασφαλής".Και τι έκανε από το απόγευμα μέχρι το βράδυ που ενημέρωσε τον ΠΘ για να έχει "ασφαλή" πληροφορία ;Προφανώς τίποτε και αγνόησε τελικά την αναφορά ενός αξιωματικού ΟΥΚ και δεν ενημέρωσε τον ΠΘ. Και βέβαια εν τω μεταξύ οι νεκροί αυξάνονταν.Μήπως για τον χειρισμό αυτόν έφταιγαν οι θυελλώδεις άνεμοι ;Σε αυτή την κυβέρνηση έχουμε εμπιστευθεί τις ζωές μας και με τον κ. Κουρουμπλή να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !.