Δούρου: Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα στα ρέματα σε Μάτι και Ραφήνα

Δούρου: Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα στα ρέματα σε Μάτι και Ραφήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα που εμποδίζουν τον καθαρισμό των ρεμάτων στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά των Δήμων Μαραθώνα – Νέας Μάκρης και Ραφήνας – Πικερμίου, ζητά με επιστολή της προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παλλήνης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για επικείμενα φαινόμενα στην Αττική και την αποστολή συνεργείων για τον έλεγχο και τον καθαρισμό των περιοχών ευθύνης μας - που επιβαρύνθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μας ότι:

έναντι των οδών Δημοκρατίας και Ποσειδώνος από την περιοχή της Ραφήνας μέχρι και την περιοχή Μάτι και για μήκος πλέον των τριακοσίων έως πεντακοσίων μέτρων τα υπάρχοντα ρέματα κατά τμήματα περιορίζονται από ιδιωτικές κατασκευές καθώς και από δημοτική οδοποιία».

Στην επιστολή προστίθεται δε: «Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να είναι δυνατός ο καθαρισμός των υπαρχόντων ρεμάτων, παρακαλούμε όπως προβείτε σε έλεγχο των εν λόγω κατασκευών σύμφωνα με τις αρμοδιότητές σας για τον χαρακτηρισμό και την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Ελλάδα
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Δούρου. Κλασσική περίπτωση στυγνής αριβίστριας που εξαπέλυε μύδρους για την ανικανότητα των προηγούμενων περιφερειαρχών- τονίζοντας ότι η ίδια και η ομάδα της θα τα διόρθωναν όλα. Συγχαρητήρια μανδάμ. Είστε νομίζω η μοναδική περιφερειάρχης, που στην διάρκεια της θητείας σας έχετε καταφέρει να πνιγόμαστε στην στεριά και να καιγόμαστε στην θάλασσα. Ελπίζω να είστε περήφανη. Επίσης ελπίζω κάποια στιγμή να λογοδοτήσετε και να πληρώσετε
Έννοια σου και όπως χτίστηκαν, με ένα χαρτζηλικάκι στις ματωμένες σας τσέπες, έτσι θα αγνοηθούν και τώρα. Αν είναι να θυσιάζονται τόσοι άνθρωποι για να δείτε το αυτονόητο, οι τελικές απογραφές απωλειών δε σας διαφοροποιούν από άλλα πολιτεύματα τελικά. Ελπίζω όμως να μην τα διδάσκετε αυτά και στο Essex.
Το "όλοι μαζί τα χτίσαμε, τα αυθαιρετα φταίνε, άρα εγώ θα συνεχίσω να είμαι κολλημένη στην καρέκλα μου" είναι φτηνιάρικη επικοινωνιακή διαχείριση. Ακόμα και αν φταίνε τα αυθαίρετα, ακόμα και αν τα αυθαίρετα χτίστηκαν παλιότερα, εσύ σαν κυβέρνηση θα έπρεπε να αναγνωρίσεις τον κίνδυνο και να αποτρέψεις την καταστροφή. Δηλαδή εκλέχτηκες κυβέρνηση για να λύνεις μόνο τα προβλήματα που δημιούργησες εσύ; Αν ένα πρόβλημα υπήρχε πριν την εκλογή σου, δεν σε αφορά;Βλέπεις μια καταστροφή να έρχεται και σκέφτεσαι "α, τι ωραία. Αφού οι αιτίες βρίσκονται πριν τον Γενάρη του 2015, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα".Και μη μου πεις ότι το κράτος δεν είχε τα μέσα. Αν δεν έχει το κράτος τα μέσα να ΠΡΟΛΑΒΕΙ καταστροφές, τότε ποιός;Παραιτήσου - είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορείς να κάνεις.Το "όλοι μαζί τα χτίσαμε" προσβάλλει την νοημοσύνη όλων μας - ιδίως όσων πενθούν.
Δηλαδή, η Περιφέρεια έκανε έλεγχο πρώτη φορά σε Μάτι - Ραφήνα στα 3 χρόνια της Δούρου.Αυτό δε με αφορμή την ανακοίνωση επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών αύριο-μεθαύριο.Και διαπίστωσε.ύπαρξη αυθαιρέτων και ζητάει από τους Δήμους να πράξουν τα προβλεπόμενα δέοντα για την κατεδάφιση - εντός διημέρου προφανώς - και να ενημερώσουν την Περιφέρεια για να καθαρίσει / διανοίξει τα ρέματα.Η συγκεκριμένη ανακοίνωση περικλείει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ :1. Ολιγωρία Δήμων στην τήρηση Πολεοδομικών Διατάξεων.2. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εντοπισμού προβλήματος από την Περιφέρεια3. Η Περιφέρεια ζητάει να γίνουν έλεγχοι - να βγουν αποφάσεις - να γίνουν κατεδαφίσεις από τους Δήμους, μέσα στις προσεχείς 2 μέρες. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΤΥΠΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, αφού το αίτημα δεν είναι ρεαλιστικό και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !4. ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ / ΨΗΦΟΦΟΡΟ, αφού ανερυθρίαστα τον κοροϊδεύουν μπρος στα μάτια του.Μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας ;
Αυτοι τα νομιμοποιησαν. Αλλα φαινεται τα αυθαιρετα τα φυτεξε η Μαρεβα το 2015 αλλοιως για να εξηγησει κανεις οτι 40 χρονια δεν εγινε κατι τετοιο εκει μαλλον οι αλλοι ηταν καλυτεροι τελικα.