Καραμέρος: Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν οι χώροι στάθμευσης δεν ήταν επάνω στο ρέμα

Καραμέρος: Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν οι χώροι στάθμευσης δεν ήταν επάνω στο ρέμα Facebook Twitter
(Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
2

«Το ρέμα της Σαπφούς κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

«Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων», επισήμανε ο κ. Καραμέρος, από το σημείο στο οποίο γινόταν επιχείρηση για την εκτροπή του ρέματος από τους χώρους στάθμευσης όπου βυθίστηκαν τα παρκαρισμένα οχήματα. 

«Βεβαίως δεν εισακουστήκαμε» παρατηρεί και «τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα στην απορροή του ρέματος η όποια παρεμποδίζεται. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στο νερό με συνέπεια τουλάχιστον την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτήτων τους. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα (με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε άλλο παράνομο πάρκινγκ- χωματερή που διατηρεί ο δήμος Αμαρουσίου, όπως σημειώνει ο ίδιος) είχε κάνει λόγο για την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

«Αντιδράσαμε άμεσα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εξαιτίας των αιφνίδιων πλημμυρικών φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και κυρίως στο Μαρούσι», τόνισε ο ίδιος.

Στην ανακοίνωση- απάντηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Παττούλη ότι δεν χρηματοδοτεί έργα για τον δήμο η Περιφέρεια, η τελευταία μεταξύ άλλων επισήμαινε:

«Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη βόρεια Αθήνα των οποίων η υλοποίηση, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον δήμο. Ειδικότερα: Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενης από την Περιφέρεια με 1.9 εκατ. ευρώ. Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκατ. ευρώ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια