Καραμέρος: Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν οι χώροι στάθμευσης δεν ήταν επάνω στο ρέμα

Καραμέρος: Δεν θα υπήρχε πρόβλημα στο Μαρούσι αν οι χώροι στάθμευσης δεν ήταν επάνω στο ρέμα Facebook Twitter
(Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
2

«Το ρέμα της Σαπφούς κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.

«Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων», επισήμανε ο κ. Καραμέρος, από το σημείο στο οποίο γινόταν επιχείρηση για την εκτροπή του ρέματος από τους χώρους στάθμευσης όπου βυθίστηκαν τα παρκαρισμένα οχήματα. 

«Βεβαίως δεν εισακουστήκαμε» παρατηρεί και «τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα» που προκάλεσε η ξαφνική καταιγίδα στην απορροή του ρέματος η όποια παρεμποδίζεται. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν βυθιστεί στο νερό με συνέπεια τουλάχιστον την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτήτων τους. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα (με αφορμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε άλλο παράνομο πάρκινγκ- χωματερή που διατηρεί ο δήμος Αμαρουσίου, όπως σημειώνει ο ίδιος) είχε κάνει λόγο για την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

«Αντιδράσαμε άμεσα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα εξαιτίας των αιφνίδιων πλημμυρικών φαινόμενων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της βόρειας Αθήνας και κυρίως στο Μαρούσι», τόνισε ο ίδιος.

Στην ανακοίνωση- απάντηση προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Παττούλη ότι δεν χρηματοδοτεί έργα για τον δήμο η Περιφέρεια, η τελευταία μεταξύ άλλων επισήμαινε:

«Το Μαρούσι βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Περιφέρειας με τα χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους, έργα υποδομής στη βόρεια Αθήνα των οποίων η υλοποίηση, καθυστερεί με υπαιτιότητα των διοικούντων τον δήμο. Ειδικότερα: Εδώ και 25 μήνες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όχι το έργο, αλλά η διαδικασία δημοπράτησης μιας σημαντικής αντιπλημμυρικής παρέμβασης στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, χρηματοδοτούμενης από την Περιφέρεια με 1.9 εκατ. ευρώ. Εδώ και 17 μήνες οι διοικούντες δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησαν από 6,3 σε 10,6 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για την κατασκευή δικτύου ομβρίων στον Παράδεισο Αμαρουσίου μέχρι να οριστικοποιηθεί η μελέτη με την παραδοχή ότι απαιτείται να γίνει πρόσθετο έργο με εκτιμώμενη πρόσθετη δαπάνη 1,4 εκατ. ευρώ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια