Φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις δηλώνουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στα θύματα των πυρκαγιών

Φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις δηλώνουν εμπράκτως τη συμπαράστασή τους στα θύματα των πυρκαγιών Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Φάρμακα και ξηρά τροφή θα αποστείλει ο δήμος Πειραιά, έπειτα από αίτημα των δήμων Μεγαρέων και Ραφήνας, σε επικοινωνία που είχαν με τον δήμο Πειραιά. Επίσης, θα αποσταλεί από τον Πειραιά μια υδροφόρα στον δήμο Μεγαρέων λόγω των αναζωπυρώσεων που επικρατούν στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημότες που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια, να φέρουν στο Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή: φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα, καθώς και σνακς όπως μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια κ.α, προκειμένου να αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Το Γραφείο Εθελοντισμού θα παραμείνει ανοικτό για τον σκοπό αυτό από σήμερα έως την Πέμπτη 26/7 και θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για την απώλεια των συνανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική. «Η χώρα μας ζει μια εθνική τραγωδία. Τόσο ο δήμος Πειραιά όσο και οι δημότες θα συμβάλουν, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βιώνουν από χθες τραγικές στιγμές» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.


Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ θέτει στη διάθεση των οικογενειών των πυρόπληκτων περιοχών την Ευρωκλινική Παίδων

 

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στην προσπάθειά του να συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση φροντίδα των πυρόπληκτων παιδιών από τις χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές, θέτει την Ευρωκλινική Παίδων στη διάθεση των οικογενειών τους.


Συγκεκριμένα, η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική.

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως αναπνευστικά, εμπύρετα, θερμοπληξία κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της κλινικής στη διεύθυνση Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι (Μετρό Αμπελοκήπων). Για πληροφορίες τηλέφωνο 2106416600 . Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παιδιά με εγκαύματα.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές 

Τη βαθύτατη λύπη αλλά και τη συμπαράστασή τους προς όλους τους πληγέντες εξαιτίας των χθεσινών εκτεταμένων πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της ανατολικής και δυτικής Αττικής, κυρίως, δε, στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και οι τράπεζες-μέλη, σε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι τράπεζες, στην προσπάθειά τους να στηρίξουν έμπρακτα τους πληγέντες (οι πληγείσες περιοχές και το είδος των περιουσιακών και μη ζημιών θα καθοριστούν επίσημα από τις αρμόδιες Αρχές), προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά μέτρων με στόχο την ανακούφισή τους.

Ειδικότερα, μετά από αίτηση των δικαιούχων, οι τράπεζες αποφάσισαν:

- Την υπό προϋποθέσεις πλήρη απαλλαγή των κληρονόμων των αποβιωσάντων από οφειλές αυτών που προέρχονται από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

- Την αναστολή πληρωμής δόσεων για πιστωτικές κάρτες και δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά, επαγγελματικά κ.λπ.), για χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.

- Να παρέχουν χαμηλότοκα επισκευαστικά δάνεια, μακράς χρονικής διάρκειας αποπληρωμής, προς αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων.

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης θα αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χαρακτηριστούν επίσημα ως πυρόπληκτοι και γενικά ζημιωθέντες από τις αρμόδιες Αρχές.

Επίσης, για τα δάνεια ως προς τα οποία υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις και αφορούν τις πληγείσες περιοχές οι τράπεζες, αποφάσισαν:

- Την αποχή από πάσης φύσεως ενέργειες εισπράξεων σε απαιτήσεις για στεγαστικά, επαγγελματικά και προσωπικά δάνεια, καθώς και υποχρεώσεις πιστωτικών καρτών και επαγγελματικά δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

- Την αναστολή της διεξαγωγής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2018.

Επίσης, θα εισηγηθούν άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος την τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων με σκοπό την επιμήκυνση, επί εξάμηνο και υπό προϋποθέσεις, του χρόνου αναγγελίας στην εταιρεία ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ των εκδοτών σφραγισμένων επιταγών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Τέλος, η ΕΕΤ θα διερευνήσει και θα ανακοινώσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την εκ μέρους των μελών της περαιτέρω οικονομική συνδρομή για την ανασυγκρότηση κρίσιμων κοινωνικών υποδομών των πληγεισών περιοχών (σχολεία, γηροκομεία, πάρκα, κ.λπ.), καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα κατ' ιδίαν μέλη της θα προχωρήσουν άμεσα στην παροχή νοσοκομειακού υλικού, τροφίμων και στέγασης των πληγέντων.

Οι φαρμακοποιοί

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εκφράζοντας τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, δηλώνει «παρών» και είναι πρόθυμος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, να συνδράμει με όποιον πρόσφορο τρόπο επιλέξει η Πολιτεία στο τιτάνιο έργο περίθαλψης των τραυματιών από αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

«Δυστυχώς η τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αριθμός των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας στην Αττική, που στοίχισε την ζωή, σε πολύ μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ 

 

Οι φωτιές, όπως και άλλες φυσικές καταστροφές, εγκυμονούν σημαντικά προβλήματα δημόσιας υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο πρόεδρος και εργαζόμενοι του οποίου εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους στους πυρόπληκτους και τα συλληπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός τέτοιου ενδεχόμενου στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, επιδημιολογικής επιτήρησης, συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας.

Συγκεκριμένα, αποστέλει σε αυτές τις περιοχές ειδικά κλιμάκια με κινητές μονάδες, στελεχωμένα από επαγγελματίες υγείας (επιδημιολόγους, γιατρούς, νοσηλευτές, περιβαλλοντολόγους) για τον έλεγχο και την προστασία της δημόσιας υγείας (δίκτυα ύδρευσης, καταλληλότητα τροφίμων, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.) ενώ, παράλληλα, διαθέτει όλο το δυναμικό των ψυχολόγων του για να στηρίξουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και των Κέντρων Επιχειρήσεών τους στην Κινέτα και τον Δήμο Μαραθώνα.

Επιπροσθέτως, για τους πυρόπληκτους, με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Οργανισμού, συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια