ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.7.2018 | 12:14

"για παντα"

Εχετε γνωρισει καποιον/α που να ειπε 'θα σ αγαπω για παντα' και να το εννοουσε, και να το κρατησε;*Γενιες νεοτερες των 45.. μην μου πειτε για γενιες 70+, που δεν υπηρχε καν το διαζυγιο
19
 
 
 
 
σχόλια
όχι. Σε κοροΙδεύουν. Παράδειγμα, μου το είπαν και εξαφανίστηκαν, επειδή τους τέλειωσε σε μια κατάσταση ομολογουμένως δύσκολη για εμένα. Από τότε δεν πιστεύω κανέναν. Η αγάπη, εννοώ η ερωτική αγάπη, είναι παραμύθια της χαλιμάς. Πιστεύω στην αδερφική αγάπη, στη μητρική αγάπη, στη φιλία. Αλλά η ερωτική αγάπη είναι παραμύθια της στιγμής.
Υπάρχουν αρκετοί που την αγάπησαν για πάντα (εφ' όρου ζωής δηλαδή, αυτό είναι το «πάντα» των εμβίων όντων), αλλά αφού είχε τελειώσει η σχέση. Μάλλον αγαπούν για πάντα κάτι που εξιδανίκευσαν, αμφιβάλλω αν την αγαπούσαν για πάντα αν είχαν δεύτερη ευκαιρία.Λέω αρκετοί, αναφέρομαι σε αρσενικούς που έχει τύχει να κάνουμε τέτοιου είδους κουβέντα. Δεν έχει τύχει να μιλήσω επί τέτοιων θεμάτων με θηλυκές.
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα σου , δηλ. Πρέπει να γνωρίζουμε ένα ζευγάρι όπου η ηλικία και των δύο να είναι ας πούμε 35 και να τα είχαν φτιάξει πριν από 10 ή 15 χρόνια. Και πάλι, αυτό δεν είναι το "πάντα". Του χρόνου μπορεί να χωρίσουν. Που να ξέρουμε....Πάντως, έτσι για να περνάει η ώρα, ξέρω ένα ζευγάρι που τα έχουν από 14 ετών η κοπέλα, 18 το παλικάρι, πλέον είναι στα 30 αυτός, 26 εκείνη και είναι ακόμη μαζί, παντρεμένοι με παιδί και δεν μου φαίνεται ότι χωρίσουν ποτέ. Τώρα.... Αυτά. Δεν μπορεί κατά τα άλλα να απαντηθεί το ερώτημα σου.
Το για παντα ειναι μεγαλη λεξη. Για να το πεις πρέπει να εχεις ριζωσει τον αλλον καλα μεσα σου. Το χω πει και εγω. Δεν ειμαι με αυτον τον ανθρωπο πια απο δικη του επιλογη αλλα ακομα τον αγαπαω και τον νοιαζομαι. Δεν μπορείς να υποσχεθεις κατι ενω δε ξερεις τι σου ξημερωνει. Μπορει ο αλλος να εξαφανιστει ενω εσυ του το χεις υποσχεθει η και το αντιθετο. Εσυ να εξαφανιστεις ενω καποιος στο υποσχεθηκε. Θελω να καταληξω στο οτι το για παντα ειναι μεγάλη λεξη. Προσωπικα εμενα αυτο το εχει κρατησει μονο η οικογένεια μου.
Θα σε αγαπώ για πάντα .....αρκεί να μήν αλλάξεις τον χαρακτήρα σουνα μήν πάθεις κρίση των 40, 50 , 60 ....να μην με κερατώσειςνα μην, να μην, να μην ...Εμένα θα μου άρεσε πιο πολύ το "Είμαστε ίσοι σε αυτή την πορεία. Θα μιλάμε να λύνουμε ότι προβλήματα προκύψουν χωρίς εγωισμό"
Εχω γνωρίσει ζευγαρια που είναι 40 με 50 χρόνων και είναι ακόμα αγαπημένη. Γενικά όταν ζεις με κάποιον πολλά χρόνια γεννιέται η αγάπη και έτσι και γεννηθεί η αγάπη δύσκολα γίνεται αδιαφορία ή μίσος. Οπότε ναι. Υπάρχουν.
Υπάρχουν πολλές και διάφορες περιπτώσεις. Και πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον συντροφο που θα τους αγαπάει "για πάντα". Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν βρει (είτε σε νεαρή είτε σε μεγαλύτερη ηλικία). Το έχω δει από συγγενικα μου πρόσωπα (οι γονείς μου και ο θείος με την θεία μου) όπως και από ένα φιλικό ζευγάρι.
Ότι μπορείς εσύ να εγγυηθείς σε κάποιον άλλον/άλλην, ότι θα τον αγαπάς για πάντα και θα το πράξεις κιόλας;Όταν δεις τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και προσαρμόσεις το ερώτημα σου σε πραγματικό επίπεδο, έλα να το ξανασυζητήσουμε.Κορίτσι 45+
Εν μέρει, δεν αντιλέγω.To ερώτημα όμως, τέθηκε για να συζητήσουμε για τις σπάνιες αυτές περιπτώσεις που υπάρχει, στις σωστές δόσεις, χημεία, συμβατότητα, επικοινωνία και σεβασμός; Ή είναι ένα ερώτημα που προσπαθεί να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα ερωτικών διαδράσεων;Δεν είμαι οπαδός του "happilly ever after" γιατί θεωρώ ότι ακόμη και οι πιο συμβατές σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά για να διατηρηθούν στον χρόνο. Εξ ου και η προτροπή μου προς την ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος.
Ο/η εξ ζητάει να μάθει αν γνωριζουμε κάποιον/α (έστω και έναν δηλαδή) που να είπε "σε αγαπώ για πάντα" και το κράτησε. Δεν ζητάει να μάθει τι γίνεται πιο συχνά. Εγώ έτσι το πήρα. Κατά τα άλλα κατάλαβα τι θες να πεις αλλά δεν νομίζω η απάντηση σ να αποκρίνεται σωστά στο ερώτημα.
Αν μελετήσεις λίγο καλύτερα το σχόλιο μου, θα δεις ότι υπάρχει ξεκάθαρη η απάντηση.Και για να σε βοηθήσω:"για τις σπάνιες αυτές περιπτώσεις που υπάρχει, στις σωστές δόσεις, χημεία, συμβατότητα, επικοινωνία και σεβασμός Πηγή: www.lifo.gr" και "ακόμη και οι πιο συμβατές σχέσεις απαιτούν σκληρή δουλειά για να διατηρηθούν στον χρόνο Πηγή: www.lifo.gr".Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεσαι εσύ ότι λέω πώς δεν γνωρίζω τέτοιες σχέσεις;Στην τελική το ζητούμενο της εξομολόγησης ήταν ένα ξερό "ναι" ή "όχι";
Όταν λέω ότι η απάντηση σου δεν ανταποκρίνεται σωστά στο ερώτημα του/της εξ μιλάω για την πρώτη απάντηση για την οποία και σχολιάζουμε. Στην δεύτερη απάντηση έχεις κάνει πάνω πάνω δύο ερωτήσεις στις οποίες απαντάω ότι ο/η εξ με το ερώτημα του δεν προσπαθεί να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα ερωτικών διαστάσεων.
Άρα καταλήγουμε στο ότι η φαινομενικά ζητούμενη απάντηση της εξομολόγησης είναι το ξερό "ναι" ή "όχι";Ε λοιπόν, η απάντηση μου στο ερώτημα είναι "ναι μεν υπάρχουν ελάχιστοι, αλλά". Σε καλύπτει αυτό;Sylver, η ίδια απάντηση καλύπτει και εσένα;Ωραία και νόστιμα και ρομαντικά θα ήταν όντως να μας αγαπούσε κάποιος ανιδιοτελώς και χωρίς φασαρίες και αντιρρήσεις και απαιτήσεις και διαφωνίες "για πάντα", αλλά το "για πάντα" θέλει δουλειά γιατί ακριβώς παρεμβάλλονται όλα τα προηγούμενα που αναφέρω. Αυτό είναι ο ρεαλισμός του πράγματος, όπως τον βλέπω εγώ, για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν.
Το για πάντα δεν σημαίνει χωρίς διαφωνίες, φασαρίες , αντιρρήσεις, κλπ. Το για πάντα σημαίνει όταν έρθουν όλα τα παραπάνω να έχεις διάθεση να το παλέψεις, να βάλεις το εγώ σου κάπου πιο πίσω από το εμείς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ